Jump to content

Groppe

Members
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Groppe

  1. Fant en Sig 9mm jeg er på jakt etter hos forhandler i Sverige. 

    Forhandler sier derimot at Sig ikke tillater han å selge dette våpenet til Norge ref. Sig's eksportforbud.

    Jeg er forsåvidt kjent med dette forbudet, men det har aldri vært et problem, dvs norske forhandlere har jo hele denne tiden importert og solgt disse våpnene som normalt frem til fabrikken stengte.

     

    Spørsmålet er om det er noen her som har noen tips\triks for å få kjøpt dette våpenet. 

  2. Vargen skrev (På 3.12.2021 den 15.12):

    Det skal gjelde alle eller nesten alle distrikt, de hadde visst et møte og ble enige seg imellom.

     

    @Ludoben, det handler ikke om hva som er farlig. Det er bare at forskriften er mer uklar når det gjelder jaktvåpen, den forutsetter at saksbehandler vet hva slags bruk den enkelte modell opprinnelig ble utviklet for. Med sportsvåpen er det mye enklere, er egentlig bare krav til pipe og totallengde og ellers fritt fram så lenge det ikke går full auto. Dermed enklere for saksbehandlerne når det er til DSSN.

     

    Vet du når dette møtet ble avholdt? For vel 2 uker siden fikk jeg tilbakemelding fra mitt distrikt om at de ikke behandler søknader til sportsskyting før etter nyttår en gang når nytt rundskriv er klart.

  3. Dobbelt hørselvern har vel vært standard i forsvaret de siste 20 årene? Vi brukte ihvertfall det på tidlig 2000 tall når mye annet av HMS arbeidet ellers var relativt svakt... 

     

    I oljeindustrien ble det gjort tester som viste at bare ca. 30% klarte å sette inn en skumpropp slik at den gav den dempingen den skulle. Dette førte til en ny tilnærming til oppholdstid i rom med høyt støynivå og bruk av dobbelt hørselsvern.

     

    Det kan jo fort føre til skader med øreklokker utenpå luer og hår eller som åpnes litt på ved kinnkontakt med kolben hvis proppen under ikke tetter som den skal.

  4. Rent praktisk kan man jo be om at en søknad  handsamast :) etter de nye reglene så kanskje jeg allerede nå skal sende inn en søknad og ikke vente til etter 1.juni.

    Jeg er fortsatt litt avventende. Mtp hvordan det var å få nye våpen inn på den listen tidligere er det jo nesten for godt til å være sant at man nå kan velge "fritt" til konkurranse.

     

     

  5. Ref ny våpenlov og forskrift virker det som konsensus er at den gamle godkjentlisten er borte og at dette betyr at man står friere til å velge rifle til dssn.

     

    Er dette bekreftet noen plass? Risikerer vi en ny godkjentliste og dertil begrensninger på fabrikat/leverandør? 

     

    Forventer egentlig ikke et konkret ja eller nei svar her, men casen for min del er at jeg skal søke rifle til dssn ila sommeren og ønsker egentlig en JP sci-20. 

     

    Tar også imot alternative tips til valg av rifle. 

  6. Jeg har riktignok bare erfaring med bruk av Spond til fotballtrening og kamper\cup`er, men Spond har chat\innleggsfunksjon for både fotballaget (jaktlaget) og arrangementer (den enkelte jaktdagen).

    Jeg tror det vil fungere bra som et alternativ til Facebook 👍

     

    • Like 2
  7. 1 hour ago, nhd said:

    For meg som leder i ulike skyteorganisasjoner, er FB svært nyttig. Det vil være et betydelig tilbakeskritt om FB skulle slette alle brukere og brukergrupper som skriver om skytesport.

    Jeg er enig, men synes det er svært uheldig at det er blitt slik.

     

    Som Elgjaeger nevner har FB i praksis klart å skaffe seg et monopol på administrasjon og informasjon i grupper og foreninger og nå er man prisgitt deres regler. Regler som kan endres plutselig og uten reelle muligheter for å påklage avgjørelser. Man har heller ingen sanksjonsmuligheter.

     

    Forsvinner gruppen din er alt arbeid over flere år verdiløst på et blunk. Jeg håper at man etterhvert får etablert et alternativ for idretten.

