Jump to content

Eiterbeiter

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Eiterbeiter

  1. Så den der i 4k her om dagen. Den er like bra i dag som for 30 år siden.
  2. Ja, da er vi enige. Selv om jeg ser at den forrige kommentaren fløy litt for høyt for deg. Å anta at det er en nysgjerrig person med en nattkikkert med avstandsmåler er helt idiotisk. Og helt usannsynlig. Det er nok aliens.
  3. Dessuten vil du utelukke den logiske fellen hvis du følgers Occams prinsipp.. Og ironisk nok er ditt forslag aliens.
  4. Så Hanlons prinsipp passer kanskje..
  5. Hvis du har brukt skikkelig laser sikter så vet du sikkert at strålen kan fokuseres på dyre modeller.
  6. Jaha. Hva ser det ut som? Aliens?
  7. Ja. For det kan umulig være noe annet som faktisk lar seg forklare. Har du hørt om Occam's razor?
  8. Med mindre den er montert på f.eks en rifle..
  9. Hehe. Ja om det er beredskapstroppen er de i så fall bokstavelig talt på bærtur. Faktisk så kan jeg si at jeg ikke har noen svin på skogen som ville fortjent slik oppmerksomhet. Morsomt forslag likevel. Det er ikke mye folk på denne siden av dalen . Får i så fall by dem på kaffe og litt varme hvis de er tilbake på plukkepost. Jeg lastet opp en gif, men ser nå at det ble lagt inn som stillbilde. Litt mer forklaring, jeg står med ryggen til andre siden til dalen og lyser opp mot skogen som er helt ubebygd siden det er tjukk skog og bratt lang langt opp. Laseren kommer altså fra andre siden av dalen, ikke den hvor jeg lyser oppover. Jeg har ryggen til og kameraet er lite, men jeg kan nok om foto til å skille mellom en refleksjon og en prikk som har høyere lysstyrke en min lyskilde. Det finnes plenty av program man kan finne ut slikt med, enkelt sagt, du skrur ned lysstyrken i en video så blir det lett å skille. Man kan også skille fargetoner. Her er en link til gif-filen: https://gfycat.com/infantileimmenseiraniangroundjay Den er i lav kvalitet (klikk på HD for litt bedre), men det er temmelig lett å se at det ikke er fra lykten. Jeg har lengre videoer og prøvde selvfølgelig å filme mot andre siden av dalen, men kameraet har ikke sjans til å vise hvor eventuelt kilden var. Det blir maskert av andre lys, men hvorfor ta sjansen på å peke den laseren på meg når jeg står å filmer i den retningen. Kanskje med litt jobbing med videoen så kan jeg finne filtrere ut alle andre farger, men jeg tviler på at personen ønsker å bli identifisert. Når det gjelder folk som er ute med night-vision og, hvis i uærlig ærend, så ville det vært merkelig å la seg gjøre til kjenne. Hva skulle han gjort da. Skutt meg hvis jeg sto i veien for hans m.o.? Jeg tipper diskresjon hadde vært prioritert hvis noe slikt foregikk. Jeg har en ir lykt fra kina. Den kan i beste fall lyse opp 30-40m, så hadde det vært meg som hadde vært på uærlig hadde jeg ikke brydd meg om en fyr med ei lommelykt og et lite kamera som lyste i motsatt retning. Jeg lener i retning av at det er nysgjerrige bygdefolk som liker å vite alt som skjer rundt seg, om de så må sitte med, det som mest sannsynlig er en nattkikkert/avstandsmåler kombo, og spionere på andre. En ting stusser jeg på. Den er veldig flytende og det er null risting på prikken. Ganske vanskelig å holde en slik stødig nok på over 400m avstand.
  10. Hvordan skal en refleksjon bevege seg når jeg holder lykten stille?
  11. Takk for nyttig info. Skal sjekke videoene. Venter litt og ser om det dukker opp igjen, satser på at det var et engangstilfelle.
  12. Det kan kanskje være en avstandsmåler med nattoptikk og ir-laser? Da er det jo en helt annen sak.
  13. Og jeg er ikke engstelig, det er stor forskjell på å sikte med en uladd rifle for å teste ut optikk og fyre av skudd. Men du er ikke så jævla lur hvis du driver å sikter mot folk og de har det på flere videoer. Jeg tipper politiet ikke tar det så seriøst heller, men det kan jo være greit at de har det i loggen hvis andre skulle oppleve det samme. Får sette opp en svær ir-lampe som lyser i den retningen
  14. Tja. Hvis den IR-Laseren sitter på ei rifle så og det skjer igjen så tar jeg en prat de. Det er forskjell på å ha en ir lommelykt og en liten GoPro-kopi fra kina uten ir-filter for å se etter dyr på egen tomt og å sikte på noen meter unna mennesker på deres tomt med ei rifle med nattkikkert og ir-laser. Så at vi var i samme ærend må jeg si meg uenig i.
  15. Spørs om jeg skal ta en snakk med lensmannen. Kan være noen som bare leker med utstyret sitt, men likevel..
  16. Hei, jeg lagde meg et lite ir-kamera ved å fjerne ir-filteret fra et billig kamera fra kina. Jeg brukte dette kameratet sammen med en ir lommelykt da jeg så en prikk følge lyset og også bevegde seg utenom lyset fra lommelykten. Jeg har en video av dette. Det jeg tenkte er at prikken bevegde seg veldig flytende, lite trolig holdt i en hånd tenkte jeg. Hvor vanlig er det å bruke IR-laser og nattoptikk blant dere jegere. Personen som hadde laseren ville tydeligvis at jeg skulle se den. Det lyset fra lommelykten er på 940nm så det kunne ikke blitt sett uten nattoptikk. Jeg liker ikke helt tanken på en rifle med nattkikkert og ir-laser som peker i min retning. Hva tenker dere om dette. Jeg kan legge ut en video hvis noen vil se. Send meg gjerne en privat melding om du har noen tanker om dette. Nå er vel det første man lærer angående våpen at du sikter ikke på noe du ikke skal skyte. Og ladd eller uladd aldri mot mennesker. Setter pris på tilbakemeldinger.
×
×
  • Create New...