Jump to content

Ekrekallen

Members
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ekrekallen's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • Reacting Well Rare
  • Collaborator
  • Dedicated Rare
  • One Year In
  • First Post

Recent Badges

11

Reputation

  1. Kan anbefale å kjøpe Limbsaver som er større og dermed tjukkere enn nødvendig og så slipe ned.
  2. Har sjølv lavt tyngdepunkt, høg BMI og liten respekt for rekyl Det blir ingen permanente endringar på denne rifla, nei. Klassisk Marlin frå tidleg 90- tal skal forbli orginal, men har god lyst på andre sikter. Ghostring og nokke fiberoptisk, kanskje. Synet er ikkje som det var. Inntil vidare blir det Leopold haglekikkert 1-4*25.
  3. God kveld, Godtfolk! Må seie at denne tråden er heilt eventyrleg bra og har vore til stor interesse. Straight up Burboun til trådstarter! Mitt ringe innspel her, gjeng i retning bruksområde for dei større bøyleriflene, altså Big Bore. Eg har kanskje ikkje lese absolutt alle innlegg, men vil legge til at meir eller mindre akademiske testar frå Junaiten, samt meir lokale erfaringar, peikar mot ein stor fordel med dei tunge, butte, blypottene i lav hastigheit: Dei stoppar ikkje! Av den grunn, vert bøylerifler ofte kalla Brushguns (småskogrifler, på nyare Norsk) Eg kjenner endåtil at hjort har vore felt på ettersøk med skot gjennom småbjørk. På ettersøk det, altså. Her på Vestlandet har vi monge bøar med hjort på men endå fleire lier, meir eller mindre attgrodde med småskog. Reint bortsett frå barndommen, med Winchester 94, 30-30 som det ultimate i Fars våpenskap og livslong kjærleik for det romantiske Ville Vesten, er kvalitetane i småskog avgjerande for at eg vil forsvare 45/70, 'Till the Bitter End
  4. Det var jo kjapt og greit, R.! Såklart: er en i tvil, så kast. Det er 1.bud og fasit. Men, er det grunn til å vere brennsikker på at hylsene er svekka og potensielt farlige? Temperaturen, sjølv i ein bra komfyr, blir knapt høg nok til å skade metallet, dette er grundig debattert over her. Så er spørsmålet om rester etter vask kan påvirke. En kort spørreundersøkelse tilseier at ca 50% av dei som har gjort samme tabben i komfyren får problemer med for eksempel hettelommene og resten ikkje. Eg har ikkje tenkt å bruke hylsene, men synes problemstillingen med oksidasjon er lite belyst og dermed interessant.
  5. DetAlt folk veit og kan! Eg opplevde ein gong at hylsene endra farge til blå/ lilla etter eit uheldig opphald i ovnen. Kva kan ein evt tyde utfrå det?
  6. Alt folk veit og kan! Eg opplevde ein gong at hylsene endra farge til blå/ lilla etter eit uheldig opphald i ovnen. Kva kan ein evt tyde utfrå det?
  7. Har dessverre ikkje chrono, så satser på at tabellane er omtrent korrekte.
  8. Samlingane, først og fremst. Mykje bedre med litt lavare hastigheit. Og at eg anbefalte 52grs N-130 som god ladning til jaktammunisjon, sjølv om eigenstudiet viser noko ganske anna. Eg har rett og slett rota og vil korrigere. Det er skote 2 og 2 skot frå benk, med justering mellom seriane. Best resultat fekk eg til slutt med 55grs N-133 og altså med 300grs Hornady HP.
  9. Av og til kan det skje små og store glipp. Tenker akkurat no på mitt forrige innlegg.. Skal ikkje begynne på utgreiing om korleis dette blei forveksla, men heller la bileta tale for seg sjølv. Forøvrig synes det klart at eg må ladde ny jaktammo, denne gangen med N-133, evt. lavare ladning N-130.
  10. Eg har landet på 52grs N-130 til Hornady HP 300grs til jakta no i haust. Skutt vél 35 skudd uten åpenbere trykktegn eller andre problemer i min Marlin 1895 med 54cm løp.
  11. 47" løp! Trykkleif der, ja 54cm løp, faktisk. Huska feil. Takk for gode innspill
  12. Interessant! Eg tenker N-140 og lette kuler til trening, litt pga tilgang. Har en Marlin 1895 med 47" løp. Hvilken ladning brukte/ bruker du til dine kuler?
  13. Kan gjerne tenke meg å høre om nokon har prøvd å lade 300grs kuler med N-140? Litt for lette kuler til litt for tregt krutt, ja. Men likevel?
  14. Gokveld! Er borti dette problemet no, med et Lyman, 2die- sett i 6.5×55. Har digitalt skyvelær, og har slipt ekspansjonsknappen godt ned. Justert høgder, lengder dobbelt og trippelt. Likevel får eg ikkje indre kragediam. under 6.6mm. Dette er et brukt sett, vel og merke. Så, er settet skrot eller er det noko eg ikkje veit eller tenker på?
  15. Heisan! Har prøvd å få klarheit i noko ang. eit Mauser98- prosjekt eg har på gang.. Avtrekk, kolbe, sikring osv er skifta ut, men løpet gjenstår. Så er spørsmålet kva ein skal velge. Det eg konkret lurer på er erfaringer om korleis t.d. eit Walter/ Lilja- løp står seg mot standardløp frå standard, kvalitetsvåpen som t.d Tikka, Sauer, Blazer. Kan nokon kaste lys over dette?
×
×
  • Create New...