Jump to content

Oxa

Members
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Oxa

  1. Oxa

    Järnheimr - klær

    Dukket opp annonse her og for noen dager siden. Trenger en ny semi-vanntett jaktbukse, så tenkte jeg skulle prøve de ut til jakta igjen. Heldigvis gode luftemuligheter på den buksa. Men i utgangspunktet skeptisk siden prisen var overkommelig og det kommer rett fra Kina...
  2. Hadde et svakt øyeblikk og impulskjøpte 300stk Hornady CX 130gr i 6,5mm. Tenkte å gjøre om PRS riggen til semi-langhold jaktrigg. Bruker en Sauer 200STR i vision chassis (6,5x55) og har et standard Sauer løp 70/74cm langt. Ser jo at CX kula bør ha 1:8 twist, så lurer nå på om det er noe vits å prøve å skyte disse i løpet mitt med 8,6 inch twist rate? Eller vil de bli ustabile og tippe over? Tenkte å lade en stige med Norma N-19 og jazze de opp i 900m/s. Noen som har noe erfaring med lignende?
  3. Oxa

    8,6 Blk (Blackout)

    Tenker å lage meg en rifle i det "nye" kaliberet 8,6 blk. Fant bare en tråd om dette kaliberet under riflelading, så jeg tenkte å lage en tråd om kaliberet. Kanskje noen som har erfaringer? Jeg tenkte meg følgende rigg: - Tikka t3x lite med 42cm løp i 1:3 riflestigning. - MDT htn26 chassis - største Hausken demperen. En forholdsvis lydløs rifle er målet. Så blir subsonisk skyting. Noen som har noen tanker/erfaringer om: - presisjon - kuler som ekspanderer i subsonisk hastighet (og som er å få kjøpt i Norge) - optikk til krum kulebane
  4. Hei, Fikk nå svar på klagen min til politiet. Politiets vurdering Vi har sett hen til klagerens anførsler, men finner ikke at det er grunnlag for å omgjøre vårt vedtak. Politiet mener at klager har rett i sin uttalelse om at det er flere som har slike våpen til jakt, men dette er fordi de er innvilget etter gammelt lovverk. Etter ny våpenlov vil også disse våpnene bli ulovlig fra 01.06.2024 da Rifle Ruger 10/22, kaliber 22LR., leveres fra fabrikk med magasiner med patronkapasitet på inntil 10 skudd, men den leveres også med magasiner med større patronkapasitet enn 10 skudd. Man kan også erverve magasiner med patronkapasitet på over 10 skudd til Ruger 10/22 fra tredjepartsleverandør. Politiet vurderer våpenforskriften § 4-1 pkt. 1 til at riflen skal være produsert for bruk av våpenmagasin med patronkapasitet på inntil 10. Så lenge man kan erverve høykapasitetsmagasiner (patronkapasitet over 10 skudd) til en jaktrifle, uavhengig av om det er fra produsent eller tredjepartsleverandør, så anser politiet at riflen ikke tilfredsstiller dette kravet. Politiet vurderer at halvautomatisk rifle av type Ruger 10/22 kaliber 22 LR. ikke tilfredsstiller kravet i våpenforskriften § 4-1 da den kan omgjøres til en jaktrifle med patronkapasitet på over 10 skudd. Vi oversender med dette sakens dokumenter til Politidirektoratet for avgjørelse, jf. forvaltningsloven § 33 fjerde ledd. En kopi er sendt til klageren. Vi gjør klageren kjent med at direktoratets avgjørelse kan forventes å foreligge innen ca. seks måneder.
