Jump to content

Runarash

Members
 • Content Count

  39
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har for øyeblikket 200str i jet01 med vortex strike eagle 5-25x56 og sphur 4602. Men, hadde spart litt ekstra og heller kjøpt en brukt tikka t3x tac a1 i 308, deretter fått ekstra løp med muffe i 6.5x47, og bytta stokk til krg bravo, som tar 10skudds ctr magasin, med vision frontskjefte. Lagt til en atec prs og rps tofot. Er dette som eg drømmer om nå. I tillegg til en kahles k624i.
 2. Retikkelen er "ikke den beste" til jakt, men til sist er det egentlig bare en vanesak. Leupold har noen som er lettere og har mer egnet retikkel for jakt. Feks vxr, vx5hd og 6hd. Strike eagle veier vel 600g, min vxr 1.25-4 veier 326g. Aldri prøvd den kikkerten men har en i 5x25x56. Selve merket er ikke noe å si på. Bra kvalitet for en bra pris.
 3. Norma har golden target og diamond til 308. Ligger på rundt 10kr smellen. Er ren treningsammo. Det å bruke jaktammo til trening blir fort dyrt, men for all del. Har du penger så hvorfor ikke.
 4. Skjønner poenget ditt, men det finnes andre måter å formidle det på. Trenger ikke være negativ.
 5. Sist det var amnesti var i 2017. Ville ikke kalt det "nettopp". Veldig trangsynt av de politifolkene syntest eg.
 6. Høres ut som den er godkjent ja. Da må du betale gebyret. Når politiet har motatt betaling får du søknaden tilbake.
 7. Prøver ikke å kjøpe et, kom akkurat over det ja. Typ fant det i et gammelt loft. Takk for tipset.
 8. Får som regel den godkjente søknaden tilbake i postkassa. Var mitt tilfelle hvertfall. Bor utenfor Bergen.
 9. Greit det. Men lurte på om det er noen her som har vært i samme situasjon.
 10. Hvorfor rifla ikke er registrert er ukjent for meg. Men den er nå hvertfall ikke det. Har vært våpenamnesti tidligere, men det skjer nok ikke med det første igjen. I følge wikipedia er det bare å gå fram på vanlig metode med våpensøknad. Men stoler ikke 100% på det. Spør derfor her om noen vet.
 11. Leverte du vanlig våpensøknad med nødvendig dokumentasjon om oppbevaring, osv...?
 12. Hvordan kan en registrere et våpen som ikke er registrert på noen fra før? Våpenamnesti eller kan en levere vanlig våpensøknad?
 13. Har allerede godkjent søknad for rifle 308, som skal gå til jaktrifle, men vil og ha 308 løp til saueren. Mulig å legge til 308 løp som våpendel på den godkjente søknaden eg har fra før? Eller må eg ha ny separat søknad? Mener å ha lest om dette før her, at det var bare å snakke med lensmannen, men finner ikke igjen tråden.
 14. Har ikke fått testet det skikkelig, men inntrykket er bra. Kjøpte en brukt demo-modell som har allerede blitt brukt litt på skytebanen. Har ingen slark i foldekolben. Knappen for å folde kolben er faktisk jæ**** stiv. Klarer nesten ikke å trykke den inn med bare tommelen, må av og til gi den et kakk med neven. Har ikke prøvd vision, men etter det eg har lest er løsningen på grepet bedre. Chassiet veier litt under 2kg med kinnstøtte og grep. Tror ikke en merker forskjell på 1/2kg pluss minus når riggen først blir så tung.
 15. Som det skrives over er det vel dyrere å lage. Trykkpunkt er bedre når en skal ta seg god tid, men når hjorten plutselig dukker opp bak ei busk eller et bjørketre og en må ta et raskt skudd, tenker en ikke over trykkpunkt. Da blir det sikt og skyt. Hvertfall sånn i mitt tilfelle med tett vestlandsskog. Har forøvrig timney 2stegs på tikka'en og det er fint på bane, men på ei rein jaktrifle er det ikke nødvendig, synes eg. Smaken er som baken.
×
×
 • Create New...