Jump to content

TWC19

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by TWC19

  1. Lurer på om noen har erfaringer med hihunder som kan si litt om deres hund. Typiske trekk på hvordan de er å ha i hus, hvor mye stimuli som kreves. Har selv jaktet med parson og fox, men vurderer border selv. Hva ville du valgt og hvorfor?
  2. «Jager støveren rådyr??»Fant ikke noe spor før jeg skulle slippe, så jeg slapp i frisøk i nærheten av noen hi. Tok ikke lang tid før bikkja begynte å støte. Går opp for å se hva slags spor han er på og finner ut at det er bakspor av rådyr... forbannet bikkja opp og ned for meg selv. Det blir uttak, ikke lenge etter og jeg tenker at dette må være rådyr.... men jeg er ikke sikker så jeg lader hagla. Ca 5-10min etter uttaket snur losen og kommer rett mot meg, reven passerer på 2 meter, skyter og venter på hund som kommer innen kort tid. Reven ligger da 2meter fra skuddplass og jeg kan innkassere unghundens tredje los rev.. veldig moro og jeg tror det er lenge til neste gang det blir så «enkelt». Så feil kan man ta av hunden. Hunden tok reven på overvær, for det var tilfeldig at rådyrsporene var der han begynte å støyte. (Gikk opp igjen hele losen etter fallet)
  3. Min forrige hund var en dunker og jeg kjenner rundt 6-7 stk som har en eller flere. Det er en meget behagelig hund å ha i hus. Den jeg hadde var glad i og sove når den var inne og gjorde aldri store greier ut av seg. Min var veldig rolig rundt barn og andre dyr som katter og høner. Kan anbefales. Det finnes garantert noen i denne rasen som ikke passer til min beskrivelse, men jeg kjenner ikke til de. Når vi var ute på tunet var det aldri lyd fra han. Men han varslet da det kom en hund for å spise høner. (Veldig glad for det) jeg brukte den både på hare og rev, funket veldig bra på begge, men ikke utpreget rovdyrskarp.
  4. Hvordan få en unghund til og ikke jage hare? Vanskelig på denne tida føler jeg....
  5. Tips og erfaringer kan skytes inn her
×
×
  • Create New...