Jump to content

pewpewlife

Members
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by pewpewlife

  1. Argumentet for at Ruger 10/22 og FN FNAR skal være forbudt er at produsenten av våpenet selger (eller solgte) magasiner med høyere kapasitet enn 10 patroner som passer i våpenet.

     

    Winchester Wildcat kan bruke Ruger 10/22 magasiner, og Browning BAR kan bruke FN FNAR magasiner. Men siden Winchester og Browning ikke selv selger "høykapasitet" magasiner som passer i disse riflere så er riflene lovlige.

     

    Marlin Camp-9 anser de som forbudt av samme årsak. De prøver seg til og med med at Camp-45 skal være forbudt fordi Marlin solgte "høykapasitet" magasiner til Camp-9.

     

    • Like 1
    • Sad 1
  2. 2 hours ago, Vargen said:

    Jeg tror den sto på den tidligere utgaven av forbudsliste fordi man i teorien kunne bruke de lange og upålitelige ettermarkeds 15-skudds (og nå enda mer idiotiske tromler med 40 skudd). Så har de unnlatt å flytte den til tillatt-lista da de mer eller mindre forsto at det er hva fabrikken opprinnelig leverte dem med som teller.

    De bør ihvertfall ta bort at Marlin solgte Camp-45 med 20-skudds magasin som begrunnelse for forbud. For det er ikke sant. Så kan de prøve seg med "det finnes store magasiner som passer i rifla". Akkurat det som Justisdepartementet sier ikke er en grunn til forbud. Og så må de gi seg til slutt. For POD må faktisk følge norsk lov, akkurat som alle andre i Norge.

     

  3. 13 minutes ago, Olesøn said:

    Skal sende inn en epost der jeg ber dem dokumentere at Remington model 8 ble levert med 10 og 15 skudds magasiner. (Hint; det lar seg ikke gjøre å dokumentere noe som aldri skjedde.)

    Og Marlin Camp Carbine 45 ble ikke levert med 20 skudds magasin. 20 skudds magasinet var for Camp-9.

     

  4. 1 hour ago, lolinski said:

    Om jeg tipper den ned og gir den litt lirking så får en 11. Patron plass.

    Kanskje fjæra er blitt litt slapp. Jeg har et pistolmagasin hvor jeg kan (med hurtiglader) presse inn 1 patron mer enn det som skal være mulig. Mener det ikke var mulig da magasinet var nytt. Jeg tenker det som må telle er hvordan magasinet er når det er nytt.

     

  5. Ville skrevet til Politidirektoratet og tatt med det med brukermanualer fra Belgia. 10+1 våpen skal være innafor.

     

    Det som står i våpenforskriften er at det må være slik at våpenet "frå fabrikk er produsert for bruk av våpenmagasin med patronkapasitet på inntil 10". Det er bare magasinet som er nevnt, ikke heis eller kammer.

     

    • Like 1
    • Thanks 1
  6. Tenker jeg ville skrevet at: "jeg har funnet en feil i forbudslistene på https://www.politiet.no/tjenester/vapen/forbud-mot-halvautomatiske-rifler-til-jakt/ . Browning SA22 står på liste C som forbudt, og grunnen skal være at den tar mer enn 10 patroner i magasinet. Jeg har selv en slik og den tar bare 10 patroner i magasinet. Det samme kan man se på produsentens egen webside https://www.browning.com/products/firearms/rifles/sa-22.html - man kan gå inn på alle fire modellene og det står at alle har 10-skudds magasin."

     

    I utgangspunktet burde dette være en slam-dunk, men...

     

    Ser på liste C at det står "22 short" i begrunnelsen for at SA22 skal være forbudt. Men dette våpenet er jo kamret for .22 long rifle. Tenker de mener at man kan bruke .22 short i våpenet og da får man stappet mer enn 10 patroner i rørmagasinet. Det samme kan vel gjøres med flere våpen med rørmagasin. F.eks. veldig korte patroner i en hagle. Tenker nok de kommer til å prøve å forby alle halvauto våpen med rørmagasin. For hagler vil det si alle halvauto hagler. For det er vel fortsatt forbud mot hagle med avtagbart magasin? Det er tydelig at de tøyer strikken så langt de kan i forsøk på å forby alle halvauto våpen til jakt.

    • Like 1
  7. Hvis man mener noe er feil i forbudslistene, så tror jeg det er lurt å kontakte politiet (f.eks. på mail til politidirektoratet@politiet.no) med noen oppklarende fakta. Så kan man kanskje få rettet feil i listene i god tid før fristen for innlevering av våpen.

     

    Det er ihvertfall ingenting å tape på å si ifra om feil.

     

  8. Jeg dro i sleiden på pistolen og patronen som var i kammeret spratt ut. Da den traff bakken sa det pang! Hylsa revna på midten og en bit av hylsa gikk halvveis gjennom buksebeinet og ga meg et lite stikk i leggen. Så ikke hvor kula ble av.

     

    Så lenge man har vernebriller på så er vel dette ufarlig fordi kule/hylse får lav hastighet.

