Jump to content

Skrueråmuttere

Members
  • Posts

    1,694
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    24

Everything posted by Skrueråmuttere

  1. Jeg er stor fan av Åge Bergedahl.
  2. De har nok det. Viltloven sier at man ikke kan løsne skudd fra kjøretøy, og da jakter man per definisjon ikke når man kjører, og da er våpenet "under transport", og da sier Våpenloven at det skal være pakket ned og utilgjengelig. Faren her blir å bare lese Våpenforskriften som bare sier at man skal ha tilsyn med våpenet under transport i motorkjøretøy, og at det kun må være pakket ned om man forlater kjøretøyet.
  3. Nei, jeg er ikke helt overbevist om at det hadde slått meg heller at dette går som "transport" etter våpenlovens § 20. Ved transport på offentlig vei hadde jeg nok koblet det, men ved transport i utmark er jeg mindre sikker.
  4. Dette vet vi jo egentlig: ATV må behandles som om det er bil, og da er det nedpakking og utilgjengelig som gjelder. Her har noen åpenbart manglet utstyr for å gjøre det riktig, og enten satset på at det går greit - eller ikke engang tenkt på det som et problem.
  5. Søkte nesten samtidig som deg og fikk innvilget samtidig som deg. Ser at Politiet.no sier 8-10 uker behandingstid i Øst, så det var en hyggelig overraskelse. Har jo ellers vært litt i kontakt med dem på epost de siste par årene og må gjenta at jeg har fått ekstremt god service.
  6. Akkurat når det gjelder produksjon av lyddempere for salg, er dette eksplisitt og utvetydig løyvepliktig ihht våpenforskriftens § 9-10: Kravet til løyve gjeld også for ervervsmessig tilverking av lyddemparar til løyvepliktige skytevåpen Merk at det er spesifisert ervervsmessig. Tilvirkning til eget bruk er ikke løyvepliktig. Dette skillet mellom ervervsmessig og ikke er samme ordlyd som i § 9-11 om ammunisjon, som som kjent er tillatt å tilvirke for egen bruk.
  7. Jeg har et sterkt inntrykk av at 10-åringer har et helt annet potensiale for innlæring, og særlig for muligheten til å lære noe slik at det blir second nature. Begynner man i 20-årene og i tillegg egentlig ikke vil tror jeg at man sliter med å lære noe godt nok til at det kan fungere 100 % godt, på 100 % automatikk, 100 % av tiden.
  8. Kan fortsatt avfyres, men det kan en låskasse m/ pipe som er fjernet fra stokken også. Jeg ville tro at dette teller som "demontert" og at børsemaker har avklart dette med myndighetene.
  9. Det er nok irrelevant, da kolben ikke kan "enkelt skuvast eller fellast inn" etter forskriftens § 1-4 og våpenet er ubrukelig demontert. Våpenlovens § 10 nevner forøvrig også hvilke paragrafer som eventuelt kan fravikes, og jeg ser ikke direkte hvordan forskriftens § 1-4 er en av dem?
  10. ... han har vandalisert stokken noe så innihelvete, og det har'n gjort med begge stokkene som følger med.
  11. Gjør for all del det. Og så får du heller kjøpe noe mer egnet, og skumlere, når du kvalifiserer.
  12. For innpå 20 år siden fløy jeg hjem fra Praha med Czech Airlines. I sikkerhetskontrollen ble turisten foran meg fratatt en bitteliten billig negleklipper med "PRAGUE" på, fordi den hadde en bitteliten neglefil som tilsynelatende var skummel. Da flyet var vel underveis ble vi alle servert mat - med ordentlig stålbestikk inkl. vanlig bordkniv.
  13. Det er egentlig forskriften som er upresist skrevet. Da jeg leste § 4-1 første ledd om magasinkapasitet i halvautomater til jakt, etter å ha lest alle forarbeidene til våpenloven, var jeg ett hundre prosent sikker på at de mente "fabrikken må kunne levere magasiner med 10 skudd eller mindre, slik at man ikke må bygge om fabrikkmagasiner for å få unngå søknadsplikt på store magasiner etter § 2-5". Etter at POD prøvde å instruere Departementet til å se bort fra ordlyden "fra fabrikk" i sin helhet, så er jeg faktisk naiv nok til å fremdeles tro at det var det som opprinnelig var intensjonen.
  14. Den blir også levert med både 15 og 25. Men jo, det er helt meningsløst. Jeg har en annen tolkning av lovverket enn POD, og som jeg har brukt en del spalteplass på her, men jeg har ingen makt.
  15. Det bør være noe de kan gå med på å utvide. Du har tatt omfattende skritt for å korrigere for noe som ikke er din skyld, og alternativet er jo strengt tatt å levere til destruksjon og så kreve full erstatning fra politiet.
  16. @Undulaten Hva tenker du å gjøre? Prøve å selge til markedspris, dvs. grov underpris? Levere den inn til politiet og kreve erstatning? Klage?
  17. Ja, eller et støt i tilfelle luftgevær. Jeg har ødelagt 3 - riktignok ganske billige - kikkertsikter med et fjærdrevet luftgevær som var noe kraftigere enn vanlig. Et Bushnell-sikte beregnet på .22 LR mistet trådkorset og erstatningssiktet mistet den forreste linsen, begge i løpet av et par dager.
  18. Jeg vet om et tilfelle der dette har blitt prøvet for retten, der en skriftlig forutsetning for overføring av utmarkseiendom var at selger skulle disponere jaktrettighetene resten av livet. Dommen der var at avtalens gyldighet opphørte etter 10 år, hvorpå jaktrett tilfalt ny eier.
  19. Vi trenger en ny emoji-reaksjon. Jeg føler ikke at "WTF" er i nærheten av å beskrive min reaksjon og ønsker meg for eksempel denne: ... som selvfølgelig skal uttales slik Maxim Bady gjør på Tiktok/IG. @Ei tohi varjata, hva sier dere? Kan kalle den "Delulu".
  20. Det eneste jeg vet i denne saken er innlegget til Kurt Eirik Bekkevold på Facebook. Basert på det alene kommer jeg til å unngå å handle med noen av hans selskaper. Utover det tar jeg ingen side.
  21. Tullprat. I gamle dager var det krav om 300kg eller fastmontering, og det var få skap tilgjengelige som ikke måtte boltes både i gulv og vegg, og da måtte noe gjøres. Det gjorde de: de endret grensen til 150 kg, og det er nå null problem å få tak i små veggskap som kan lovlig monteres i en enkelt stender. Folk som ikke tør å borre i gulvet og veggen (det gjorde jeg, i leid leilighet), eller klarer å få et skap på 150 kg (ta av skapdøren!) inn i en leilighet, eller ikke klarer å ettermontere lodd på innsiden, eller ikke klarer å finne 1 enkelt stender - tja. Da er det kanskje like greit at de ikke har våpen.
  22. Tror ikke akkurat han oppnår det han ønsker med det svaret...
  23. Det er jo åpent for diskusjon. Jeg tenker at dersom man bare har fagartikler så blir det fryktelig kjedelig. Dække lenge av gangen jeg orker Wikipedia, for eksempel.
×
×
  • Create New...