Jump to content

terje86

Members
  • Posts

    28
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by terje86

  1. Da har du ikke lest og tolket alt jeg har skrevet i tråden her. Hovedfokus fra min side her er langt i fra termisk optikk. Men nok om det. Etter vurderinger til og fra, med fine innspill og råd fra både deg og andre, så ser det ikke ut til at det er verdt den høye prisen på slikt utstyr.
  2. Så absolutt! Man vil sannsynligvis komme til å få betydelig fler sjanser med termisk
  3. Ja, hør der! De kan jo brukes til flere jaktformer og man kan finne folk i nød, i mørke og tåke f.eks. Og ikke minst ettersøk av skadet vilt. Tenker det er et veldig anvendelig instrument
  4. Der fikk du sagt det. Det kommer litt ned på sandkasse-nivå med "jeg skyter bedre enn deg" og "jeg er Chuck Norris sitt svar på elg-jeger" , og "du er ikke kvalifisert til dette", bare med en mer indirekte tone såklart. Kjenner lett igjen typen ja og selvsagt en Rambo bak tastaturet
  5. Ja, hva er poenget med jakt? Få høre. Og hvem har sagt at jeg er fri for fangst? Velger rifle fordi jeg føler meg relativt sikker på langholdsskyting, OG fordi det er en litt annerledes og veldig artig jaktform.
  6. Ja, det er en veldig artig jaktform. Og her kom det litt ny kunnskap
  7. Ordet fallitterklæring blir brukt ofte her. Hva er greia? Skjønner at jegere har en form for stolthet, men det er snakk om en rekreasjonell hobby her. Som man skal glede seg over. Å begynne å peke på hverandre og fortelle dem at "du mestrer ikke denne jaktformen" skaper bare dårlig stemning, når TS spurte om et enkelt spørsmål. Setter pris på all lærdom og erfaringer her, da alle har noe nytt å lære hele tiden. Det er ikke nevnt noe sted her at TS kommer hjem fra småviltjakt tomhendt. Men det er et faktum at ryper kan i mange tilfeller være meget godt kamuflert, så da tenkte jeg at bruk av termisk opptikk kunne gjøre jakt-opplevelsen enda artigere, så fremt måtehold ved uttak av vilt er innafor.
  8. Er helt og holdent enig! Rekreasjon er målet, ikke hvor dyktig skytter man er eller hvor mange dyr man legger ned osv. Så lenge det foregår humant og sikkert.
  9. Er helt og holdent enig! Rekreasjon er målet, ikke hvor dyktig skytter man er eller hvor mange dyr man legger ned osv. Så lenge det foregår humant og sikkert.
  10. Finner ikke noe refleksjon her dessverre.. Og det var ikke rettet mot deg. Men jeg er enig i at det enkle ofte er det beste i mange tilfeller kommer man dit hen at det er gøy å slakte vilt med fjernstyrt våpen så er det i så fall en skremmende utvikling
  11. Takk for et ærlig svar M67. Godt å se at det ikke bare er barnehage-aktivitet, og at realistiske og NYTTIGE svar er å oppdrive fra erfarne jegere/skyttere med litt "sunt bondevett"
  12. Du fikk fram dine holdninger til andre ganske tydelig, så du slipper å "say more"
  13. Slike svart/hvit holdninger kan neppe være positivt for jegermiljøet. Går ikke på jakt for å bevise at man er verdens beste jeger. For meg handler det mer om opplevelsen og human jakt, og dersom hjelpemidler kan gi en bedre opplevelse og et bedre resultat, så hvorfor ikke? Så lenge det er innenfor loven så ser jeg ikke problemet. Å være en dyktig jeger handler mer om sikkerhet, det å skape et godt miljø og human avliving. Men det er min mening.
  14. Går med rifle i fjellet om dagene og speider etter fjellrypa. I de aller fleste tilfeller så letter de omtrent når man snubler over dem (støkkjakt). Og i veldig mange tilfeller så er de alt for godt kamuflert på avstand. Nå vet ikke jeg lovligheten omkring dette, men lurer litt på om noen har erfaring omkring det å bruke en termisk monokikkert eller et termisk kamera, for å spotte de som sitter på avstander 100-200meter? Er det effektivt? Dersom det er lov, hva bør jeg se etter i et slikt redskap?
  15. Ja, det høres ut som en god plan Er sikkert god reklame for Norma dette innlegget da den Jaktmatch var ikke spesielt dyr heller mener jeg å huske. Sitter igjen med litt ammo til overs her nå, så bare å skrike ut om noen trenger
  16. Sellier & Bellot 55gr fmj Fiocchi 55gr fmj Winchester 55gr fmj Norma Jaktmatch 55gr fmj Norma Oryx 55gr blyspiss(?) (meget høy pris) De to Norma var altså de eneste som ga fin (forsvarlig på fuglejakt) samling med denne børsa.
  17. Har nå testet diverse ammo. Mye av det ga spredning. Endte opp på Norma Jaktmatch 55gr helmantel. Med den ble det 4 innertiere, nesten hull i hull, på 100m. Og et sleivskudd, som mest sannsynlig var menneskelig feil. Det som jeg bet meg merke til var at dette var den eneste dagen på lenge hvor det var 100% vindstille. Så da lurer jeg - er kaliber 223 ganske ømfintlig på vind? 1-2 m/s f.eks?
  18. Takker så mye! Den skal testes. Er det mvp Patrol du har eller? Er veldig fornøyd med våpenet ellers. Justerbart avtrekk og et solid arbeidsjern.
  19. Hehe. Har til gode å møte noen som "skyter bedre enn børsa" i stående, om man kan si det sånn. Sikkert ypperlig ammo til dynamisk skyting og plinking
  20. Ja, skjønner. Har skutt bra med den med enkelte 308 rifler, så støtter den teorien
  21. Vil forresten legge til at biltema selger håndholdt vindmåler til 230kr stk. Den er grei å ha på finkaliber, så man lærer seg å få en "feeling" av vindstyrke, målt i m/s
  22. Rart med de S&B fmj. Virker som det er ammoen som er kresen på børsa i dette tilfellet
  23. Ok, så det er det som er "bedding" ja. Ja, det blir å prøve seg frem. Magtech, Norma og Winchester i første omgang. Når du sier 20-30mm, da snakker vi. Uaktuelt å gå på rypejakt med fare for skadeskyting. Poster så snart jeg finner favoritt-ammo, så takker jeg for hjelpen så langt
×
×
  • Create New...