Jump to content

Groppe

Members
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Groppe

  1. Det slo meg etter å ha sett et bilde på facebook at hvis man først blir tvunget til å levere inn kan man jo være litt trassig samtidig. Male de rosa med Hello Kitty klistremerker og sveise fast et 30 kilos lodd eller en bildør for den saks skyld... Gjøre disse seiersbildene de skal dele med media litt mer interessante...
  2. Fant en Sig 9mm jeg er på jakt etter hos forhandler i Sverige. Forhandler sier derimot at Sig ikke tillater han å selge dette våpenet til Norge ref. Sig's eksportforbud. Jeg er forsåvidt kjent med dette forbudet, men det har aldri vært et problem, dvs norske forhandlere har jo hele denne tiden importert og solgt disse våpnene som normalt frem til fabrikken stengte. Spørsmålet er om det er noen her som har noen tips\triks for å få kjøpt dette våpenet.
  3. Vet du når dette møtet ble avholdt? For vel 2 uker siden fikk jeg tilbakemelding fra mitt distrikt om at de ikke behandler søknader til sportsskyting før etter nyttår en gang når nytt rundskriv er klart.
  4. Dobbelt hørselvern har vel vært standard i forsvaret de siste 20 årene? Vi brukte ihvertfall det på tidlig 2000 tall når mye annet av HMS arbeidet ellers var relativt svakt... I oljeindustrien ble det gjort tester som viste at bare ca. 30% klarte å sette inn en skumpropp slik at den gav den dempingen den skulle. Dette førte til en ny tilnærming til oppholdstid i rom med høyt støynivå og bruk av dobbelt hørselsvern. Det kan jo fort føre til skader med øreklokker utenpå luer og hår eller som åpnes litt på ved kinnkontakt med kolben hvis proppen under ikke tetter som den skal.
  5. Rent praktisk kan man jo be om at en søknad handsamast etter de nye reglene så kanskje jeg allerede nå skal sende inn en søknad og ikke vente til etter 1.juni. Jeg er fortsatt litt avventende. Mtp hvordan det var å få nye våpen inn på den listen tidligere er det jo nesten for godt til å være sant at man nå kan velge "fritt" til konkurranse.
  6. Ref ny våpenlov og forskrift virker det som konsensus er at den gamle godkjentlisten er borte og at dette betyr at man står friere til å velge rifle til dssn. Er dette bekreftet noen plass? Risikerer vi en ny godkjentliste og dertil begrensninger på fabrikat/leverandør? Forventer egentlig ikke et konkret ja eller nei svar her, men casen for min del er at jeg skal søke rifle til dssn ila sommeren og ønsker egentlig en JP sci-20. Tar også imot alternative tips til valg av rifle.
  7. Jeg har riktignok bare erfaring med bruk av Spond til fotballtrening og kamper\cup`er, men Spond har chat\innleggsfunksjon for både fotballaget (jaktlaget) og arrangementer (den enkelte jaktdagen). Jeg tror det vil fungere bra som et alternativ til Facebook
  8. Jeg er enig, men synes det er svært uheldig at det er blitt slik. Som Elgjaeger nevner har FB i praksis klart å skaffe seg et monopol på administrasjon og informasjon i grupper og foreninger og nå er man prisgitt deres regler. Regler som kan endres plutselig og uten reelle muligheter for å påklage avgjørelser. Man har heller ingen sanksjonsmuligheter. Forsvinner gruppen din er alt arbeid over flere år verdiløst på et blunk. Jeg håper at man etterhvert får etablert et alternativ for idretten. Fordelen med alle disse private gruppene på FB er at enkeltpersoner frivillig påtar seg moderatoransvaret...
  9. OT, men om du bestemmer deg for å selge P232 er jeg interessert i å kjøpe.
  10. Gammel type tenkte jeg på denne som evt må kjøpes brukt: Ny får du kjøpt denne: Classic Eller PPC:
  11. P210 og P220 X6 er topp begge to til milfelt. Passer mine medium hender svært godt. Jeg skyter godt med P220 X6 i 9mm. Bedre med den gamle typen enn den nye, men det kan være pga den nye har PPC sikter kontra LPA på den gamle versjonen. P220 X6 har justerbar avtrekker.
  12. Sig 1911 er produsert i USA og der virker fokus å være mer på kost enn kvalitet. Disse er nok like gode som andre fabrikkproduserte 1911 og prisene er vel mye de samme. Denne virker jo likevel nice: 1911 STAINLESS SUPERTARGET
  13. Det er absolutt poenget mitt da det er dette som i skrivet fra Politiet oppgis som grunnlag for inndragelse.
  14. Skal de starte med ekte X-serie produksjon i USA? Dette med å flytte produksjon fra Tyskland til USA har jo vært sagt tidligere, men i praksis har de vel i USA laget sine egne versjoner hvor de fleste har være en på alle måter kjipere variant enn originalen. P220 X-Six er kjempevåpen, men ikke nødvendigvis mindre i omkrets på grepet enn P226 selv om det er smalere. Jeg har begge og trives med begge selv med medium fingerlengde. Føler nok at jeg har bede enhåndsgrep på P220 med de originale treplatene enn P226 med Houge G10 grep. P220 er også 100 gram lettere som er en fordel da P226 er i tyngste laget for enhåndsskyting for meg.
  15. Jeg demonterte og solgte min med medfølgende skruemateriell og brakett uten noen videre seremoni så det skal gå helt fint.
  16. Passer ikke disse magasinene i f.eks Arsenal SAR som er på listen? Og Valmet ak som du skriver du har? Altså ikke ulovlige våpen? Kan du få innsyn i hva som var ordlyden i "bekymringsmeldingen" og hvordan den ble levert? Eller kan man anta at det hele er et påfunn fra Politiet sin side etter en runde på Finn.no...
  17. På NM på Dagali i fjor var det flere som "flottet" seg med SK Pistol Match Special som en eller annen svensk test hadde svært gode samlinger med i Pardini. Flere av disse fikk seg en lei overraskelse med skivene som sto på vel 60m når alt lå under skiven. CCI Standard gikk tilnærmet midt i og holdt til å komme til finalen... Jeg mener ikke å komme med noen slags fasit og si at CCI er gull, men for feltskyting med pistol er det for meg viktig at det går flatt så langt ut som mulig og er et hensyn jeg tar ved valg av ammunisjon. (Gjelder alle kaliber jeg skyter felt med)
  18. Groppe

    PPC 1500 Pistol

    Det er en fordel med tri-step sikte til PPC1500. Da slipper du å forlegge sikte på de ulike avstandene som skytes. Dette kan ettermonteres på de fleste pistoler. https://www.aristocratproducts.com/page2.html Sig X-six leveres i en PPC utgave rett fra fabrikk.
  19. Groppe

    .40 s&w i NSF

    Er samme problemet med Pardini i 9mm.
  20. Usikker. Det var ikke meg som gjorde den delen.
  21. Tig gikk ikke bra, delen smeltet momentant med den varmen. Hardlodding\sølvlodding fungerte fint på del nr.2....
  22. Jeg har et lite prosjekt hvor jeg ønsker å legge på noe metall på en del, men er usikker på hva som fungerer i praksis og hvordan gjøre det. Lest litt rundt sølvlodding både med høy og lav temperatur uten å bli helt klok. Tenkte og på om man bare kunne legge på en perle med TIG og slipe ned til ønsket dimensjon. Ønsker å legge til ca. 1mm materiale på den tappen. Den blir ikke utsatt for mye last, men vibrasjon blir det jo.
×
×
  • Create New...