  5. Hei, Fikk akkurat brev fra Politiet om avslag på søknad om erverv av halvautomatisk våpen. Jeg søkte her på en Ruger 10/22 i 22 LR. Her står det i politiets vurdering: I henhold til våpenloven § 11, jf. Våpenforskriften § 4-1 kan politiet kun gi løyvet til erverv av halvautomatiske riflemodeller som opprinnelig er konstruert for jaktbruk og som fra fabrikk er produsert for bruk av våpenmagadin med patronkapasitet på inntil 10. Rifle Ruger 10/22, kaliber 22LR., leveres fra fabrik med magasiner med patronkapasitet på inntil 10 skudd, men den leveres også med magasiner med større patronkapasitet enn 10 skudd. Man kan også erverve magasiner med større patronkapasitet på over 10 skudd til Ruger 10/22 fra tredjepartsleverandør. Politiet vurderer våpenforskriften § 4-1 pkt. 1 til at riflen skal være produsert for bruk av våpenmagasin med patronkapasitet på inntil 10. Så lenge man kan erverve høykapasitetsmagasinet (patronkapasitet over 10 skudd) til en jaktrifle, uavhengig av om det er fra produsent eller tredjepartsleverandør, så anser Politiet at riflen ikke tilfredsstiller dette kravet. Politiet vurderer at halvautomatisk rifle av typen Ruger 10/22 Kaliber 22 LR. Ikke tilfredsstiller kravet I våpenforskriften § 4-1 da den kan omgjøres til en jaktrifle med patronkapasitet på over 10 skudd.... Er det sånn nå at det ikke er mulig å erverve Ruger 10/22 til jakt? Alle halvautomatiske våpen har vel en tredjepartsleverandør som leverer over 10 skudds magasin? Er det noen er her som har noe god argumentasjon som jeg kan bruke i en klage på søknaden? Må vel ha egen søknad for å erverve magasin med større kapasitet enn 10 skudd i Norge nå?
  6. Den er god, da gjør jeg det . Takk!
  7. Hei, Fikk akkurat brev fra Politiet om avslag på søknad om erverv av halvautomatisk våpen. Jeg søkte her på en Ruger 10/22 i 22 LR. Her står det i politiets vurdering: I henhold til våpenloven § 11, jf. Våpenforskriften § 4-1 kan politiet kun gi løyvet til erverv av halvautomatiske riflemodeller som opprinnelig er konstruert for jaktbruk og som fra fabrikk er produsert for bruk av våpenmagadin med patronkapasitet på inntil 10. Rifle Ruger 10/22, kaliber 22LR., leveres fra fabrik med magasiner med patronkapasitet på inntil 10 skudd, men den leveres også med magasiner med større patronkapasitet enn 10 skudd. Man kan også erverve magasiner med større patronkapasitet på over 10 skudd til Ruger 10/22 fra tredjepartsleverandør. Politiet vurderer våpenforskriften § 4-1 pkt. 1 til at riflen skal være produsert for bruk av våpenmagasin med patronkapasitet på inntil 10. Så lenge man kan erverve høykapasitetsmagasinet (patronkapasitet over 10 skudd) til en jaktrifle, uavhengig av om det er fra produsent eller tredjepartsleverandør, så anser Politiet at riflen ikke tilfredsstiller dette kravet. Politiet vurderer at halvautomatisk rifle av typen Ruger 10/22 Kaliber 22 LR. Ikke tilfredsstiller kravet I våpenforskriften § 4-1 da den kan omgjøres til en jaktrifle med patronkapasitet på over 10 skudd.... Er det sånn nå at det ikke er mulig å erverve Ruger 10/22 til jakt? Alle halvautomatiske våpen har vel en tredjepartsleverandør som leverer over 10 skudds magasin? Er det noen er her som har noe god argumentasjon som jeg kan bruke i en klage på søknaden? Må vel ha egen søknad for å erverve magasin med større kapasitet enn 10 skudd i Norge nå?
  8. Takk for gode bilder! Er det 8 eller 9 grader vinklingen er der? Hadde du hatt mulighet til å ta et mål på hver side av hvert magasin?
  9. Jeg har sendt han melding på facebook og ringt han for ikke så lenge siden. Han sa han fortsatt hadde planer om å få det ut i butikk, men ikke hatt tid.... Hadde vært kult om alle som har mulighet sender han en melding på facebook siden hans (Vapensmen & SHC AB) å spør etter 10-skudds magasin til 200 STR. Så skjønner han kanskje at det er et marked for det.
  10. Oxa

