Jump to content

spørsmål

Members
  • Posts

    45
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

spørsmål's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. Man kunne sikket snakke mye om begge kaliberne, men når man er ute etter praktiske svar utfra erfaring blir det liten vits i å snakke om ting de med erfaring alt vet.. I dag bruker jeg en sauer 200 str med mcmillan stokk til langhold og jakt, men nå har jeg kommet dit att jeg vil parkere Saueren som jaktrifle og da ha enda ei rifle som også leverer mer krefter. Selv om mange hater på både Sauer 200 str og mcmillanstokk så liker jeg begge og tenker da å lage ei rifle som i bunn og grunn vil se ut som denne --> Spol til 2,24 minutt. (https://www.youtube.com/watch?v=RiDfziO9_qo) (11 Spørsmålet mitt dreier seg i bunn og grunn om jeg vil kunne håndtere rekylen til 338 i ei slik rifle.. Den opprinnelige tanken var å bruke ei remington kasse, blueprinte denne og deretter bruke 300 wm. På den andre siden så er det jo slik att det ikke er så store forskjellen i pris på skudd heller og 6,5 blir fortsatt det jeg bruker til mengdetrening. Jeg blir verken å skyte på ekstremhold eller elefanter så 338 kan vel sies å være litt overkill på jakt, men når jeg drar det i sammenheng med att jeg skyter Langhold så er det jo lite som gir så mang 1 treff som 338 og 338 kan fort bli gøy når jeg har tilgang på hold opp i 1500m. Etter man har kjøpt ei rem rifle i magnumutgave, blueprinta denne, sett fast låsklakk så snakker vi kanskje 7000kr forskjell på denne og en stiller tac 338 kasse så om 338 ikke blir mye værre enn 300 så er det fare for att jeg velger det. Igjen så har jeg ikke lyst til å bygge meg ei rifle til 40k som jeg ikke blir å bruke fordi jeg ikke tåler rekylen.. Hva tenker godtfolket?
  2. spørsmål

    Mcmillan

    Ja, mcmillan er litt i det drøyeste laget når man havner på 14 lapper for glassfiber..
  3. spørsmål

    Mcmillan

    Driver å setter sammen en liste med komponenter for ett kommende rifleprojekt! Det jeg nå står fast ved er hvilken stokk jeg skal gå for, og har etter mye om og men kommet til to typer. Enten en Mcmillan A3 eller en Mcmillan a3-5, men her står jeg bom fast. Rifla blir ei presisjonsrifle som også skal komme på akseptabel utforming og vekt for jakt. Hva tenker dere jeg bør gå for? Evt har dere bedre stokkforslag sleng det med.
  4. Fungerer det like fint å bruke fabrikkgjengene? Er dette like/ mere holdbart?. Har ikke noe behov for å kunne bytte løp ute i skogen, skyter med 6,5 *55 9 månder i året, men hadde lyst på løp i 3006 når elgen står for tur. Så dersom fabrikkgjenger fungerer like fint og er holdbart osv så ser jeg kanskje ikke lengre fordelen med muffe ?.
  5. Blir løpet sittende så løst? eller har du skrud det inn med liten "kraft"?
  6. Lurte igrunn på akkurat det du svarte på. Det at løpet er løs er en sånn negativ side fra min side :) Hadde forestilt meg at muffa satt bom fast og at man måtte omtrent måtte sette våpenet i skruestikka for å få det løst. Er løpet så løst at man skrur det ut med håndmakt i skauen når man tar av lyddemperen så frykter jeg presisjonen går ned betraktelig :/
  7. Har du noe neggativt å si om muffe-løsningen? Er dette jeg vurderer selg skjønner du!
  8. Flott at folk henger seg på! Grunnen til min skepsis har grobunn i en Youtube video sitt komentarfelt, "nei ikke aller beste kildene" men for de som kjenner til kanalen og som meg "fulgt den i årevis" så har man en formening om at denne fyren har en viss greie på det han snakker om Grobunnen stammer fra en av THLR.NO sine youtube- videoe," Longrange blog 315" og der kan dere lese første kommentar og deretter hans respons nedover.
  9. Skulle til å ringe Rafdal for å få sendt inn ei rifle. Planen var å få et løpsbyttesystem, men i går kveld satt man som folk flest å surfet og kom over en youtube video der kommentarfeltet hadde en del negative, men viktige ting å legge frem. Mye av denne negative kritikken kom fra en skytter jeg har stor respekt av og da får man jo litt tanker relatert til valg av børsemaker osv. Har noen av dere erfaring med Rafdal? Evt kan dere anbefale gode børsemakere!? Om jeg må betale litt mere andre steder, men får kvalitet fra ende til ende så foretrekker jeg heller det buy once cry once..
  10. Dette høres bra ut! Har du hatt noen problemer med at den ikke mater osv?
  11. Hei. Skyter ikke ekstremt mye med hagle, men ettersom man jakter en del hare "med 1 løpa knekk hagle" så har interesse økt og jeg kunne også tenke meg å bruke den kommende hagla på banen. Lest meg opp og ned på gassopererte, rekyl-drevet og pumpehagler... og kommet frem til diss alternativene. Gassdrevet: https://www.jaktdepotet.no/hagler/beretta/beretta-a300-outlander-synt-12-76-61cm-loep Rekyl-drevet:https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=167657552 Pumpehagle: https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=52636504 eller https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=167657118 Som sagt er formålet jakt og leirdue, men blir nok mest jakt i første omgang. Ikke hagleskyting jeg driver mest med, så om dere kunne kommet med ett innspill om hvilken alternativer dere hadde valgt og hvorfor. Akkurat nå så sikter jeg mest på Beretta a300 men fint om der kan gi litt innspill
  12. Er i kontakt med en børsemaker for å f nytt løp på ei rifle, samt lage løpsbyttesystem. Kan noen helt og greit fortelle meg hva det vil si å "rette" kassa på rifla. Skjønner at det er snakk om låskassa, men kan noen fortelle meg om dette er "vits" eller bare ekstra dill de vil gjøre for å skape litt merer arbeid for seg selv:) Missforstå meg rett, ingen neggative holdninger til børsemakere ' altså, men nyssjerrig. Takk for svar
  13. Litt kjapp med linkinga mi.. leste meg opp på den i forhold til hvor store riflepatroner den greide å håndtere og kom frem til at jeg kunne lade alt av kaliber jeg har "223-338lm". Sendte en kjapp bekreftelse på dette til brownels og "kai" skrev tilbake at jeg ikke ville kunne lade så store patroner med denne pressa så datt tilbake i tankeboksen..
  14. Titta på en 1800 jeg også, men den kommer jo på 4500kr og da har jeg en rangemaster for 1500 kr mere. Eneste minuset jeg ser med leica er at det bare er 2 års garanti om jeg har forstått det riktig.. #Får ikke bestemt seg :L9
×
×
  • Create New...