Jump to content

Pil og bue

Members
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Pil og bue

  1. Eg søker for å kjøpe jaktrifle igjen. 
    Tenkte bare at det er unødvendig å betale jegeravgift for 2020 dersom eg ikkje får skutt opp i år grunnet korona. Og heller betale jegeravgift dersom eg får skutt opp til prøven i år. Finner heller ikkje info om man MÅ være medlem i eit skytterlag for å kjøpe rifle til jakt. 

  2. Som overskriften sier,hvilken rifle brukte norske skarpskyttere under andre verdenskrig? Var det Krag Jørgensen? Hadde de kikkertsikte på noen av riflene? Mener å ha lest en plass at forsvaret kjøpte inn 1000 stk Voigtlanderkikkerter eller noe lignende til dette formålet. Er det mulig å bygge seg en kopi av dette våpenet for en rimelig sum? 

  3. Siste oppdatering i tråden.

    Avtalte handel på en lite brukt Browning A-Bolt Medallion 30.06 med eit rimelig 4-12x40AO kikkertsikte på. 
    4590,- + frakt. Sender søknaden tirsdag morgen. Godt innenfor budsjett,og kan oppgradere kikkerten innen rimelig tid. 
    Kommer til å begynne å studere hjemmelading ganske snart,synes det ser spennande ut.😀

    • Like 4
  4. Angrer på at eg solgte rifla eg hadde i 6.5x55 for to år siden,den var behaglig å skute både med og uten lyddemper. (Tikka T3). Som aktiv bueskytter med compoundbue på både tavle,felt og 3D,ser eg viktigheten av lite rekyl og bevegelse i skuddet. Men dette klarer vel dei fleste å beherske med riktig skytetrening?! 

  5. Tusen takk for overveldande respons på innlegget mitt. Ser det er fleire rifler for meg på finn.no 

    Dei fleste med rimelig kikkert,men den kommer eg nok til å oppgradere seinere. Er det noen av dei ‘’rimelige’’ kaliberne som egner seg bedre enn andre til langhold? Og kva mener noen med at 30.06 er på veg ut?

  6. Takk for bra innlegg Joar👍
    Far min har en gammel Mauser med hakekors,og en BRNO 601 som han vil eg skal overta. Kanskje eg skal be en børsemaker gi en pris på å lage jaktrifle av Mauseren?! Kan den Brno’en være eit godt jaktvåpen? 

  7. Takker for stor respons på innlegget mitt.

    Ser at eg kommer til å kjøpe en brukt ‘’eldre’’ rifle som Sako,Tikka,Carl Gustav eller lignende. Virker som dette er god kvalitet for pengene. Vil ha trestokk og blånering😀 Liker å drive på med våpenpuss og vedlikehold. Men lurer på korleis eg skal fylle ut søknaden når eg ikkje veit hvilket kaliber eg kommer til å kjøpe? Kan eg legge inn 3 alternativer i søknaden? 6.5x55-308-30.06

  8. Hallo !

    Skal kjøpe rifle til hjortejakt og generell treningskyting. Ønsker å kjøpe brukt rifle. 
    Budsjett maks 7000-8000 kr for rifle med kikkert.Trenger ikkje lyddemper i første omgang. Trenger råd om å feks.kjøpe brukt nyere billigrifle,eller brukt eldre kvalitetsrifle.  Har sett noen Weatherby,Ruger,Tikka,Browning A Bolt,Remington 700/783,Sako og winchester i denne prisklassen. Ønsker helst 6.5x55,308 eller 30.06 pga pris på ammunisjon. Eller er det andre kaliber eg bør vurdere? Har tidligere hatt Tikka T3 i 6.5x55,og angrer selfølgelig på salget av den i dag😂

     

     

     

     

×
×
  • Create New...