Jump to content

Margrethe

Members
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Margrethe

  1. Hei! Jeg har nettopp solgt unna salongrifla mi, å har fått overtatt kjøpers våpensøknad, men jeg er usikker på hvor jeg skal sende denne. Er det til mitt eget lokale politikontor, eller til kjøpers, eller fylkets?

  2. Heisann! jeg er 20 år, tok jegerprøven i fjor, og anser meg selv fortsatt som rimelig fersk jeger. Er nå på utkikk etter ei billig førstegangs-hagle, og er litt usikker på hva jeg skal velge. Har kommet over en "Hawk sporter" hagle i kaliber 16/70, som var kortere i kolben til 2500kr. Er dette ett greit kaliber og våpen å starte med? har hørt litt at kaliber 12 egentlig er det greieste. Har dere eventuelt noen tips til billige hagler som er korte kolben, eller mulighet til og kappes i kolben? 

     

    er student, og hagla vil nok stå endel i våpenskapet de neste årene siden jeg ikke har så mye tid til jakt. Ser derfor etter noe i prisklassen mellom 0 og 5-6000kr.

     

    takknemlig for alt av svar og tips☺️

     

     

  3. Heisann! Jeg skaffet meg en winchester xpr i vår, men har oppdaget etterhvert at jeg skyter veldig forskjellig med tofot, og med reim. Har skutt rifla inn med tofot, men når jeg skyter med reim etterpå så havner alle skuddene 15-20cm lenger til høyre..

     

    har lånt pappa’s Browning A-Bolt, og får ikke dette problemet her. Da havner skuddene på samme plass med og uten tofot..


    er dette normalt?

     

    (har byttet optikk, og montasje, men problemer oppstår likevell)

  4. Heisann! Tenker og invistere i en ny rifle, men klarer ikke bestemme meg for hvilke kaliber🤔 har fra før av en 308 og 22lr, men ønsker meg en «mellom» rifle.. Som passer for litt større småvilt. 
     

    PS: lader ikke selv

  5. Hei! Jeg er på utkikk etter ei grei og billig nybegynner hagle, til dame. Er ganske fersk jeger, så har ikke så mye våpen-kunnskaper. Skal helst bli brukt til leirdueskyting.😁 Noen som har noe forslag?

  6. takk for det! :) @spindrift

     

    har sett litt på Hausken og A tec, står vel litt mellom Hausken JD151 XTRM og A-Tec Carbon 01, men får se hva skattemeldinga viser i år da. Blir det restskatt, må det nok bli en Schultz&Larsen tror jeg

    • Like 2
  7. hei! jeg er relativt ny jeger, og har gått til innkjøp av en Winchester XPR cal 308. men har ikke kjøpt med demper. lurer derfor på hvilke lyddemper som passer til denne rifla, ser de fleste lyddemperene kommer i kaliber: .30, .338 osv, hva vil passe best til rifla mi? er gjenget 14x1

×
×
  • Create New...