Jump to content

MelvinP

Members
  • Posts

    83
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by MelvinP

  1. Det stemmer ikke. Etter angrerettloven §25(3) står der at den næringsdrivende kan kreve erstatning for verdireduksjon på produktet som forekommer etter kundens bruk, men det gjelder ikke bruk som har vært nødvendig for å fastslå varens art. Slik jeg tolker det iallefall er kanskje 100-150 skudd nok til å finne ut av om man ønsker å beholde våpenet eller ikke. Angrerettloven er ufravikelig, uansett hvordan kunden har behandlet produktet har han rett på å kunne angre, som tidligere nevnt så kan butikken kreve erstatning for verdireduksjon, men de kan ikke nekte deg å angre. Jeg ville anbefalt deg å lese loven før du kommer med slike påstander
  2. En har jo 14 dagers angrerett når en kjøper fra næringsdrivende på nettet, det er nok lurere å kjøpe ny pistol, teste litt, og hvis det ikke er noe for deg så leverer du pistolen tilbake, mye billigere det enn å betale mange tusen ekstra for en OR modell.
  3. https://www.tv2.no/nyheter/innenriks/politiet-selger-klokker-for-flere-millioner-kroner/15685380/ Rart de ikke selger våpnene som de beslaglegger eller får inn på amnesti på samme måten
  4. Hei, jeg skjønner ikke helt hva du spør om, hvis søknaden er til sportsskyting, for eksempel til hurtig grov eller grovpistol, er det ikke nødvendig å skrive på fabrikkmerke/modellbetegnelse. Det er vanligvis nok å kun skrive kaliber og øvelse. Send en mail til politiet så får du helt sikkert endret søknaden.
  5. Dette er feil, jeg anbefaler både deg og NSU å lese forskriften også før dere kommer til slike konklusjoner, det er ikke værre enn å bruke Ctrl+f å søke etter perkusjon. Forskriften krever at en har fått opplæring innenfor en organisasjon som har program for samme våpentypen som skal erverves, men medlemskap er altså ikke nødvendig. Våpenforskriftens § 5-5 (1) Erverv av replika-, luft- og fjørvåpen Politiet kan utan behovsprøving gje løyve til å erverve og ha reproduksjonar av rifler, haglevåpen, pistolar og muskett, som berre kan ladast frå munningen. Det same gjeld for reproduksjonar av perkusjonsrevolverar eller perkusjonsrifler som ladast i tønne, samt kammerladarar. Politiet kan berre gje løyve etter første og andre punktum til personar som har gjennomført tryggingsopplæring hos skyttarorganisasjon med godkjent skyteprogram for den aktuelle våpentypen. Fritaket frå behovsprøving gjeld likevel ikkje for erverv og innehav av tønne til revolver eller rifle, eller andre våpendelar som kan gjere eit perkusjonsvåpen om til eit patronvåpen.
  6. Å pusse hver gang du trener har ingen hensikt. Hver gang du pusser løpet så endrer treffpunktet seg litt. Noen ganger har pardinien min gått over 1500 (22lr) skudd mellom pussing, uten noen funksjoneringsfeil.Jeg pleier å pusse etter 500 skudd (ca en gang i uka).
  7. Det er allerede ulovlig å skyte noen. Hverken steiner eller lastebiler er forbudt, massemord er ulovlig uansett hvordan du utfører det.
  8. Jeg mener iallefall det er vanskelig å fastslå hvorvidt det er ulovlig eller ei, før noen har fått en dom. Men vi er vel alle enige om at dette forbudet er helt idiotisk. Hvis noen har lyst å bruke et jaktvåpen til å skade noen så driter vel vedkommende i om det er lov eller ei. Dessuten er også utvidede magasinbunner også til salgs, uten restriksjoner. Og enhver tulling med en billig 3d printer og grunnleggende dataferdigheter kan finne filer til 30 skudds magasiner på nettet og printe så mange han vil. Sånn skjer vel når vi må forholde oss til EU-direktiver og når lovene blir innført av politikere som aldri har tatt i et våpen.
  9. Man har ikke lov å fylle dem med mer enn 4 patroner på jakt uansett.
  10. Det er ingen lov som sier at en ikke kan sette inn et "høykapasitetsmagasin" i ei rifle som er ervervet til jakt og kjøpt med 10 skudds magasin. Loven/forskriften forbyr kun kjøp/erverv av slike magsiner (for jegere iallefall). Hvis du for eksempel kjenner noen som har et lovlig ervervet høykapasitetsmagasin, så kan den personen være med deg på banen og du kan benytte magasinet i ditt våpen uten å bryte loven. Et annet spørsmål er hvorvidt magasiner med kapasitet på 11-20 patroner som passer i rifler og pistol regnes som riflemagasiner eller pistolmagasiner. Det kreves heldigvis ikke våpenkort for å kjøpe magasiner. I dag er blant annet glock 17 magasiner i fritt salg. En med en PC carbine for eksempel (ervervet til jakt) kan uten problemer kjøpe et slikt magasin og benytte det i rifla si. Bryter han loven da?
  11. Se om det står 35eu nede i hjørnet på 500 pakken, (istedenfor bare 35). Jeg og mange andre i området har kjøpt denne ammunisjonen på xxl. Jeg tror jeg fikk 5-6 funkefeil på en trening på 200 skudd. Annen cci (35) fungerer utmerket i pistolen min (pardini sp). Hvis dere har kjøpt denne ammunisjonen og får mye funkefeil ville jeg forsøkt å reklamere.
  12. Jeg ville sendt en melding til Bækkevolds våpenservice. Han vet nok hvordan man bytter kornet.
  13. Det er ikke presisjonen som er problemet med X-essen (antageligvis godt innenfor tieren på pressskiva), det er vektfordelingen og balansen. Den er veldig baktung, noe som gir veldig mye munningsvipp og rekyl. Pistolen hopper over skiven for hvert skudd. Dette gjør pistolen tilnærmet ubrukelig til hurtigøvelsene. Jeg har aldri sett noen med en X-esse sport som har skutt over 540 poeng på hurtigpistol. I tilleg har den et middelmådig avtrekk, og grepet mangler utforming og har en veldig rett vinkel. Det er en flott pistol for kurselever og nybegynnere. Hvis du kun har tenkt å skyte på preisjonsskiva en gang iblant så er den nok et bra valg, men hvis du ønsker å hevde deg i konkurranse er det nok en eldre matchpistol et mye bedre valg. Edit: til spesialfelt finnes det ikke en bedre pistol
  14. MelvinP