     

    Men har noen opplevd dette før? Er det bare uflaks med hvordan patronen landet, eller også en uvanlig myk tennhette?

     

    Får lære meg å fange patronen i lufta slik proffene gjør. 😀

     

    Patronen var en Blazer 9mm 124 gr FMJ.

    hylse1.png

    hylse2.png

    • Confused 3
  9. Ble litt demotivert, men får vel ta tak i dette.

     

    Om jeg f.eks. vil samle patroner brukt av tyskerne i Norge under andre verdenskrig, må jeg oppgi en liste? Finnes det en slik liste fra før?

     

    Kan man ha to samlerområder? F.eks. amerikanske svartkrutt patroner? Men det er vel et for vidt område?

  10. 22 minutes ago, Jegermeistern said:

    Som du vil se av den andre tråden, fant hvertfall ikke jeg noen slaktemaskepatroner i "Patron-Bibelen". Der har jeg heller ikke funnet noe om andre "bruks-smellerter", som spikerpistol-ammo, boltpistol-ammo, eller "smelteovns-hagler" ("våpen" til å skyte vekk avleiringer i smelteovner, omtalt i "Våpen-journalen" anno dazumal).

     

    Kanskje større risiko for forfalskninger når ikke alt er like godt dokumentert. På den annen side så er kanskje ikke disse typene patroner noe mange er interessert i?

  11. Ser ut som det er samme type som i den andre tråden ja. Disse er til slaktemaske. Muligens fra 50-tallet.

     

    Tror jeg må skaffe meg "Cartridges of the world" - ser den blir referert til en del.

     

  12. I våpenforskriften paragraf 16 står det jo faktisk "Etter søknad med spesifikasjon av våpen og våpentyper samlerområdet omfatter, kan politimesteren gi tillatelse til å bli godkjent samler av skytevåpen og ammunisjon."

     

    Så jeg må vel bestemme meg for et avgrenset område. Men det er veldig uklart for meg hvor lite samlerområdet skal være.

     

    Er det ikke mange som bare er registrert patronsamler uten noe avgrenset samlerområde?

     

  13. Fikk svar på søknad. Politiet ber om spesifisering av samlerområde og ønsket antall patroner i hvert kaliber i samlingen til enhver tid.

     

    Noen som vet hvor begrenset samlerområde må være for å bli godkjent?

     

    Antall patroner per kaliber: hvor høyt bør det være for å ikke begrense samlemulighet for mye, og hvor lavt må det være for at politiet godkjenner?

     

  14. Jeg synes Kripos sitt svar var logisk og gjennomtenkt.

    Kort oppsummert:

    Kripos: Vi må begrense farlig funksjonalitet for å ivareta samfunnssikkerheten.
    PST: Jeg føler noe rart. Forby tilfeldige ting!

    Kanskje en indikasjon på en organisatorisk forskjell mellom Kripos og PST? xDxDxD
     

    • Like 3
    • Thanks 2
    • Haha 1
  15. PST ser ut til å være opptatt av om våpen har militært preg og vil man skal sende inn bilde med våpensøknaden. Er det fordi svarte våpen er farligere?

    Og så er de visst opptatt av at sivile ikke skal ha bærehåndtak eller reim som ligner på noe politi/forsvar bruker.

    Ja tenk deg en jeger i skauen med ei børse som har svart syntetisk stokk og bærereim som ser militær ut(?). Høres superfarlig ut.

    Dette virker jo helt useriøst?

    • Like 1
    • Thanks 1
  16. 1 hour ago, NM149 said:

    Den som 1. april 2020 eier overramme, tønne til revolver, avtagbar låseblokk eller sluttstykke til skytevåpen, som krever tillatelse etter § 4a, kan fortsatt eie og inneha de nevnte våpendeler uten tillatelse fra politiet.

     

    Det du limte inn der kommer fra våpenforskriften som trer i kraft 1. oktober 2020 (1. april var gammel dato og ble endret).

    I denne tråden diskuteres forslaget til ny (enda nyere) våpenforskrift som nå ligger ute til høring. Se https://www.regjeringen.no/contentassets/ea8e137522ec47aa80fe87877664c190/hoyringsnotat-om-ny-vapenforskrift.pdf

    I forslaget står det under § 14-1 Overgangsreglar (nest siste side i PDFen):

    Personar som før ikraftsetjing av ny våpenforskrift har erverva sluttstykke, tønne til revolver eller laus låseblokk, som vert løyvepliktige etter § 2-4 i denne forskrifta, kan behalde desse våpendelane utan løyve.
     

    De har altså fjernet at man kan beholde overramme (upper) fra overgangsreglene. Mulig det er en tabbe?

  17. Ser ut som overgangsordningen gjør at du kan beholde ting du har kjøpt tidligere som etter at dette trer i kraft ville kreve kjøpetillatelse, bortsett fra øvre låskasse. Altså man kan beholde f.eks. sluttstykker, men har man en upper receiver liggende så må man kvitte seg med den?

     

×
×
  • Create New...