Jump to content

Shorts

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Shorts

  1. Jaktdepotet kan nok skaffe. Kjøpte min mossberg der når man var ung og lovende og pumpehagle var tøft! Ser de har på nettsiden en 500 som kan bestilles!
  2. Synes det er morro å lese disse trådene, så får bidra selv også! Sesongen har vært litt på og av med stang ut på alle turer med hund (har ikke egen). Dyr på 40 meters hold flere ganger, men akkurat utenfor hagleavstand. Alltid vært mye dyr på beina og bra los, men som sagt alltid den lille marginen! Har forsøkt på smygjakt noen runder uten hell tidligere i høst, og typisk nok når det er knaseføre med lite snølag og 5-8 minus det skal lykkes. (Sett bort ifra bukkejakta). Ut på post tidlig på morgenen litt opp i et hogstfelt en 2-3 hundre meter fra veien. Har hatt minst 3 geiter + 2 kje hver, en smalgeit og en bukk i området gjennom høsten. Spotter i halvmørket etter en noe kronglete og bråkete tur inn til post at det står et dyr på 100 meter og beiter. Regner fort med at dette må være smaldyret, men dårlig skytelys og en bakgrunn som medfører et nedslag i nabobygda et sted medfører at jeg venter. Etter en halvtime med å følge med på smaldyret rusler dyret fra meg i et bra tempo og ned på baksiden av kollen den har stått på.. med et mål om å komme seg på hjemmekontoret før lunsj bestemmer jeg meg for å forsøke å komme meg opp på kollen og se om jeg finner igjen dyret- etter en rolig tur opp finner jeg ingen dyr og må nå få varme i kroppen. I iveren etter å komme seg ut ble hansker glemt, og kjenner at fingrene er temmelig nære å bli temmelig frossen! Etter en liten stund på toppen blir turen tilbake til bilen påstartet. I litt lei stemning er det dårlig med smygjakt og rusler heller i et hurtig tempo til bilen. Når jeg passerer min opprinnelige post ser jeg plutselig et glimt av et dyr 40 meter unna, men med mye trær og kratt foran. - går så rolig jeg kan noe nærmere og mener det må være voksen geit, etter noe venting og forundring over hva man skal gjøre ser jeg to kje dukke opp bak geita og da plutselig blir det litt fart, dyra kommer i god fart ut fra tetta og stopper halvveis opp kollen - bakerste kje får en 180 grains fusion rett bak bogen og detter i smellen - fint lunge skudd og bra størrelse til å være et kje! Ser på sporene i etterkant at dyrene har trolig rundet meg og kommet rundt baksiden av kollen når jeg var på vei opp, så noe flaks må man ha!
  3. Notert! Greit å spare den da ja!
  4. Heisann! fast leser av forumet i lang tid som endelig fikk registrert seg! Har et jorde jeg jakter rådyr - i år er kornet fryktelig høyt, jeg har grei sikt på dyrene som er observert der, men flere plasser vil nok noe korn kunne treffes før dyret (skyter skrått nedover, så ikke snakk om mye). Hvordan vil treff på korn påvirke kula før treff i dyr? (Vet det kan være vanskelig å få fasit på dette) - skyter med 308. er det bare å avskrive denne posten frem til det slås på jordet?
×
×
  • Create New...