Jump to content

JegerEd

Members
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

JegerEd's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • Reacting Well Rare
  • Collaborator
  • One Year In
  • First Post
  • Conversation Starter

Recent Badges

0

Reputation

  1. Nydelig. Takk - Ser at de har inne 12/67 25g #5 - det er ikke testet i noen av testene. Derfor spør jeg dumt. 12/67 - 67 her er lengden på patronen, men hva annet påvirker dette. 25g - i katalogen er det flere forskjellige typer (vekt) innenfor samme kaliber (12/70). Det aner meg jo at grunnen til at akkurat disse er inne er fordi de ikke er best egnet?
  2. Men er ikke #4 litt for stort for fjellrype nå i september? Det er noen av de bioammo som står er for rype, men de er utsolgt alle sammen. Erfaringer med stål? Litt skuffa over at ikke hverken jakt og fiske, eller jegern har en egen test av de vanligste for årets jakt. Er det sånn at folk kommer til å drite i forbudet å bruke opp rester?
  3. Hei. Slenger meg på denne - ser det er noen testtråder fra 2017, men er det noen som kjenner til tester av hagl som er innafor regelverket anno 2023?
  4. Dette er jo en god stund siden, selv om det ble *bumpet* for noen år siden. Hvis dere fremdeles er her, eller noen andre har erfaring med hvilke endringer man kan gjøre inne i programmet som gjør radioen bedre?
  5. Tilbake til denne! En slags *bump*. Har kjøpt 3 stykk Komradio ProTracker fra Biltema, men 2-pin koblingen er ikke en standard K pin. I ettertid kunne jeg sikkert oppdaget det ved å se på bilder av ekstrautstyret de har, men det gjorde jeg ikke. Så; vi var ute etter kobling til aktive hørselsvern (3,5mm pin) med mic på veien. Her finnes det mange med K 2-pin, men jeg finner ingen med denne M (motorola) 2-pin. Noen som vet om, eller har andre tips? Kanskje en overgang fra K til M?
  6. Aha. Så ikke VFO, og sjekke det digitale. Vil dette være det samme for feks Baofang? Og når man er på HAM(amatørradio) så er bruk av radioen ikke lov, selv om det bare er på lovlige jaktfrekvenser? takk for svar
  7. Ja, greia er jo at jeg syntes det virker gøy å programmere denne walkietalkie-radioen inn på jaktradiofrekvensene. Hva er det som gjør at du tror dette er en amatørradio, og ikke bare en radio som kan programmeres til å være jaktradio?
  8. Disse er CE-merket. Så da er de lovlige?
  9. Så: man kan kjøpe denne. Og programmere riktig, så er alt greit.. ?! https://www.retevis.com/rt3s-dual-band-dmr-radio-built-in-gps
  10. Jeg skjønner poenget. Og takk for tipsene. Men slik jeg har forstått det er det ikke ulovlig å ha en radio på 5w. Det er også ikke ulovlig å lytte på jaktradio frekvensene (uten lisens), det er bruken som eventuelt er ulovlig. ps. er medlem av njff så det er egentlig ikke et tema. Hva slår inn eller hvor står det at jeg ikke kan kjøpe en radio (5w) vhf/uhf + digital og programmere inn jaktradiokanalene i Norge og bruke denne?
  11. Men det vel ikke ulovlig med en 5w radio så lenge man programmerer den til og kun bruker de frekvensene som man skal? Feks Jaktradio både digital og analog? Blir vel først ulovlig om man bruker andre enn disse?
  12. Nettopp. Kanskje fint da med en som kan bytte mellom UHF og VHF, samt digital (for renere lyd)? Hvis vi likevel er klare for en investering på omtrent 1300kroner. Fint med noen erfaringer mtp. programering, skjønner at det er noe å sette seg inn i, men programmene ser intuitive ut av det jeg kan finne av videoer osv.
  13. Enig, behovet pt. er jo begrenset, men tenkte det kunne være greit å kjøpe noe jeg kan bruke senere også. Om stovilt skulle bli aktuelt.
  14. Syntes det virket litt fristende å lære seg, og frekvensene ligger jo ute? Men jeg skjønner og tar poenget. Radioen er ikke det viktigste i denne typen jakt, og det er i overkant mye styr og risiko. Kanskje. 3 sånne, med mikrofon til 300 $ ink. frakt. https://www.retevis.com/rt3s-dual-band-dmr-radio-built-in-gps#spec Eller er dette et bedre alternativ? https://www.retevis.com/Retevis-155MHz-Jaktradio-License-free-Two-Way-Radio/
  15. Takk! 1. Og hva er dette med utgangseffekt? Her er det en grense på 5W, altså ikke lov med en som er feks på 10W? Hva om den har muligheten til å bytte fra 10W til 5W, er det hvilken innstilling man bruker som teller? 2. FURS, MURS og GMRS virker å være noe for USA. PMR (VHF/UHF) Europa? 3. Er radioen på bildet innafor?
×
×
  • Create New...