Jump to content

Rønningen

Members
  • Posts

    36
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Rønningen

  1. Vet dere om noen som har sluttstykke på lager? Både Wear og Landrø er tomme, ser ikke sluttstykke i webshop'en til Skytterlinken - og jeg finner ikke andre i farten som har reservedeler for sauer på nett.
  2. Når jeg ser på deleprisene lurte jeg meg ikke så veldig mye, da. Det er jo høyst overkommelig.
  3. ... men bare for å være på den sikre siden; når jeg har fått på plass de delene, så kan de forbli montert selv med i ".22 konfigurasjon"?
  4. Jaja, da lurte jeg meg selv igjen, da... Men takk for hjelpen!
  5. Hei Jeg har skaffet meg en pent brukt Sauer 200 STR i kaliber 22 i tillegg til den jeg har i 6.5 mm; baktanken var at da har jeg en låskasse jeg ved behov kan sette opp med ekstra pipe i 6.5 eller annet kaliber, og bare bruke samme sluttstykke til begge børsene. Nå begynner jeg å lure på om jeg har lurt meg selv - jeg har ikke plukket .22'en fra hverandre enda, kanskje svaret er åpenbart når jeg ser - men det jeg legger merke til er at magasinutløserknappen mangler. Den brukes jo ikke når 22 magasin-adapteret er montert, så det er jo uproblematisk så lenge den brukes som en 22 - men det er jo litt klønete hvis jeg da plukker ut det adapteret for å bruke den med normale magasiner.. Så da ble jeg usikker, - for det første, er det slik de vanligvis leveres fra DFS, eller har jeg fått en med mangler? Og for det andre, er det så enkelt som jeg i min naivitet har trodd, eller må jeg skaffe noen ekstra deler før den kan brukes som "grov-sauer"? Takk for all hjelp.
  6. Har lurt litt på det der med beddeblokk.. skruen går jo fortsatt gjennom treet, som beveger seg med luftfuktighet mv.. Søylebedding, om jeg forstår konseptet rett, sørger vel for at treet tas ut av ligningen, som det heter; skruen klemmer i hver ende av et metallrør som er limt inn i stokken - det er kanskje to forskjellige problemstillinger som adresseres av hhv søylebedding og beddeblokk? Burde man ha begge?
  7. Har forsåvidt momentnøkkel, men så er det den greia med at det kanskje har begrenset verdi å bruke den når man ikke huske hvilket moment det var som stod i manualen skulle brukes! (..eller kanskje ikke, det har kanskje en verdi i seg selv å bruke et konsistent moment på alle skruer, hver gang man monterer..)
  8. Jau.. det er vel gjerne der det ligger; alt med måte.. Har festet siktet et par ganger uten momentnøkkel uten at det hverken tyter ut glass fra endene eller åpenbare funksjonsproblemer, så det er det vel greit da..
  9. Muligens ikke dårlig råd - gjelder det kikkertsikte også?
  10. Jo, ser den, og som sagt stiller jeg meg ikke til doms over noen, men bare lurer på hva man overser og hva man reagerer på.
  11. Nei, det var ikke ment som noen «mobb en Finn-annonse», hvilket jeg egentlig trodde jeg gjorde klart ved å skrive «Jeg skal la være å linke, da det jo er alle muligheter for at jeg tar feil» - det var ment som et generelt spørsmål om man bør gjøre noe hvis man observerer noe som virker å være suspekt - og svaret virker å være Nei. Og det er greit nok det, jeg har unnlatt å gjøre noe oftere enn jeg har gjort noe, så det passer meg finfint; men jeg tenkte det var greit å finne ut hvor lista lå. Nå vet jeg det.
  12. Tja, hadde ikke egentlig tenkt å lage noe problemer, der var mer at det var en situasjon jeg tenkte at man som mer eller mindre ansvarlig borger kanskje eller kanskje ikke burde gjøre noe - omtrent som når naboens unger hyler som stukne griser - er det mor eller far som denger ungene, eller er det søsken som er i tottene på hverandre? Men det er selvsagt mest beleilig (og for min del også absolutt mest behagelig) å overlate det til de som har som jobb å ordne opp i sånt. Men jeg ville nå bare lodde stemningen.
  13. Hei, alle Jeg sitter og ser på en annonse på ei børse jeg kunne tenke meg, med «en del» røde flagg.. Sluttstykket mangler på bilde, fullstendig fravær av alt som kan kalles grammatikk, og (enn så lenge) ingen svar på forespørsel om bilde av våpenkort, sluttstykke og ID. Jeg skal la være å linke, da det jo er alle muligheter for at jeg tar feil - men spørsmålet er allikevel interessant: hvis man observerer en annonse som etter alle solemerker er tjuvgods, hva gjør man? Går stille videre? Eller melder man fra noe sted - for meg virker det åpenlyst at det er i vår felles interesse å få fjernet illegale våpen fra markedet, men hvordan? Er noen fra ordensmakten overhodet interessert? som alltid, beklager hvis det allerede er diskutert mv..
