Jump to content

Sprit

Members
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Sprit

  1. Finner ikke noe særlig på norske sider, så prøver lykken. Selv om jeg trives med riflene så savner jeg ei mer tradisjonell rifle til å ha som universal rifle. Har sett på clymr modellen til øyet blir vått og stort, men kanskje sitter det noen her inne som faktisk har kjøpt og brukt stokken. Alt som ser nice ut på bilder og videoer fra USA fungerer ikke alltid i praksis like godt Hadde opprinnelig tenkt mcmillan htg, men ting har jo utviklet seg videre.
  2. Ble litt sånn paff når mannen i sjappa mente jeg var smålig som spurte om redusert pris og han så ingen grunn til å gi meg dette. "Går du å pruter på prisen på kiwi også?" spurte han og jeg svarte som sant var "Nei, men jeg handler heller på coop om jeg veit det jeg skal ha selges billigere". Hva er greia tenker dere, jo veldig enkelt. Har tenkt å kjøpe ny rifle til jakta og denne koster 15 000 lapper hos våpen forhandler X, men jeg får kjøpt akkurat samme rifle til 12500kr på nett. Jeg sa vel noe i den duren- at jeg skulle ha ei ny rifle , og om vi kunne få til en bedre pris på rifla så var det jo kjekt å kunne handle lokalt i sted for på nett.
  3. Er det så ille med 14 lapper for retting av gjenger, støtbunn, lappe klakker, polere bolt/låskasse. Samt montere nytt lilja løp bare evne kostet vel 8000. Gjenge løpet. Ny hevarm 1000, cerakote kasse + løp 2500. Pris 14-15 lapper
  4. Ser at entusiasmen for å kjøpe noe cassi for å dra med ut i felt ikke er den store og at det kan bli "mateproblemer" med de magasina jeg hadde tenkt. Om da heller setter fokuset på stokker, hva tenker dere om mcmillan a3 i carbon. Forskjeftet ser ut til å være flatt nok til å kunne få stabilitet i trefot, samtidig som stokken ellers ser rett ut. Også titta på game warden, men synest kolben er litt over "spiss under". Da er jeg tilbake på internt magasin i såfall, men det gjør strengt tatt ikke noe.
  5. MDT sitt acc er sikker tikker dumt om man bare skal skyte bane, men trodde mdt sitt ess var bedre egna til "do it all"? Vision virker veldig "bulkete" når den også skal ut i bushen.
  6. Siden du virker til å ha prøvd de alle. Synset du mdt ess er ett fornuftig/ greit valg valg? Går det greit å bruke acis magasin til 6,5 x 55 og 300 win mag? Sånn at jeg kan ha en kombi, i samme chassi?
  7. Jeg føler at jeg står mellom barken og veden akkurat nå. Etter å ha fått prøve noen chassi på skytebanen har jeg kommet dit at jeg selv ønsker å ha ei rifle i chassi. Det er rett og slett lite som slår tilpasningsmulighetene og de er suverene når når det kommer til å balansere med vekter, slenge på en arca for å så feste den i en trefot. Der jeg nå møter "problemet" Jeg har en mauser og en Remington fra før og ingen av disse er noe supre banevåpen. Tanken min er at om jeg kjøper et mdt chassi så kan jeg jo bruke Remington jeg har fra før med acis magasin, men samtidig så leser jeg jo rimelig mange steder at folk ikke er noe imponert over Remington sine rifler. Jeg skyter ingen ekstreme mengder, men en 1000 + blir det jo og da vil jeg jo gjerne ha god presisjon. Kjedelig å ikke få samlinger under 30 -35 mm på 100m når man bruker alle hjelpemiddel. Det er jo alltids en mulighet for at presisjonen i Remington blir bedre når jeg får på chassi og kinnkontakt og rekylopptak blir bedre, men om vi tenker oss at presisjonen er lik så er jo det ingen ekstrem prestasjon på 100m. Det jeg da tenker er at siden jeg har en i 300winchester mag så kunne jeg kjøpt enda en for 6.5 og brukt samme chassi. Jeg foretrekker jo 6,5 mtp pris og rekyl- samtidig som jeg da har et chassi jeg kan bruke for begge kalibrene og et chassi som det ser overkommelig ut å dra med seg på jakt. Jakter posteringsakt på elg og rev så rifla henger over skuldra eller er stappa i en sekk til jeg kommer frem på post. På den andre siden så har jeg jo sett på vision chassi og i den forbindelse å bruke sauer 200 str. Kombinasjonen er jo upåklagelig presis nesten samme faen hva man putter i de virker det som. Minuset jeg ser med denne rifla er jo det faktumet at jeg ikke lengre får brukt 300 kaliberet, samt at utformingen på chassiet ser noe mer "boksete" ut en ess chassiset. For å formulere meg på en annen måte så er jeg litt skeptisk til om det i det heletatt er noe å prøve å dra med seg på jakt. Sikkert ingen fasit, men hadde vært interesangt å høre hva dere ville valgt og hvorfor !