    Vision Jakt-chassis

    Ja kan se for meg at det kan huke seg fast i diverse kratt og kvister. Men har en GRS bifrost nå og den hukser seg også fast i diverse Chassiset her er jo endel mindre (Smalere / kortere) enn bifrost så blir jo lettere og ha med seg. Har jo arca tofot, vekter og diverse M-lok fester som kan brukes om hverandre. Så ser jo det som en fordel Så gir jo chassiset div muligheter for modifisering etterhvert som behovene skulle komme. Og pistolgrep er digg! Fant ikke diskusjonen rundt chassiset på sniershide. Har du link?
  11. Oxa

    Vision Jakt-chassis

    Har snappet opp at Vision & Design kommer med et "jakt-chassis". En lettvektsvariant av den de har med AR/Carbine buttstock. Er det noen som har noen tegninger av denne? Eller vet hvor man kan finne mer info om chassiset? Den skal visst ligge på rundt 600gram uten buttstock. Kunne tenkt meg denne på jakt. Med en carbon buttstock fra Smoke Composites så havner hele chassiset på rundt 1000gram. Med en Tikka T3X Lite bør vel det være en grei jaktrigg. Så kan jeg bruke alt stæsjet jeg har fra PRS-riggen Link til buttstock: https://www.smokecomposites.com/stocks. Hva tenker folk? Er ikke chassis noe å bruke på jakt?
  12. Ble akkurat stolt eier av en Sauer 200STR i vision chassis nå Den har dog ikke foldekolbe. Er det bare å kjøpe foldemekanismen på skytterlinken og montere selv, eller må dette gjøres av en børsemaker? Ser ut til at foldemekanismen på Skytterlinken bare er selve hengslen uten låse-mekanismen?
  13. Hei, Er styreleder i et eiendomsselskap hvor vi har et bygg som vi ikke får leid ut. Det er 20x20m grunnflate hvor 20x6m i den ene siden i 1 etg. er verksted og garderobe og i 2 etg er det kontorer. Resten er åpen lager plass med 6m takhøyde. Vurderer å lufte interessen blant skyteglade folk i vestfold om det kan være noen som er interessert å være medlem i et innendørs skyte-treningssted. Om prisen ikke er altfor dryg så ønsker jeg å ha skyte-kino, som de har på oslo skytesenter. Det er et 6x3m lerret hvor det er film med dyr i forskjellig hastighet som du skyter med din egen rifle og vanlig ammo. Etter skuddet er gått så stopper filmen i 2-3sekunder å viser hvor skuddet traff. Også mulig å spole filmen tilbake å se treffpunkt senere. Tenker å ha skytebaner for pistol, salong og rifle opp til et visst kaliber. Skytebanene blir jo ikke lengre enn 15-20m. Tenker jeg kan lage to etasjer i lagerbygget og da får jeg 8-10 standplasser i 2 etg og stor skytekino i 1 etg. Her blir det jo skytebaner med motoriserte skivetrekk så du kan justere avstanden (selvom det ikke er altfor mye å justere 15-20m). Her er det også flere større rom. Tenker å ha et par rom med alt av ladeutstyr tilgjengelig, så man bare kan komme med tomhylser, dier, krutt og kuler og lade i vei. Da kan man også ha 2-3 skytebaner med kronograf stående så man kan sjekke kulehastigheter lett. Tenker å ha et ubemannet treningssenter system. At folk betaler medlemskap og får grundig og full opplæring i alt utstyr så de klarer seg selv alene neste gang de er på besøk. Lokalet blir åpent fra kl 06:00 til 24:00. Hele lokalet er overvåket og man må ha et slusesystem og nøkkelkort i inngangen. Hva tenker folk her inne om den ideen? Er det noen her som kunne vært interessert i å betale 500kr/mnd om de hadde hatt et lignende lokale i nærheten? Andre innspill? Om det er lovlig i det hele tatt må jeg jo selvfølgelig sjekke opp i...
