Jump to content

ratatatat

Members
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ratatatat

  1. Jeg hadde en samtale med våpenkontoret i desember og har siden ikke hørt noe om min søknad på Henry Homesteader. Ringte dem i dag for å finne ut hva skjer. Fikk svar om at den nå var på forbudslista. Sjekket her inne nå og ser at dette har blitt diskutert rett etter at jeg sist var her inne, altså rett før jul. Jeg kommer til å anke avgjørelsen når jeg får svaret på søknaden min, selv om det ikke kommer til å føre fram. Politiet har helt klart tolket loven på egen hånd her. Henry lager ikke magasiner som har større kapasitet slik loven sier skal være kriteriet for at et våpen skal komme på forbudslista. Adapteren for Glock-magasiner er tilleggsutstyr. POD som er en del av utøvende myndighet tar saken i egne hender og lager egne lover og regler. De setter dette våpenet på forbudslista helt på egen hånd. Dette er en trend i og med at utøvende myndighet(regjering og politi) gjør som de vil, ref høyesterettsdommen i Fosen-saken og sikkert andre eksempler.
  2. Hva ble det til med dette?
  3. Da har jeg fått svar. M67 og Moose ga klare og presise tilbakemeldinger på mitt spørsmål.
  4. Det setter nok litt mer krav til skytteren ja. Jeg kunne godt ha tenkt meg ei slik rifle, men ser egentlig ikke hvordan man skal argumentere for å få lov til en, medmindre "jakt" holder. Hvis de ringer deg så bør man vel ha tenkt ut et godt svar på forhånd?
  5. Hva skriver man på søknaden for å få ei halvautomatisk rifle med pistolammo, når man allerede har bedre alternativ? "jakt"? "Skadedyr"? "Selvforsvar"? "Bare MÅ ha"? Fra spøk til revolver, kan den være bra for toppjakt på tiur og orrfugl? Da kan det være kjekt med ei kule som mister energien etter 150 meter og ikke går 3-4 kilometer.
  6. Her kommer en liten oppdatering. Flådde og parterte dyret i går kveld. Absolutt ingen lukt av kjøttet når alt lå på kjøkkenbenken. Det ble så lagt i kjøleskapet og skal deles opp i kveld. Flåinga gikk helt fint. Det var ingen problemer med å få av skinnet og jeg kunne dra det av uten problemer. Når jeg får litt mer øvelse vil hele denne prosessen gå litt lettere. Lukta var nok av blodet som hadde rent ut når jeg hang det opp og kanskje litt fra de områdene som var eksponert etterpå slik mange nevnte. Ingen særlig lukt fra kjøttet rundt skuddstedet. Kona gleder seg nå til festmiddag i morgen og takk til alle som bidro med positivitet.
  7. Det er det jeg har lest meg til ihvertfall og sett på mange youtube-videoer. Men hva er fordelen/ulempen ved å flå kontra ikke flå?
  8. Dyret er helt fint og tørt ikke noen våte sleipe områder. Hvis det skal henges opp for mørning så sier de fleste at skinnet skal beholdes på.
  9. Jeg har skutt mitt første rådyr. Vommet det ut på stedet. Hadde på nitrilhansker og det gikk tålig bra syns jeg. Jeg startet med å kappe og skjære løs luftrøret, skar deretter opp buken helt bak. Dette var ei geit og hun hadde melk i jura. Skar igjennom dette og det tror jeg var en nybegynnertabbe. Hadde litt problemer med endetarmen og endte med at jeg kappet den av. sotet når jeg kom hjem og dyret var hengt opp. Jeg mener at utvomminga gikk bra. Det var ikke, eller ble ikke hull på denne. Lunger og hjerte kom ut sammen med vomma. Kun det tullet med endetarmen som ikke gikk helt som det skulle. Jeg tror at neste gang jeg gjør noe slikt så skal jeg skjære rundt endetarmsåpningen etter at jeg har skjært opp buken og kappet luftrøret. Da er det kun den "skitne" delen av jobben igjen og man trenger ikke kniven lenger. Når vomma dras ut da så følger endetarmen hel med. Nå har rådyret hengt siden lørdag ettermiddag i 12 grader det første døgnet og 8 grader de neste.Planen er å flå det samt partere det imorgen ettermiddag. Problemet jeg har er at når jeg kom inn i garasjen i kveld så merket jeg en søtlig litt stram lukt som kommer fra dyret. Er dette normalt eller er det ødelagt? Vil denne lukta komme fra de flatene som er eksponert og at kjøttet inne i dyret er fortsatt ok? Skjøt tiur for første gang i fjor. De ble hengt med alt intakt. Smaken på disse var veldig stramme. Så stramme at jeg faktik er usikker på om jeg vil fortsette å jakte de. Har en orrhane også igjen fra i fjor og hvis den er slik også så skal jeg gjøre et forsøk med å ta ut innmaten på disse før mørning. Men rådyret har ikke hengt med innmaten. Men hvis de smaker sånn som tiuren så må det være noe jeg gjør helt galt.
  10. Jeg kjøper argumentet om farlig, dårligere kvalitet og funksjon, men jeg har ikke klart å finne lyddempere til disse prisene. Billigere enn dette får du vel ikke? Hjelp meg til å finne noe billig til mine kaliber våpen så slipper jeg å bestille en av disse. Jeg har en 22LR, en 223 og en 308. De to første er gjenget i 1/2-28 og tenker å bytte lyddemper mellom disse. Den siste er foreløpig ikke gjenget, men usikker på om jeg skal ha lyddemper på den for du trenger ei bøtte og den supersoniske smellen vil alltid være der. Noe den forsåvidt også vil være på 223en, men får jeg bort kruttsmellen på den så er mye gjort synes jeg.
