Jump to content

SukkerKaken

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

SukkerKaken's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • One Year In
  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

3

Reputation

  1. Svensk som prøver å skrive på norsk. Så ibland er det bra å være en pirkete kuk, så folk kan lære. OK, nå er jeg ikke noen våpensmi, men en barrel blank kan man vel ikke kammre noe i før den vært hos børsemaker (eller hvis man da gjør det selv)?
  2. En ting som jeg lurer på er ved hvilket tidspunkt som et løp blir et løp? Og ikke bare er en lang ihålete metall-pinne? Er det muligt å bestille et løp fra USA hvis det ikke er "inletted"? Med andre ord på engelsk en "barrel blank"? Sen søker man lisens når man lemper hele rifla + ny metall-pinne over til børsemaker? eksempel: https://christensenarms.com/product/carbon-fiber-barrel-blank/ Noen som har erfaring av privat-import av metall-pinner som skal bli løp?
  3. Jeg er svensk jurist men bor i Oslo. Men jeg jobber ikke med norsk lov (som ni nok kan se på min norsk ) Men det kan jo bli veldig dyrt hvis man skal betale motparts saksomkostninger. Hvis jeg tar saken så kanskje man kan få støtte av NJFF å ta motparts saksomkostninger? Eller noe skyterforbund? Hva tenker dere? Jeg venter på ny våpenlov 2021 og søker igjen. Min mulighet til klage på saken fra 2020 er snart foreldet. Mvh
  4. Den ble nektet av Oslo politidistrikt grunnet "mangel av behov", og listen med godkjente våpen var også med i motiveringen. Med andre ord betyr 3.e ledd i paragrafen ikke noe for Politiet. Jeg tenker at 3.e ledd er med av en god anledning. Er det normalt at norske politiet gjør syke tolkninger av loven? I Sverige er det bananrepublikk når politiet godkjenner og nekter våpenlisenser. De kan også nekte tross domstol og miljøvårdsverket (miljødirektoratet) sier at våpnet er perfekt til jakt(!). Hvis det ikke går å kjøpe den etter våpenlov-endringen som jeg hørte rykten om 2021 så starter jeg eventuellt rettsprosess. Må lese meg opp på hvor stor risiko man har at bli nødt til å betale statens advokatomkostninger. Det er jo et helt perfekt jaktvåpen til hare, ravn, etc.... mao allt som en 22LR kan gjøre i praksis, men som er ulovligt.
  5. Hei! Jeg har sent inn lisenspapirene med litt bilager vedr. svenske butikker som selger + henvisninger til lovparagrafen noen nevnte. Sente den inn i tidlig august men har ennå ikke fått noe svar. Skriver her så fort jeg hører fra Oslo Politidistrikt. Hvis den godkjennes er det jo bare å ordne importpapir i Norge, exportpapir i Sverige. Det tar tid men det er ikke super-vanskelig. Jeg gjorde samme prosedyr da jeg flyttede til Norge 2019. Mvh
×
×
  • Create New...