Jump to content

soppsuppe

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by soppsuppe

  1. Så jeg kan fint skyte stål i min 200E fra 68 med 1/4 og 3/4 trangboring?
  2. Jeg nevnte skogene rundt Mjøndalen. Vet at både terrenget og kortmulighetene som MJFF disponerer er håpløse. For å nevne noen: -Børresen, som nevnt, er en mulighet. Der tilbyr de også opplæringsjakt på elg som jeg vil tro kan være mye mer lærerikt enn introjakt. -Er vel kanskje mulighet hos Fiskum utmarkslag uten at jeg har sjekket opp det. -Vestsiden jff skriver blant annet: "Kort fordeles også i år som tidligere ut ifra betalt medlemskap, deltagelse på dugnader og levert jaktrapport i tide / ikke levert." Så hvis man blir medlem her, og legger inn litt innsats, så burde det være muligheter. -Kongsberg har jo også som regel en del kort ute på loddtrekning. Angående å komme i kontakt med jaktlag, så ville jeg ringt de lokale jff, så kan nok de lede deg på riktig spor. Evt kontakte grunneierne der som du har lyst til å jakte. Enten jakter de selv, og du kan forhøre deg direkte, eller så vet de jo hvem som leier terrenget.
  3. Nei, akkurat det skjønner jeg ikke. Men det finnes også kurs i utvomming, flåing og partering. De er vel relativt dyre, men hvis det er eneste mulighet.. Har du kontaktet de lokale jaktlagene da? Hvis det er fullt, så kan det hende at det er mulig å stå på venteliste. Det kan ofte være vanskelig og ta lang tid før man får plass i et jaktlag, men i mellomtiden er det massevis man kan gjøre på egenhånd for å skaffe seg erfaring. Det tusser av rådyr i skogene rundt Mjøndalen, så at det er null sjanse for å se et rådyr er helt feil. Turgåere går på rådyr daglig. Du kan jo prøve deg på smygjakt uten å ha med børsa. Du kan postere, og øve deg på å lokke. Du kan gå tur i skogen, se etter tråkk, feiemerker, sparkegroper, osv. Alt dette vil være med på å gi deg erfaring. Er ikke noe av dette interessant, så foreslår jeg guidet jakt. Lykke til!
  4. Du vil jakte, men ikke alene? Skjønner ikke helt greia her. Er da nok av muligheter til å få tak i kort i nærheten av Mjøndalen. Mange plasser man kan søke om rådyrkort, og i verste fall, så får man uansett tak i småviltkort. Du skriver jo at du trenger å komme deg ut på jakt. Utvomming er ikke akkurat noe hokus pokus. Masse tips og triks man kan lære seg ved å bruke internett, så hvis man er grundig nok på det teoretiske, så vil det nok gå ganske fint på det praktiske også. Man lærer det i hvert fall ikke ved å sitte og vente på at noen skal lære en det...
  5. Ok, er forsåvidt enig i det, men tenkte å prøve å komme litt rimelig unna. Er ikke bare bare for lommeboka å fylle garderoben for første gang Holder til i Drammen.
  6. Hei! Fersk jeger, ny på forumet og ny hagle. Jeg har kjøpt meg en Merkel 200E fra 68, som jeg kom over via en bekjent. Prisen han skulle ha for den var av en slik sort at jeg nesten kjøpte den usett, men fikk sjekket kasse, løp og div av en kyndig onkel før kjøp. Men, den er ørlite grann for kort til meg, og kolben noe lav. Så det jeg lurer på om disse diverse løse tingene man kan få kjøpt for å få våpenet til å passe bedre fungerer greit, eller burde man sende den inn til noen som kan få justert litt på den først som sist?
×
×
  • Create New...