     

    Fordelen med alle disse private gruppene på FB er at enkeltpersoner frivillig påtar seg moderatoransvaret...

  8. 6 hours ago, strekkfisk said:

    Har en p232 til spesial pr i dag og kommer ikke til å sanke poeng med den heller. Men det er sikkert den fineste spesialen i løypa. Vurderer en Cheetah pga billig ammo, og fordi jeg har en 87 target fra før som langt på vei er samme våpenet. 

     

     

    18 hours ago, strekkfisk said:

    Jeg skulle opprinnelig ha en sånn til spesial, men på grunn av rot ble det en 87 target, som jeg da måtte ha til fin, og endte med en Sig Sauer p232 til spesial. Denne vurderer jeg å bytte i en slik Cheetah, men det anbefales visst ikke.

    Synspunkter på det? 

     

    OT, men om du bestemmer deg for å selge P232 er jeg interessert i å kjøpe.

  9. P210 og P220 X6 er topp begge to til milfelt. Passer mine medium hender svært godt.

     

    Jeg skyter godt med P220 X6 i 9mm. Bedre med den gamle typen enn den nye, men det kan være pga den nye har PPC sikter kontra LPA på den gamle versjonen. P220 X6 har justerbar avtrekker.

  10. 1 hour ago, m00se said:

     

    Selvfølgelig, men det er heller ikke poenget. Du kan eie hva f du vil av magasiner, det er ikke registreringspliktig. Det at at eier eller vil ha magasiner til et våpen betyr heller ikke at han eier det våpen. Jeg kan da kjøpe så mange .50BMG tomhylser jeg vil, uten at politiet skal komme på døra for å inndra ditt og datt.

     

    Det er absolutt poenget mitt da det er dette som i skrivet fra Politiet oppgis som grunnlag for inndragelse. 

  11. 14 hours ago, Alyssis said:

    Kanskje å ta litt hardt i å si at de er ute av produksjon. De flytter all produksjon fra Tyskland til USA. Det vil fortsatt være mulig å skaffe både våpen, og deler. Men, har du muligheten - Kjøp heller et våpen fra Tyskland enn USA. Fra Tyskland vet vi at de leverer veldig god kvalitet, og det er mulig de kommer til å gjøre det fra USA og, men det vet man ikke. 

     

    På slitedeler spiller det nok ikke like stor rolle, og jeg hadde ikke hatt noe problem med å bruke de fra USA. 

     

    Skal de starte med ekte X-serie produksjon i USA? Dette med å flytte produksjon fra Tyskland til USA har jo vært sagt tidligere, men i praksis har de vel i USA laget sine egne versjoner hvor de fleste har være en på alle måter kjipere variant enn originalen.

     

     

    P220 X-Six er kjempevåpen, men ikke nødvendigvis mindre i omkrets på grepet enn P226 selv om det er smalere. Jeg har begge og trives med begge selv med medium fingerlengde. Føler nok at jeg har bede enhåndsgrep på P220 med de originale treplatene enn P226 med Houge G10 grep. P220 er også 100 gram lettere som er en fordel da P226 er i tyngste laget for enhåndsskyting for meg.

    • Like 1
  12. På NM på Dagali i fjor var det flere som "flottet" seg med SK Pistol Match Special som en eller annen svensk test hadde svært gode samlinger med i Pardini. Flere av disse fikk seg en lei overraskelse med skivene som sto på vel 60m når alt lå under skiven. CCI Standard gikk tilnærmet midt i og holdt til å komme til finalen...

     

    Jeg mener ikke å komme med noen slags fasit og si at CCI er gull, men for feltskyting med pistol er det for meg viktig at det går flatt så langt ut som mulig og er et hensyn jeg tar ved valg av ammunisjon. (Gjelder alle kaliber jeg skyter felt med)

  13. Jeg har et lite prosjekt hvor jeg ønsker å legge på noe metall på en del, men er usikker på hva som fungerer i praksis og hvordan gjøre det.

    Lest litt rundt sølvlodding både med høy og lav temperatur uten å bli helt klok. Tenkte og på om man bare kunne legge på en perle med TIG og slipe ned til ønsket dimensjon.

     

    Ønsker å legge til ca. 1mm materiale på den tappen. Den blir ikke utsatt for mye last, men vibrasjon blir det jo.

     

    P220 safety slide lever.jpg

×
×
  • Create New...