  14. Hm, glad jeg var tøff nok til å lage et innlegg her. Tenkte det var kjekt med ei kort og hendig rifle i prs, og i mitt hode var rekylen mye bedre/svakere i bullpup rifler.. Men får vel ta en helomvending og kjøpe "Mjølnir" rifla hos skytterlinken med alt stæsjet. Hva foreslår dere å legge til Vision chassiset? Tommelhylle, foldemekanisme, arca plattform, vekter og konkurranse forskjeftet? Evt hvilken tofot egner seg best? Kommer å ser på neste PRS stevne
  15. Har bestemt meg for å lage en PRS/langholdsrifle. Tenker å legge noen kroner i den, men ønsker gjerne innspill og deres tanker rundt riggen. Jeg har sikla lenge på MK Machining sin MK2 bullpup chassis. Så tenker å kjøpe denne for Remington 700 LA. https://www.mkmachining.com/product/mk2-bullpup-chassis-remington-700-la-preorder/ Deretter tenker jeg å kjøpe en låskasse og pipe fra Roger Hansen. En 704RT eller RTC(https://www.hansen-rifles.no/model-rt/ ). Det blir i kaliber 6,5x55. Med en tykk 70cm pipe. Så blir det den største PRS (3 mod) demperen fra A-tec. ( https://www.a-tec.no/silencers/a-tec-pro-silencers) Optikken blir en Leica PRS 5-30x56i med PRS ballistics rettikkel eller Absehen PRB retikkel (juletre) (https://www.landro.no/leica-sports-optics/110925/leica-prs-5-30x56i) Jeg har lest litt om de forskjellige retikkelene og forstått det sånn at det ender opp med hva man selv foretrekker så lenge det er tall i retikkelet. Eller er det et spesielt retikkel som uthever seg i PRS skyting? Er pengene der så går jeg for en March FFP 5-42x56 IR High Master... Kikkertmontasje blir Spuhr. Så lav som mulig for å få kikkerten litt ned... Noen som har noen tanker om dette chassiset kan funke i PRS? Er den noen klare downsides? Og har dere noen andre tanker om oppsettet så må dere bare slenge de ut!
  16. Hei, Vil gjerne være med i klubben. S&L Victory 6,5x55 med Swarovski Z8i 2,3-18x56 og en A-tec Megahertz. Vanvittig presisjon og super fornøyd med våpenet. Jeg går endel lengre turer og synes nå rifla blir litt tung. Ja kvalitet veier , men er det noen som har gjort noen forsøk på å få en Victory så lett som mulig? Tenker å kjøpe et .308 løp, kappe det på 40cm og kjøpe en lettere demper, Freyr og Devik kanskje. Vil gjerne beholde optikken da jeg liker Swaroen super godt. Noen som har forslag til en superlett og stiv stokk?
  17. Oxa

    MK2 Bullpup Chassis

    Hei, 1. Hva er deres tanker rundt denne riflestokken/Chassis? https://mkmachining.com/product/mk2-bullpup-chassis-preorder/ 2. Så lenge totallengden på rifla er 84cm og pipa er minimum 40cm, så er vel denne fullt lovlig i Norge? 3. Hva tenker dere om sikkerheten ved hylsespreng? Her blir jo overgangen låskassehals-pipe bli liggende rundt halsen på vedkommende. 4. Med tanke på presisjon og vekt, ville dere valgt Remington 700 eller Tikka T3? 5. Kan privatpersoner importere denne, eller regnes det som "våpendel" og det må en lang søknadsrunde for å få importert dette over dammen? Jeg personlig synes denne bullpup stokken ser som ut som god løsning på ei kort rifle men med kraften fra et langt løp. Litt skeptisk til at optikken blir montert såpass høyt over pipa og at den ikke er festet til låskassen eller rifle-løpet...
×
×
  • Create New...