Jump to content

Førstegangsjegeren

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Førstegangsjegeren

  1. Brukte Hausken jakt 224 mk2 demper for første gang, og skulle demontere for lett rengjøring da jeg var ferdig etter 40 skudd 30-06. Demper fikk kjøle ned mellom serier og godt før jeg begynte med rengjør. Da jeg skrudde opp og skulle dra ut innmaten fra *skallet" satt innmaten veldig hardt. Fikk den til slutt ut ved å dra hardt og delvis rotere når den satt fast. Er det kjent problem at de sitter så hardt, eventuelt noe jeg kan gjøre for å lette jobben? Slet like mye med å montere igjen etter å ha gnidd over. Noe jeg kan smøre o-ringene med? -Mads
  2. Noen som har erfaring med MD45 MK2, JD224 MK2 eller superdome? Skal settes på en 30-06 kappet og gjenget på 50cm, 14x1. Er betydelig prisforskjell, syntes jeg, men klarer ikke å se noen stor forskjell på papiret.
  3. Hei, jeg skal kjøpe meg Claus Demmel's rådyrlokk. Jeg har sett på blant annet Tor Ola's video om hvordan man bruker den. Men, er det noen som vet/kan/erfart hvor mange ganger man skal blåse per set, hvor mange set per lyd osv? Takk.
  4. jeg får ikke åpnet bildene. Kan du muligens sende det på nytt?
  5. okei, så det er samme modell under forskjellige navn?
  6. Er exxo det samme som diamond, eller en lignende modell? Kan ikke så mye om hagle
  7. Ser på en Exxo Lux 12/76, 71cm, 3,3 kg på finn. Har noen erfaring, tanker om denne? Ingen synlige bruktsmetker, skader eller lignende. Har aldri hørt om merke, og veldig lite om den på nettet. Takk.
  8. Hei, er interessert i å kjøpe en Baikal MP-27. Vet noen om denne hagla tåler stål? har noen erfaring med baikal/baikal mp-27?
  9. Kunstig lys et kun lovlig på åtejakt på rødrev og åtejakt på villsvin idag. Men jeg så noen nylig skrive at det var lov med termisk sikte, uten at noen sa han imot. Kan noen bekrefte om natt sikkert og om termisk er lovlig eller ikke?
  10. Hei, jeg er førstegangs jeger og skal jakt for første gang alene i 2020. Jeg har mulighet til å låne en pumpehagle, og en tikka t3x, men ønsker å kjøpe en egen o/u hagle. Fint å ha eget, samt å jakte sammen med en bror. Jeg har et relativt lavt budsjett 3-15k, men jo mindre jo bedre. Kan veldig lite om halge imotsetning til rifle hvor jeg kan en god del. Er det noen som vet om et ok merke med billige hagler som funker. Den skal helst være 12/76 og 71cm o/u og gjerne med justerbar kinnstøtte da jeg er ung og har et ansikt i endring. Og hva er det verste som kan skje med en billig hagle?
  11. Hei, jeg har sett litt og funnet ut av at fôring og bruk av saltstein til ville hjortedyr er ulovlig i hele landet. Siste ble skrevet for over et år siden, og lurte på om noen vet noe. Har lyst til å sette opp en, men vet ikke om det er lov. Bor i Viken, Lillestrøm og skal jakte rådyr.
×
×
  • Create New...