Jump to content

MittSkipErLastetMed

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

MittSkipErLastetMed's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

3

Reputation

  1. Nei, i likhet med 90% av internettbrukere gjorde jeg dessverre ikke det..
  2. Har ikke lyst til å ligge permanent ute med hele historien min, da jeg kan la meg identifisere av folk som bare har en vag kjennskap til historien. Men ja, jeg kommer til å opprette en ny tråd når jeg får svar. Om det blir positivt oppsummerer jeg kort grunnlaget som gjorde meg i tvil..
  3. Takk for alle svar Er det en moderator her som kan slette tråden?
  4. Ikke lett å bli klok på dette. Enkelte gir Carinthia bare gode skussmål, mens andre dømmer den nord og ned. Er det da nærliggende å tenke seg at de som skryter ikke har prøvd så mange andre i samme klasse, mens de som dømmer den nord og ned har bredere erfaring med andre poser? Prismessig kommer de nokså likt ut. Hvertfall om jeg tar utgangspunkt i temp tallene og sammenligner Defence 4 (-15) med Bjørnøya (-14), og tar høyde for at jeg i så fall ville gått for Carinthia Finnish M05 (Finske militære Defence 4 utgaven) som havner på 2300 inkl. mva (men ikke fratrekt finsk moms?) Barents sommer + Bjørnøya = 1700 + 2300 = 4000 Defence 4 Finnish M05 + Tropen = 2300 + 1300 = 3600 Defence 4 + Tropen = 1900 + 1300 = 3200 Det som er litt køddent med begge Carinthia variantene, er at man ikke får kjøpt begge sekkene lenger enn 200cm på samme sted, og må google og prisjakte og plukke litt her og der. Om jeg tar det for god fisk at Isbjørn er vesentlig bedre enn Carinthia, så kan jeg kanskje i stedet sammenligne Defence 4 (-15) med Barents (-10) med en prislapp på 1900. Her kan jeg også få 210cm lengde, på samme sted, til en kar på 174 Barents sommer + Barents = 1700 + 1900 = 3600 Eneste forskjellen på Defence 4 og Finnish M05 er, i følge svar fra varusteleka på mail: "The only difference between the bigger Defence 4 and the M05 is basically the spark protected foot end on the M05 and the liner that comes with the M05." https://www.varusteleka.com/en/product/carinthia-finnish-m05-sleeping-bag/30761 Ut i fra teksten å dømme virker det som Carinthia er en røffere pose som tåler mer. Hva sier dere som har prøvd begge? Hvordan er slitestyrke og motstandskraft mot punktering? tailgunner: Du vil ikke ha dun på vinterstid sier du, upraktisk.. hva tenker du på da? Til dere som sier Helsport Tempelfjorden og Neoair Xtherm. Djezuz for en pris.. glem det Så til slutt, det store spørsmålet. Er det så enkelt som å putte en Barents sommer oppi en Barents? Googla meg trill rundt her tidligere, og kom over noen tråder hvor det ble kommentert at posenes oppbygning var avgjørende for om den ene kunne brukes inni den andre, uten at jeg husker akkurat hva det var, og ikke finner jeg det igjen heller... Uansett ser Isbjørn ut til å lede til nå, både mtp kvalitet/komfort og lengde, og til samme pris. Men det var styrken og holdbarheten da. Føler soveposer generelt er skjøre saker, men så har jeg aldri prøvd en kvalitetspose heller... kjenner det inn i margen og holder litt pusten bare jeg legger meg nedpå i jervenduken uten underlag.. Blei et langt og omstendelig innlegg, men det hjalp hvertfall meg med å få oversikten, og forhåpentligvis vil det hjelpe andre i ettertid også
  5. Blir det ikke fort kondens inne i foret på en ytterduk som er vanntett? Har en Jerven king size fra før... overnatta i den inni en hestehenger på vei over fjellet en gang, i noen plussgrader, oppå et lag med spon.. trodde jeg skulle klare meg med en fillepose ala Biltema inni der, men det ble ikke lange stoppet. Føler ikke duken hjalp stort.. men nå er det riktig nok 3 ganger mer for i extreme duken da.. Xped 7wl er oppblåsbar og ikke aktuell, men Bamse ser lovende ut.. R-verdiene ser dog noe flytende ut Fjellsport sier 3,5 Speidersport sier 2,1 Intersport sier 3,5 Magasinet tipper et sted mellom 1,9 og 3,5 Har ikke lykkes å finne noe som helst liggeunderlag hos Mammut, som jeg forstår er produsent av Ajungilak? Men jeg fant denne https://www.klikk.no/helse/trening/tester/test-av-liggeunderlag-3317495 ...og der fant jeg denne, men finner ikke R-verdi https://www.outdoor-works.de/en/mammut/EVA_Lux_Mat_p3899?vid=55396 Noen bedre? https://www.depotsjefen.no/products/harens-liggeunderlag Noen som har en formening om R-verdien på denne, eller har prøvd både denne og Bamse?
  6. Evt. forlag til andre poser som kan matche pris og temp? Sett litt på Isbjørn, men de blir noe dyrere...
  7. Skal til å bestille sovepose til vinterbruk, og lurer på om jeg like greit skal slå til på Carinthia "sleeping bag system" - Defence 4 + Tropen - så har jeg både til sommer, vinter og ekstrem. Googlet litt rundt og leste reviews, og alt så vel og bra ut til jeg kom over denne artikkelen. https://www.nordlys.no/nyheter/forsvaret-kjopte-15-000-ubrukelige-og-iskalde-soveposer/s/1-79-7116254 Noen som vet hvilken modell dette gjalt, og hvordan kvaliteten på Carinthia posene har vært etter det? Posen er dog ikke bedre enn liggeunderlaget. Forslag til liggeunderlag, ikke oppblåsbart, som kan matche posen i -20C+ ? Ser ut for at jeg må til med dobbelt liggeunderlag i så fall....?
  8. Noen som har forslag til en rimelig jaktradio som kan brukes sammen med Dakota Alert MURS? Evt. en som enkelt lar seg omprogrammere?
×
×
  • Create New...