    Korth

    Ja og de er ekstremt tunge. Jeg har aldri prøvd en, men jeg har holdt i den og løftet/klikket med den. Jeg tror du får et like bra om ikke bedre våpen hvis du kjøper en god tunet smith.
  15. Jeg tror ikke du får noen konkurransefordel av å bruke fiberoptiske sikter. Det er ikke ofte du ser noen som fyller løypa med fiberoptiske sikter.
  16. Er det ikke ISSF sine våpenregler i fin og grovpistol som gjelder på finfelt og grovfelt?
  17. Nei, det er kun eieren av våpenet som kan låne det bort.
  18. Tren mye fin, tørrtren mye og skyt luftpistol hvis du har mulighet.
  19. Det er sikkert siden det ikke blir arrangert NM i hurtig militær, i motsetning til de andre øvelsene du nevnte.
  20. Jeg ville ikke anbefalt Hammerli. Den funker fint hvis du er nybegynner og kun skyter presisjon, men hvis du har tenkt å skyte hurtig eller silhuett så er vekta alt for lav. Derfor har X-essen mye mer rekyl enn en Pardini, eller gsp 500 for eksempel. Når jeg har prøvd x-essene i klubben så hopper den over skiva og det er ikke optimalt ved hurtigskyting. Jeg ville anbefalt en brukt pardini for eksempel, da kan du antageligvis selge den for nesten like mye eller mer enn du kjøpte den for. Den nye GSP 500en er også et utmerket våpen. Og jeg har hørt gode ting om hammerli 280 og 208.
  21. Det er sikkert noen i klubben din som kan ta med et klubbvåpen for deg hvis du vil på konkurranse.
  22. Hva gjør at de ikke passer? Grepet kan alltids modifiseres slik at det passer. Hvis du har planer om å hevde deg i konkurranse så er ikke buckmark rette veien å gå.
  23. Jeg har aldri hørt om eller sett et våpenkort som har skyteprogrammet våpenet er ervervet til skrevet på. Så det er nok ganske stor forskjell utifra hvor i landet du bor og hvem du treffer på.
×
×
  • Create New...