  8. Sååå. Jeg hadde jo tenkt å vaske hylsene mine ved å rett å slett kaste de i en sokk, knyte att og legge i oppvaskmaskin sammen med alt anna. Da hadde vi jo en gammel vaskemaskin uansett så dette virket liksom ikke så farlig. Hva gikk galt? Den gamle røyk og kjerringa kom hjem med et spetakkel til 15 k +... Så at noen tommhylser skulle kastes inn i denne, ja det fantes det ikke aller største mottakelse for :P Så for å bevare husfreden ble konklusjonen at jeg bare kjøper en hylsevasker.. Ultralyd skal jo være greit, men likevell frister wet tumbler etter å ha glana fior mye på youtube. Tenker på en av disse to: https://www.jaktogfriluft.no/frankford-arsenal-tumbler-lite-230v - her må jeg også ha stålmedia sååå https://www.jaktogfriluft.no/stainless-steel-media-5lbs Totalt = 2448kr Eller storebroren med alt inkludert https://www.jaktogfriluft.no/frankford-tumbler-7l-220v-hylsetrommel-stainless-steel total = 3299kr Sånn i bunn og grunn blir jeg ikke den største, kan lage timer på selve stikkontakt så dette er ikke noe problem. Gjør derimot den store en vesentlig bedre jobb på gun av at hylsene har større bevegelsemuligheter osv så er det snart ikke større prisforskjell en att man kan tenke på det, men holder fremdeles en knapp på den minste da jeg bare blir å lade ca 2000 i året. Noen som har erfaringer med disse, eller har andre vasker de mener er mye bedre?
  9. Går uten tvil for FFP nå ja Ellers kan man jo som du skriver like gjerne ha vanlig trådsikte osv. Dette handler om hvilken vei man skrur ? typ at dersom man skrur mot høyre flytter retikkel seg mot høyre mens på en ccw går den mot venstre?. Om det er dette CW og CCW er hva vill du anbefale. Aldri skrudd så mye på siktene mine at jeg har dette i hode uansett, må alltid se på pila.. Her har jeg store problemer.. Forstår at det handler om å gi mål på ulike måter, typ at vi snakker Km/t vs MS osv. Men hva er å anbefale? Prøvd å få bedre forståelse for dette gjennom youtube, men ender opp like forvirra. Noen sier det ene er vesentlig bedre enn det andre, mens andre sier det er det samme og at man heller skal fokusere på at retikkelen matcher sikte "ikke kjøp ett sikte i mil/ mrad med Moa retikkel" om det ga mening. Mill/ mrad er det samme, men er MOA bedre eller dårligere for en nordmann vant med våre mål ? Fremdeles litt sånn sucker for Vortex på grunn av garantien, men så går det jo ann å gjøre gode deals på leica prs også ser jeg. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=194827994 vs https://jaktfall.no/produkt/optikk/vortex-kikkertsikter/razor-hd-gen-ii/vortex-razor-hd-gen-ii-45-27x56-riflescope Går sikkert ikke feil med noen av de uansett
  10. Takker. Sett at Leica har fått fart i salgene sine.. Leupold finner jeg ikke noen norske forhandlere som lagerfører? I forhold til det du nevnte med at kikkerter med litt lavere forstørrelse har bedre lys, ikke er så tydelige på max forstørrelse og at kikkertene jeg vurderer har first focal plane så vil det vel være fordelaktig å eventuelt velge 1 kontra 2? For at dette "juletreet" skulle kunne bli benytta, må vel sikte være på max for å gi skytter riktige mål. 1 https://jaktfall.no/produkt/optikk/vortex-kikkertsikter/razor-hd-gen-ii/vortex-razor-hd-gen-ii-3-18x50-ebr-7c-mrad-reticle-34mm-tube 2 https://jaktfall.no/produkt/optikk/vortex-kikkertsikter/razor-hd-gen-ii/vortex-razor-hd-gen-ii-45-27x56-riflescope Evt 3 valg pga vekt... men om det er verdt 13lapper ekstra for å slanke den 500g vet jeg ikke helt ..https://jaktfall.no/produkt/optikk/vortex-kikkertsikter/vortex-razor-hd-amg/vortex-razor-hd-amg-6-24x50-ebr-7b-ffp-mrad
  11. Har kommet billig unna der i mange år Men alt har sine begrensninger, snuet blir ikke bedre med alderen ...
