Jump to content

Rønningen

Members
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hm.. Nå opplyste jeg ikke spesifikt om hvorvidt jeg hadde kjøpt privat eller ikke i min henvendelse, og ikke spurte de om det heller. Men jeg tenker jeg sender inn papirene i alle fall, og så kan jeg jo benytte meg av volumrabatten på behandling av søknader; ett gebyr uansett antall skjema.
 2. Hei igjen Mulig dette er allment kjent for forumets brukere, men jeg ble iallefall noe overasket. Etter at jeg hadde bestilt en ny pipe i samme kaliber som jeg allerede har, kom jeg over noen innlegg som var litt «ulne» ift hvorvidt pipe til samme våpen i samme kaliber er søknadspliktige - og mitt lokale våpenkontor kunne bekrefte at ja, pipe er registreringspliktig del og skal søkes om. Selv om det er til et våpen man allerede har våpenkort på, og i samme kaliber. Så om noen skulle lese dette i fremtiden, så står det nå her. (Og sikkert en haug andre steder også.)
 3. Treningen er kun for å få mengdetrening og bli noen lunde flink til å skyte - om det blir aktuelt med noe konkurranse er mer uklart; kommer vel an på om jeg blir noe god! Brukt Anschutz vil kanskje gjøre nytten like godt, ja..
 4. Ja, Sauer i .22 står på programmet - og som det har blitt påpekt er det relativt liten risiko, i og med at de holder seg såpass godt i pris. Så får jeg "greie meg" med nytt oppsett med kort løp på 6.5'en hvis det blir noe jakt i høst.
 5. Ja, uten tvil gode råd, jeg er sikker på at dedikerte rifler er det eneste som vil funke i lengden. Så jeg gjorde det stikk motsatte og kjøpte bredvold skjefte og kort S&L pipe hos skytterlinken. Impulskjøp blir stort sett vellykket er min erfaring (not). Så da kan man gå inn i ferien med visshet om at en god porsjon av feriepengene har hatt en flott tur ut av vinduet, og så er det bare å begynne på søknadsprosess for dedikert(e) rifle(r) når ferien er over. Men, bedre skyttere enn meg har åpenbart trådd den stien før meg, så jeg tenker jeg går i kjent terreng, og hu mor har vel ikke så mye inni det våpenskapet hu sku' ha gjort uansett, så vi lar det bli mellom oss, eller hva? Jotakkdu. 😆 Får iallefall en artig dag på skytebanen i neste uke når nytt oppsett skytes inn og testes.
 6. Ser ut som alternativ 3 kanskje seiler opp som vinneren her - Sauer .22 til trening/15m (evt gå omveien via ombyggings- og kompletteringssett - jeg ser fint lite STR 200 i .22 brukt og fornuftig pris, eventuelle tips mottas med stor takk), og dedikert jaktrifle. Jeg ser litt på Sako S20 eller T3x, begge i rustfri utførelse. S20'en er jo hakket dyrere, men om jeg forstår konseptet er den allerede beddet og det kommer jo til "fradrag" på prisforskjellen. Den er jo også ganske ny, så det kan jo fort hende det er noen barnesykdommer man gjerne skulle vært foruten. I tillegg kommer den ikke i 6.5x55 - men jeg er usikker på om man vurderer dette som en stor ulempe? Takk for all hjelp!
 7. Hei Dette blir vel en repetisjon av ting som har vært beskrevet opp og ned her på kammeret, jeg får inntrykk av at stort sett alt har blitt besvart både en og to og tre ganger.. Men jeg prøver meg allikevel. Jeg har en våpengarderobe bestående av ett stykk Sauer 200 STR, 74cm pipe og Delta Stryker på toppen. Denne funker så det griner på bane, men jeg ser heller mørkt på å dra den med meg i skogen. I tillegg ser jeg at jeg må få på plass en .22 for å få til litt rimeligere mengdetrening, samt skyte innendørs 15m når været ikke er som i dag. Spørsmålet om jeg til stadighet kommer tilbake til er: Skal jeg bygge om Saueren til jakt/jaktfelt-rifle, med lettere stokk og kortere/tynnere pipe, og kjøpe en .22 i tillegg? eller Skal jeg bygge om Saueren til .22 når været drar seg til, og kjøpe en dedikert jakt/jaktfelt rifle i tillegg? Det er fordeler og ulemper med alt. I dag heller jeg mot alternativ 2, da Saueren har rykte på seg for å ruste litt lett, samt at den jo strengt tatt ikke er et jaktvåpen. Rett svar er kanskje å kjøpe en "ekstra" sauer i .22 PLUSS dedikert jaktrifle, men så var det dette med å forsøke å holde kostnadene under en tilsynelatende kontroll..