  14. har lurt litt på disse; momentnøkkelen min er 1/4, Biltema har ikke disse i mindre enn 3/8, sist jeg sjekket - spørsmålet er om overgang fra 3/8 til 1/4 kan/vil kuke til momentet? Eller blir det hipp som happ med overganger og forlengere i øst og vest?
  15. Som fersk jeger tenker jeg den forskjellen er av heller beskjeden betydning; korte hold og trygge skudd er nok prioriteten i nærmeste fremtid. (Forøvrig skrevet fra Sæby; Danmarksværet stod ikke til forventningene i år! :))
  16. Godt råd. Eneste grunnen til at jeg sitter og filosoferer over det er at jeg har en 6.5 pipe egnet for jakt til min Sauer 200 STR som passer til en eventuell Sauer 202 - og da får jeg et «gratis» kaliberbytte på jaktrifla - og Sauer 308-løp er også «billige», så ved å velge 30-06 på en eventuell 202 får jeg *to ekstra kalibre jeg ikke trenger* for bare en håndfull tusenlapper, bare ved å legge noen få ekstra tusenlapper på bordet for 202’en! TJENER jo nesten pæng på det her! Eller kanskje heller kjøpe en brukt Tikka i 308 som faktisk gjør akkurat det jeg trenger for halvparten.. Nuvel.. Men ladedata skal sjekkes, takk for tipset!
  17. Ok, done. (Lurer på om en GRS Bifrost på Saueren er verd penga? Uffda, der kom jeg visst til å tøyse litt..)
  18. Hei .308 eller 30-06 har såvidt jeg skjønner vært debattert til det kjedsommelige. Og kanskje også i den konteksten jeg tenker å stille spørsmålet - uten at jeg har funnet det. Jaktrifle for storvilt står på lista, og med det fryktede (forventede) blyforbudet i EU, lurer jeg på hva man bør velge? Har allerede 6.5x55, så moroskyting og bane er dekket, det er kun jakt som er på programmet for denne rifla. En stakkar kunne nok la seg forlede til å tenke at større hylsevolum i 30-06 vil gi muligheter som .308 win ikke gir; men hvorvidt slike eventuelle muligheter har noen som helst praktisk betydning er kanskje sakens kjerne - jeg ser egentlig ikke for meg å lade selv de 20 skuddene i året som kanskje eller kanskje ikke vil gå gjennom denne rifla. Er dette et fullstendig irrelevant spørsmål? Vil .308 kunne gjøre akkurat det samme som 30-06 *også* hvis man tar i betraktning et eventuelt blyforbud? Igjen, det er ferdigrulla vi snakker om.. Takker for sedvanlig innsikt, og forsåvidt også for en unnselig mengde synsing.
  19. Spennende! Post en oppdatering her om du kommer videre i historien, sikkert flere med meg som finner dette interessant, selv om vi ikke kan bidra.
  20. Melder meg på her, om noen vet om noe aktivitet i teigen er jeg også interessert..
  21. Meeget interessert, har Sauer og Sikte, mangler Skyteferdigheter - men er derfor også heller lite bekymret for å bli ydmyket. Tid og sted?
  22. Hm.. Nå opplyste jeg ikke spesifikt om hvorvidt jeg hadde kjøpt privat eller ikke i min henvendelse, og ikke spurte de om det heller. Men jeg tenker jeg sender inn papirene i alle fall, og så kan jeg jo benytte meg av volumrabatten på behandling av søknader; ett gebyr uansett antall skjema.
  23. Hei igjen Mulig dette er allment kjent for forumets brukere, men jeg ble iallefall noe overasket. Etter at jeg hadde bestilt en ny pipe i samme kaliber som jeg allerede har, kom jeg over noen innlegg som var litt «ulne» ift hvorvidt pipe til samme våpen i samme kaliber er søknadspliktige - og mitt lokale våpenkontor kunne bekrefte at ja, pipe er registreringspliktig del og skal søkes om. Selv om det er til et våpen man allerede har våpenkort på, og i samme kaliber. Så om noen skulle lese dette i fremtiden, så står det nå her. (Og sikkert en haug andre steder også.)
  24. Treningen er kun for å få mengdetrening og bli noen lunde flink til å skyte - om det blir aktuelt med noe konkurranse er mer uklart; kommer vel an på om jeg blir noe god! Brukt Anschutz vil kanskje gjøre nytten like godt, ja..
  25. Ja, Sauer i .22 står på programmet - og som det har blitt påpekt er det relativt liten risiko, i og med at de holder seg såpass godt i pris. Så får jeg "greie meg" med nytt oppsett med kort løp på 6.5'en hvis det blir noe jakt i høst.
×
×
  • Create New...