  12. Da kammeret endelig var oppe igjen, så får man vel spørre de erfarne før man nå kjøper ei tidlig julegave til seg selv Ja, ja... jeg vet... Optikk har vel vært diskutert før, men kommer jo alltid nye ting på banen, og folk som skyter mye RPS eller LH og jakter, ja de oppdager vel også nye ting de også. Jeg må vel ærlig innrømme at jeg har hatt stor underholdning på oppskytning til storvilt når det kommer jegere som jakter i tettskog med stjernekikkert på toppen av rifla. Det som er like underholdene hver gang er at mange av de ikke greier å plassere 5 skudd noe særlig tettere enn ei snuseske. Så har liksom i flere år bare slått meg til ro med at det er bedre å "kunne" å skyte kontra å legge alle pengene i utstyr og ikke ha rå til å trene nokk. - litt flåsete sagt, men dere skjønner sikkert poenget. Det jeg derimot delvis har gått til innrømmelse av, er at det ofte hadde vært godt med litt ekstra i flere anledninger. Som sagt ikke brydd meg noe fælt om optikk, så sitter Nico Stirling 3-9 *40 på 2 rifler, Gamo dritt 3-9 *40 på 1 og zeizz terra 3-9*50 på 1 og aimpoint på den siste. Ettersom mange av dere som driver med litt skyting nå sitter å ler av idioten som kommer med 3-9 billig dritt, vellll jeg har vel aldri tekt over hvilke muligheter bedre sikter gir Da elgkvota ble fylt "i år også" tok jeg og en kamerat turen oppi fjellsida for å jakte harepusen, utfallet ble jo som håpet og turen endte med harepuser i sekken. Det jeg derimot måtte gå til innrømmelse av er at halvlange hold på små dyr ikke trenger å være mer utfordrende enn nødvendig. Skyter komfortabelt haren opp til 100 m, 150 begynner å bli lite og 200. ja.. ingen behov for å prøve å treffe ett lite hode på det holdet, må man ikke så må man ikke Det som derimot har gnaget litt inni meg er at det hadde vært gøy å faktisk ha litt bedre syn på lengre avstander, og det hadde igjen vært meget interessant å skyte litt på lengre hold. Tenker ikke da å gå til krig mot noe hare på 500 meter, men en kan ha mye m- https://www.skytterlinken.no/s-b-pm-ii-lp-mtc-lt-5-25x56-ir-ffporo av baneskyting også Så om spørrerunda endelig skulle starte.. Til dere der hjemme som bruker x antall skudd, tid og innsats på å treffe de lange holda- så setter jeg pris på svar 1) Hvilken forstørrelse spekter ville dere anbefalt til Jakt/LH/RPS 5-15, 4-30 osv. Får man noen gang for mye? Greit at man kan justere ned til 3-4 en plass for de nærmeste skudda osv, men ja-->deres råd 2) Linseobjektiv 3) Toobe size 4) linsestørrelse 50,56 osv Baseline done. - Jeg i min lille verden hadde jo en https://jaktfall.no/produkt/optikk/vortex-kikkertsikter/razor-hd-gen-ii/vortex-razor-hd-gen-ii-45-27x56-riflescope virket interessangt. Grunnen til dette er mye av garantien som følger med, skal jeg nå først legge 20-30 k i ett sikte så vil jeg jo bruke det i alle mine år Litt usikker på om jeg er en fan av dette juletreet "retikkel" på jakt, men det går vel ann å kjøpe en strike eagle for å teste dette. - https://www.skytterlinken.no/delta-4-24x50-ir-mil-titanium-med-utbyttbare-ratt Virker som en mer behagelig retikkel, og delta skal vel være grei optikk? utvendig tårnjusteringer er ett møst, men her mister jeg muligheten til å låse turrets om jeg skjønner det riktig. - https://www.skytterlinken.no/kahles-k525i-5-25x56-ir-ffp-skmr3 lest mye bra, men ingen erfaring https://www.skytterlinken.no/s-b-pm-ii-lp-mtc-lt-5-25x56-ir-ffp liker retikkel, størrelse spekter ser bra ut, kjent kvalitet. Full forståelse for at det kan virke litt forvirrende at jeg legger ut sikter fra 10k til 30k , at de har ulike funksjoner osv. Men når man ikke vet bedre enn det google sier om siktene og hva folk hauser opp som bra--> ja da spørjeg kontra å kaste 10-30 lapper ut ruta og med å montere de gamle billigkikkertene pøs på med informasjon om dere gidder, alt fra sikte til retikkel til om den bør være mrad eller moa osv. Vortex er favoritt pga garranti, men er det som å se gjennom plexiglass kontra de to sistnevnte siktene så....
  13. Sprit