 8. Jeg fikk selv mitt første våpenskap i hus for noen få uker siden, kjøpte det skapet på XXL som visstnok skal ha plass til 5 våpen. Jeg skulle også ha bare ett våpen - men så oppdaget jeg plutselig at det er da lidderlig gøy å skyte leirduer! Og det derre jaktfelt-greiene, det ser da skikkelig morro ut.. Og så var det dette med billig mengdetrening, og skyting inne på vinteren, da skulle man kanskje hatt en .22, da.. Og .. og.. og.. Mitt innspill til TS er vel enkelt og greit at disse skapene er ikke så store som de ser ut som - det er kanskje smart å kjøpe noe som er stort nok til å vokse i.. Det koster litt ved første gangs kjøp, men så slipper du å kjøpe det billige først. Og da løser vektspørsmålet seg selv.. Eventuelt har jeg et nesten ubrukt skap fra XXL du kan få kjøpt!
 9. Aha, da henger det på greip. Trykket mikrofonene måler, ja.. Huff så flaut, hvordan kunne jeg være så dum at jeg ikke skjønte det.. Hvilken informasjon er det man som skytter kan utlede av dette? Estimere kulehastighet? Gjette på at noe er galt hvis tallene brått endrer seg?
 10. Hei Jeg vil anta dette har vært oppe før, men jeg fant det iallefall ikke. Jeg var en tur på skytebanen i går med nyinnkjøpt Sauer og Delta Stryker kikkertsikte, og hadde det som plommen i egget et par timer. Selvfølgelig brukte jeg en del tid på å se på megalink skjermen - og det er ikke alt der som er helt intuitivt for meg. Se vedlagte skjermbilde - spesielt tre ting jeg ikke helt skjønner: Treff-verdi: Første tall/symbol er forståelig - men hva betyr tallet etter punktum? Eksempelvis 9.7; skjønner det er en 9'er, men skjønner ikke helt hva .7 skal bety? Det scores da ikke med tideler? Jeg skjønner også avviket, pil og og venstre etc - men til høyre for anvisningen på siste skudd står tre små tall, i dette tilfeller "25 27 25" - Hva betyr disse? Selve poeng feltet er også litt kryptisk - de store tallene som her er "11 44 48 0", noen som kan fortelle meg hva de betyr? Jeg skjøt enkeltskudd, da jeg skjøt inn siktet, mulig bildet ser annerledes ut på serie - jeg tenke ikke på å sjekke når jeg var der.. Takk for hjelpen!
 11. Nå står ett skruehull i låskassa åpent - det bakerste. Det som hadde en liten blindskrue i seg passet med de skruene som fulgte montasjen, likeledes det hullet hvor miragebåndankerskruen satt i. Så da er montasjen fastskrudd med to skruer foran, og klemskruene bak.
 12. I tilfelle noen i fremtiden lurer på det samme - "ankerskruen" til mirage-båndet må fjernes. Det var ikke åpenbart for meg, iallefall..
 13. Hei Jeg sitter og fikler med ny Sauer 200 STR og en Spuhr montasje jeg ska forsøke å få montert på noenlunde fornuftig vis, og trenger litt hjelp fra mer erfarne fjellfolk. Jeg ser hvordan skinna skal på - men foran på montasjen er det 4 skruehull. På børsa er det to hull som ser ut som de kanskje kan passe - i det ene stod det en vanlig skrue, jeg antar den brukes til dioptersikte (har ikke). Det andre hullet stod det en bitteliten blindskrue i. Spørsmålet er egentlig bare dette; skal montasjen skrus fast med en eller to skruer? De medfølgende skruene passer forsåvidt bare i det ene hullet, så svaret gir seg kanskje selv.. Men dog. Heller spørre en gang for mye etc. Takk for hjelpen!
 14. Hei Jeg antar temaet allerede er belyst flere steder på forumet, men mine evner til å velge gode søkeord er åpenbart utilstrekkelige til å avdekke det gullet som utvilsomt ligger begravet i et antall tråder. Så da får man, med lua i handa, nakken bøyd i respektfull ærefrykt og skjelvende stemme, forsøke å tilegne seg hittil utilgjengelig kunnskap fra forumets eminente medlemmer. Temaet som ønskes belyst, for en blodfersking, er valg av pipe på fremtidig nyanskaffet Sauer 200STR - valget står som sikkert kjent mellom 67, 70 og 74 cm, og jeg er litt usikker på hva jeg skal velge? Jeg heller mot 70cm, da det fremstår som et trygt valg midt på treet. Men hvilke fordeler vil jeg eventuelt ha av å gå for 74cm? Eller 67 cm? Det er selvfølgelig dette med vekt, som jeg ikke er så bekymret for - i utgangspunktet tenker jeg dette blir banebruk og intet mer enn det. Langholdsskyting er en ambisjon, og så får vi se om det blir noe av det. Jeg vet utgangshastighet er hakket høyere med lengre pipe, men jeg vet ikke hvor mye dette har å bety i praksis.. Og så er det vel også relativt godt kjent innenfor skyttermiljøet at det er betraktelig enklere å korte ned en pipe enn å korte opp.. Takker for all hjelp! Ole
 15. @M67 nå har jeg akkurat lest «Rifle Accuracy Facts», og den var aldeles glimrende! Kan du anbefale andre bøker om tematikken for en fersking?
×
×
 • Create New...