Jump to content

Daniel.

Members
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Daniel.

  1. Ja jeg har hørt at det skal være det samme. Men tror ikke folk betaler det samme for NP hylser som Norma hylser. Var derfor jeg spurte. Jeg selv lader ammo med NP hylser.
  2. Det er ikke Noma hylser på Norma Trainer, men NP hylser. Betaler folk 2-3 kroner for NP hylser?
  3. Du får fjerne FG klistremerket, så er det bare et stålskap igjen
  4. Har som regel med meg en av bilene jeg disponerer. Men ikke nødvendigvis den som våpenkortet eventuelt skulle ligge i. Og selv om det ikke er et problem for meg i det daglige, så kunne jeg tenkt meg at det kom en bedre løsning enn en papirlapp. Kontanter fungerer helt suverent til betaling, men det er utrolig kjekt å kunne betale med kort, klokke, telefon, vipps og andre nymotens ting allikevel.
  5. Lommebok er nok noe veldig få folk bruker lenger. Og har du en liten bunke med våpenkort så blir det litt upraktisk også. Jeg har ikke noe problemer med å ta med våpenkort når jeg skal ha med meg våpen eller handle ammunisjon. Men om jeg går innom en butikk som selger ammunisjon uten å planlegge det, så har jeg aldri med våpenkort. I 2024 burde det være et bedre system enn en laminert papirlapp.
  6. Prisen blir rett om du legger den i handlekurv. Men det der er vel den samme som Jakt og friluft har på salg til 1999,- "hele tiden"
  7. Det beste er å bruke propper under det aktive hørselvernet.
  8. Om du er redd for å stille på kikkerten så er det bare å se på størrelsen på samlingen. Så lenge det ikke er konkurranse så trenger du ikke å treffe akkurat der du sikter.
  9. En mann i 20 åra sliter vel litt med å ha lovlig uregistrert hagle
  10. Tror du virkelig ikke får med deg poenget her. Uten noe tilbakemelding er det umulig å vite om søknaden i det hele tatt har kommet frem til våpenkontoret. Du kan ikke forvente at folk skal vente 10 uker uten noe tilbakemelding. Hva mener du er rett tid å vente før du får noe livstegn? Jeg vil ikke til toppen av bunken, søknader må selvfølgelig behandles i rett rekkefølge mest mulig effektivt. Men jeg har stilt spørsmål om det er noe tidkrevende arbeid som må utføres i samband med å godkjenne en søknad. For jeg ser ikke hva det skal være. Stemmer det som skrevet over? Spesielt jaktvåpen hvor det bare er 3 sjekkpunkter: vandel, jegerprøve og om våpen er godkjent for jakt.
  11. Søknaden ble registrert mottatt 2 dager etter den ble sendt og etter det stoppet det opp. Så er derfor jeg lurer på akkurat HVA er det som skjer under en behandling av en søknad. Må være noe noe jeg ikke har tenkt på? Eller er det som noen folk påstår. Det skal ta 10 uker, ikke kan ta 10 uker.
  12. Så du mener folk skal vente 10 uker uten så masse som en tilbakemelding? Hva om søknaden ikke kom frem? Posten er ikke akkurat til å stole på hele tiden. Skal du da sende inn på nytt etter 10 uker og vente 10 uker til?
  13. Hvordan foregår godkjenning av våpensøknad? Er det noen som har kjennskap til akkurat hvordan det blir gjort? Går ut i fra at det er noe lignende som dette: 1. Fylle ut søknad på papir. 2. Sende søknad i posten. 3. Motta søknad og legge den til sides. 4. Tolke vanskelig håndskrift og legge inn informasjon på datamaskin. 5. Sjekke at tilsendt søker ikke er kriminell gjennom noen tastetrykk i politiets database. 6. Se at søker er registrert i jegerregisteret. (Vedlagt utskrift sammen med søknad) 7. Se at omsøkte våpen er godkjent til jakt siden formålet er jakt. 8. Sende ut faktura på søknadsgebyr. 9. Godkjenne søknad. 10. Sende søknad i retur til søker. Når jeg da etter 2 uker snakker med våpenkontoret og det da er kommet til punkt 4. Ja da lurer jeg virkelig på hva som skal skje neste 8 ukene før jeg får tilbake søknaden. Er ganske sikker på at samtalen med meg tok like mye tid som å fullføre søknaden.
×
×
  • Create New...