    Må man lade selv?

    Siste spørsmål men man venter på settet.. Da man har kosa seg med mange youtube videoer så har man fått med seg at det er fordelaktig å ta ut gammel primer før man vasker. Men for at man da ikke skal trøkke sizer dia full av møkk hva gjør man? Kjøper man ei die til et kaliber som er mye større bare for å kunne få ut primer uten å size hylsa? :) og nå som jeg trodde jeg hadde alt på stell.... xD
  14. Sprit

    Må man lade selv?

    Fremdeles ikke all verden peiling på dette, så spør for sikkerhetskyld.. Noe jeg har glemt av "tenker først å lade til 6,5. -https://www.jaktdepotet.no/ladeutstyr/ladesett-og-ladepresser/rcbs/rcbs-supreme-master-kit -https://www.jaktdepotet.no/ladeutstyr/die-sett-for-rifle/rcbs/rcbs-fl-die-set-klasse-a -https://www.brownells.no/LITTLE-CROW-GUNWORKS-WORLDS-FINEST-TRIMMER-30-06-Ackley-Improved-Worlds-Finest-Trimmer-LITTLE-CROW-GUNWORKS-LLC-30-06-Improved-40-100028120 - https://www.jaktdepotet.no/prod/rcbs-hylseholder-2-6-5x55-r9202-1 Venter med vasker til jeg evt ser ett behov for dette :) jaja,, skjønner at jeg mangler lade komponentene :P men dere skjønner hva jeg spør etter-håper jeg xD
  15. Sprit

    Må man lade selv?

    da var tvilen lagt til side og jeg får kjøpe meg 2 sånne
  16. Sprit

    Må man lade selv?

    Jeg kan vel likegreit bare spørre om hvor dere kjøper ladekomponentene deres også, tenker å kopiere M67 sin oppskrift på Diamond Line. Så hvor handler dere kulene, osv til best priser. Ser at på norma koster de 3,59 kr pr.
  17. Sprit

    Må man lade selv?