  11. Er det noen her som har prøvd seg på den amerikanske måten å lage seg en lyddemper? Jeg mener da å kjøpe et "bensinfilter" som egentlig ikke er ment for å være noe annet enn en uferdig lyddemper som du lager hull til selv. Her er noen eksempler: https://www.aliexpress.com/item/4000008594840.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.33562c65A3L8Jn&algo_pvid=27cf8fff-9683-4488-b10f-517d7c867940&algo_expid=27cf8fff-9683-4488-b10f-517d7c867940-3&btsid=0ab6d59515967104559107093ec8eb&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_ https://www.aliexpress.com/item/4000341102920.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.33562c65A3L8Jn&algo_pvid=27cf8fff-9683-4488-b10f-517d7c867940&algo_expid=27cf8fff-9683-4488-b10f-517d7c867940-0&btsid=0ab6d59515967104559107093ec8eb&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_ Disse to eksemplene jeg har linket til er godt under en tiendedel av prisen for en "normal" lyddemper. Du må i tillegg ha litt "elbow grease" Noen som har synspunkter på dette?
  12. Takk for det. Ser at det har vært stort engasjement i tråden her. Kan forsåvidt opplyse om at våpensøknaden har gått igjennom, og det etter bare to uker nå i corona-tider. Må være ny rekord.
  13. Takk for svar alle sammen. Jeg har nå svart til våpenkontoret at det blir .223 selv om kanskje 5.56 hadde vært bedre. 5.56 kan jo bruke .223 ammo uten problemer, mens .223 kan få problemer med 5.56 såvidt jeg har forstått. Jeg kjøper meg vel uansett en .223 og bruker .223 ammo til denne så problemet er ikke stort.
  14. Da ville vel jeg kjøpt magasinene til mitt våpen før 1.10. For å slippe plunder og heft vel og merke.
  15. Jeg i min enfoldighet skrev 5.56/.223 i våpensøknaden fordi jeg trodde det gikk an. Grunnen til dette var at jeg tenkte at ok jeg har en 223-rifle som jeg vanligvis kjøper skudd til hos xxl e.l Så skjer det fantastiske at noen plutselig, og helt lovlig selvfølgelig tilbyr 5.56 ammo som jo er NATO-ammunisjon til en langt hyggeligere pris. Jeg tenkte også at siden disse kaliberne er stort sett prikk like og går om hverandre til en viss grad, at det var greit å gjøre det slik Nå har jeg fått brev om at det gjør det aldeles ikke, så jeg er nødt til å velge og da er det vel .223 jeg bør ta? siden jeg legger denne her under lover og regler, så kommer et lite tilleggsspørsmål. Hvorfor er det slik?
  16. Ser at tråden har levd sitt liv den stunden jeg har vært borte litt. I utgangspunktet kunne jeg godt ha tenkt meg å få til løpsbytte på tikkaen, men det blir nok for dyrt. Jeg sjekket opp det med å kjøpe løpsemne selv. Lage alle gjenger og dreie ned til den konturen jeg ville ha, og deretter få det kamret av en børsemaker. Prisene i USA ligger jo på rundt 50$ for et 416SS med 32mm diameter hos green mountain. Brownells skal ha 4-6000 for det samme her, men for diameter 1". Det er jo nesten tigangen av prisen. Er det noen andre steder man kan få kjøpt løpsemner, I Norge? En annen ting er at Brownells krever kjøpetillatelse eller kopi av våpenkort. Er dette vanlig praksis? Trodde ukamrede piper var uten regplikt eller noe som helst? Er det amerikansk lov kanskje som sier dette? For de kommer jo derfra disse stålrøra.
  17. Ja, jeg mente vel 223, forsto at disse kaliberne gikk om hverandre.... Hmmm, muffeløsning, hva er det? Men som dere sier, antageligvis billigere å kjøpe en annen børse i 223 og kanskje ikke en Tikka engang. Det var bare det at jeg hadde hørt systemrifle og tikka nevnt i samme åndedrag før en gang. Men det er kanskje ikke en systemrifle det jeg har da?
  18. Ble dette utsatt til 1. oktober eller har jeg gått glipp av noe?
  19. Jeg har en tikka T3 Lite 308. Fantastisk børse, men kunne tenkt meg muligheten til å bytte mellom løp litt oftere. Kunne tenkt meg å hatt et ekstra løp i 5.56. Er dette mulig på denne?
  20. Jeg bruker 308 til toppjakt. Ikke fordi det er det beste kaliberet, men det er det børsa mi er utstyrt med. Ønsker meg en .223 riktignok, men får se etterhvert om det blir noe av. Jeg bruker norma jaktmatch helmantel og det blir greit med fugl igjen av den.
  21. Jeg har enTIkka T3 Lite 308. Superfornøyd med børsa, men etter fem skudd blir det litt "blurry" borte ved blinken. fine er at man sjelden trenger mer enn ett skudd da. Hva er den utfresingen godt for egentlig?
  22. Hei, jeg forstår ikke helt hva den beddingen er bra for. Er ikke løpet best tjent med å ligge fritt uten å være nær skjefte eller resten av stokken?
×
×
  • Create New...