Jump to content

K.Olsen

Members
  • Posts

    129
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

307 profile views

K.Olsen's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • Very Popular Rare
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare

Recent Badges

125

Reputation

  1. Tusen takk for en meget god forklaring ang opplæring! Da tenker jeg som forventet at det er litt ujevn kunnskap på de som tar imot våpen på "kontoret". Men det skal også sies at de klarer seg bra, for det har vært svært få vådeskudd ved mottak av våpen som jeg har fått med meg ihvertfall..
  2. Ja, det er jo derfor jeg sier at innrapporterte strømulykker ikke alltid er "proffe" som burde vite hva de driver med..... At "proffe" som burde hva de driver med resulterer i at andre skader seg pga slett arbeid er også en greie, så jada..... Men det unnskylder ikke alle vådeskuddene hos Politiet/våpenmottaket.... Lurer fortsatt på krav til opplæring!!..... Kan vi slutte å snakke om strøm og holde oss til vådeskudd nå, siden det er det denne tråden handler om? Hva er kravet for våpenhåndtering/trening til den jevne Politibetjent?? (Hvor ofte trener de med pistolen sin) Hva er kravet ang våpenkjennskap til de stakkarene som sitter og tar imot alt mulig rart ved "amnestiet"??
  3. Jeg vet, og det er det jeg mener, strømulykker inneholder mye "hobbyproffe" som ikke burde være med i statistikken ang strømulykker i bransjen. Som sagt, vet man ikke hva man driver med som kan være farlig, så bør man la være uansett bransje. "Støt" i elbransjen skader kun den som er uforsiktig med tanke på forskrifter og regler. (Ris til egen bak) "Støt" i alle bransjer som håndterer våpen kan potensielt skade/drepe andre mennesker.(Potensielt ris til andres bak) Så jeg lurer fortsatt på hva som kreves av kunnskap for å ta imot våpen ved feks ett våpenamnesti??
  4. Ja da er forskrifter og regler brutt i all hovedsak av alle de yrkesaktive som er utsatt for det isåfall..... Ønsker å legge til at hvis det innrapporteres 3000 strømulykker årlig i Norge så må det være mye fjas også.... Vi får servert alle ulykkene med død/skade hvert år på sikkerhetskurset årlig, så 3000 er fortsatt er litt rart tall, hva mener de med strømulykker osv...? Skikkelig lite interessant for de som er glad i pang, så nok om strøm!!! Men ingen som vet hva folk som tar imot våpen har av kurs osv?
  5. Kan du fortelle litt mer om de tallene, 3000?? For det er ikke profesjonelle i Norge ihvertfall, og jeg snakker om Norge! Og 99.9% av strømulykker begått av profesjonelle i Norge handler om brudd på forskrifter, regler osv. Det vil si at de ga f... i forskrifter, regler, sikkerhetskurs osv som resulterte i en ulykke! Forskjellen på strømulykker og skyteulykker er at de med strømmen som oftest kun skader seg selv, de som håndterer skytevåpen på feil måte og avfyrer vådeskudd har flaks hvis de ikke skader andre! Poenget mitt var at jeg lurte på om de som mottar våpen på våpenkontoret i det hele tatt vet hva de driver med?? Har de kunnskap i det hele tatt, kurs osv?
  6. Skjønner det fullt ut og glemte å skrive at de burde kanskje vurdert å ha en "våpenkyndig" de kan kontakte, ihvertfall under ett våpenamnesti!! Vet man ikke hva man driver med så bør man la være, ihvertfall hvis det potensielt er dødelig!.... Fanken altså, jeg jobber i elverksbransjen og vi blir lasset ned med sikkerhetskurs opp og ned i huet og ræva med eksamen vi MÅ bestå støtt og stadig! Man skal kunne forvente at offentlige etater som skal håndtere alle slags rariteter av våpen som blir levert inn bør ha minimumskjennskap til hva de driver med!!? Ihvertfall hver gang de driver med disse amnestiene!?
  7. Og det er litt skremmende å tenke om de ikke aner åssen en pumpehagle virker en gang!...
  8. Man skulle tro at de som tar imot våpen har en sikker prosedyre de følger hvis de ikke aner hva de får inn og åssen det kan være ladd, så jeg tviler på munnladerteorien også... Og er ikke de fleste munnladere perkusjon eller flintlås?? Det er vel ett 10minutters kurs å kjenne igjen slike våpen for dem som tar imot våpen!? I det minste lære å fjerne flinten/primervorta(aner ikke hva den heter på Norsk) på ett sikkert sted? Syns hele saken høres merkelig ut....
  9. POD er ett "muppetshow" som ikke vet hva de driver med ang dette virker det som.... Og det er litt skuffende og skremmende på en gang....
  10. Håper ikke kampen ang å få Ruger 10/22 på lovliglista er over ifra NJFF osv?? I fare for å skite i mitt eget basseng (siden jeg har en Winchester Wildcat) så lurer jeg; hva gjør en Ruger 10/22 levert med tiskuddsmagasin her i Norge såppas farlig at den må forbys, mens Winchester Wildcat levert med tiskuddsmagasin nå er helt lovlig å erverve til jakt....? Og ja, spørsmålet er både ironisk og retorisk......kun påpeking av idioti..... Burde sikkert sendt spørsmålet til POD, men det gjør jeg ikke!.....
  11. Ok, men hvorfor leverte du den jækla lenge før du behøvde og plutselig ønsker den tilbake nå? Rare greier siden den tar unødvendig plass også.....? Og jeg har slutta og forsøke å skjønne hva folk driver med når jeg ikke skjønner hva folk driver med.... Lykke til uansett hva målet ditt er
  12. Siden ingen andre spør det åpenbare spørsmålet tilbake, så gjør jeg det fordi jeg oppriktig lurer.... Hvorfor løp du og leverte noe nå som uansett ikke måtte leveres før om ett og ett halvt år, mens prosesser ang omgjøring av rundskriv osv var igang??
  13. Tusen takk for en veldig god våpenteknisk oppsummering som forklarer noe av inkompetansen hos dem som er satt til å "bestemme" i saker som dette! Jeg er faktisk meget imponert over detaljkunnskapen som flere her på forumet innehar!
  14. Haha... Konspirasjonsteorier er dine ord!.... Synes du denne saken virker fornuftig, profesjonelt tolket og håndtert av POD?? Man blir ikke smartere av å gå på skole selvom noen tror det... Mer "lærd" er man heldig, men ikke smartere....IQ kan ikke læres......
  15. Det er desverre amatører som styrer og steller med det meste rundt oss om dagen og det gjelder alt.. Skriver ikke mere, for da havner jeg langt utenfor topic..
×
×
  • Create New...