    Siden Little Crowtrimmer ser ut til å bli det jeg velger så har jeg 2 kjappe spørsmål.. 1) Merker noen av dere at den er utslitt? Muligens litt dumt dpøsrmål, men hvor mange hylser kan man trimme frø man må kjøpe ny? 2) Jeg kjøper bare 2 stekk ? 1 til 6,5 og en til 30-06 ingen justering av noe slag, bare plugg and play?
  18. Sprit

    Må man lade selv?

    Tusen takk for bra innspill! Når det kommer til ultralydvasker.. er dette ett fornuftig kjøp? om jeg etter hvert skulle finne ut at jeg ønsker en hylsevasker. https://www.biltema.no/hjem/rengjoring/ultralydvasker/ultralydvasker-10-l-2000042407?gclid=CjwKCAiAtK79BRAIEiwA4OskBpFzMxW9kHO9WxSE86MvirIupMaMYVvLFAIs1LccGherpMCuHkE-TRoC2akQAvD_BwE Kommer i bunn og grunn til å lade 2 kalibere, 6,5*55 og 30-06 spring. Rcbs setter som -Sølvrev linket til er settet jeg nå blir å gå for, utifra dette så trengte jeg dier, holdere og hylsetrimmer. Til nevnte kalibere ville dere da brukt RCBS sine eller har dere andre formeninger? Til slutt, hva tenker dere er best alternativ? Kjøpe 2 fra crow eller 1 rcbs - https://www.brownells.no/LITTLE-CROW-GUNWORKS-WORLDS-FINEST-TRIMMER-30-06-Ackley-Improved-Worlds-Finest-Trimmer-LITTLE-CROW-GUNWORKS-LLC-30-06-Improved-40-100028120 - https://www.brownells.no/TRIM-PRO-2-CASE-TRIMMER-Trim-Pro-2-Manual-Case-Trimmer-Kit-RCBS-749015634 Fryktelig opplysende dette her så spør bare i vei jeg
  19. Sprit

    Må man lade selv?

    Er vel bare å erkjenne at lading kunne vært en litt morsom greie å drive med, og om jeg kunne skutt ca 2 ganger så mye med samme prisen så hadde ikke dette skada Om ikke annet så hadde det jo vært hyggelig å laget seg en ladestasjon på hytta, ingen mas fra kona eller unger Bare fred og ro, hehe. Om jeg går litt bort fra spørsmålet om "må man lade selv" og snur problemstillinga over til hva trenger jeg? Som amatør innenfor feltet er det bare å erkjenne at jeg ikke er helt sikker på hva som er fornuftig, så at RCBS kom ut med sin nye (rebel) er dette ei presse man evt velger fremfor sin forgjenger osv. Jeg tenkte egt at ett lee startersett hadde gjort nytta, men fikk beskjed om at man heller kjøper litt dyrere greier som holder ut levealderen.. Så om noen/ flere av dere hadde giddet å ta seg tide til å rable ned et het oppsett ti meg så hadde dette blitt satt utrolig pris på. Eneste jeg vet jeg vil ha er elektronisk kruttvekt ikke tålmodighet til vippevekt Så om noen har tida til å hjelpe en amatør, presser, dier, vasker osv bring it
  20. Sprit

    Må man lade selv?

    Takker for svar, da får man bare kjøpe seg noen 100 med Diamond Line som planlagt. Av ren nysgjerrighet m67, hvor mye "sparer" man på å lade selv?
  21. Bestemte meg for å sette opp igjen kråkefella i fjord pga at jeg så mer kråkefugl enn noe annet. I år så har derimot tilgangen på åte blitt litt vanskeligere, og da er mitt spørsmål til dere. Er det mest gunstig å gi litt og litt, eller mye og sjeldnere. Vi snakker da om foringvintersaler på 1 uke vs 2-3. Ønsker jo å få så mye i fella som mulig, da predatorene her jeg bor er dominerende. I bygda ble det i 2019 tatt røflig 500 kråkefugl og 45-50 rev.
  22. Sprit

    Må man lade selv?

    Får man ferdigrulla 6,5*55 ammunisjon som fint gjør jobben opp til 500m? Eller må jeg rett og slett kjøpe meg ladeutstyr for å flytte banerifla til semi-Lh?
×
×
  • Create New...