Jump to content

pewpewlife

Members
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by pewpewlife

 1. Ah lol. Glemte å se hvilken tråd dette var. Rundskrivet er oppdatert for våpenforskriften som kom 1. oktober, IKKE våpenforskriften som diskuteres i denne tråden - den er ikke kommet enda. Er forvirrende når lover og forskrifter endres så ofte.
 2. Same same. Våpenforskriften som kom 1. oktober var vel en tilpasning til eu-direktiv?
 3. Jeg dro i sleiden på pistolen og patronen som var i kammeret spratt ut. Da den traff bakken sa det pang! Hylsa revna på midten og en bit av hylsa gikk halvveis gjennom buksebeinet og ga meg et lite stikk i leggen. Så ikke hvor kula ble av. Så lenge man har vernebriller på så er vel dette ufarlig fordi kule/hylse får lav hastighet. Men har noen opplevd dette før? Er det bare uflaks med hvordan patronen landet, eller også en uvanlig myk tennhette? Får lære meg å fange patronen i lufta slik proffene gjør. 😀 Patronen var en Blazer 9mm 124 gr FMJ.
 4. Ble litt demotivert, men får vel ta tak i dette. Om jeg f.eks. vil samle patroner brukt av tyskerne i Norge under andre verdenskrig, må jeg oppgi en liste? Finnes det en slik liste fra før? Kan man ha to samlerområder? F.eks. amerikanske svartkrutt patroner? Men det er vel et for vidt område?
 5. Kanskje større risiko for forfalskninger når ikke alt er like godt dokumentert. På den annen side så er kanskje ikke disse typene patroner noe mange er interessert i?
 6. Ser ut som det er samme type som i den andre tråden ja. Disse er til slaktemaske. Muligens fra 50-tallet. Tror jeg må skaffe meg "Cartridges of the world" - ser den blir referert til en del.
 7. Ser på noen gamle slaktepatroner. Står ikke årstall noe sted - men dette må vel være rimelig gammalt?
 8. I våpenforskriften paragraf 16 står det jo faktisk "Etter søknad med spesifikasjon av våpen og våpentyper samlerområdet omfatter, kan politimesteren gi tillatelse til å bli godkjent samler av skytevåpen og ammunisjon." Så jeg må vel bestemme meg for et avgrenset område. Men det er veldig uklart for meg hvor lite samlerområdet skal være. Er det ikke mange som bare er registrert patronsamler uten noe avgrenset samlerområde?
 9. Hmm. Nytter det å klage på sånt, eller må man bare innrette seg?
 10. Fikk svar på søknad. Politiet ber om spesifisering av samlerområde og ønsket antall patroner i hvert kaliber i samlingen til enhver tid. Noen som vet hvor begrenset samlerområde må være for å bli godkjent? Antall patroner per kaliber: hvor høyt bør det være for å ikke begrense samlemulighet for mye, og hvor lavt må det være for at politiet godkjenner?
 11. Jeg synes Kripos sitt svar var logisk og gjennomtenkt. Kort oppsummert: Kripos: Vi må begrense farlig funksjonalitet for å ivareta samfunnssikkerheten. PST: Jeg føler noe rart. Forby tilfeldige ting! Kanskje en indikasjon på en organisatorisk forskjell mellom Kripos og PST?
 12. PST ser ut til å være opptatt av om våpen har militært preg og vil man skal sende inn bilde med våpensøknaden. Er det fordi svarte våpen er farligere? Og så er de visst opptatt av at sivile ikke skal ha bærehåndtak eller reim som ligner på noe politi/forsvar bruker. Ja tenk deg en jeger i skauen med ei børse som har svart syntetisk stokk og bærereim som ser militær ut(?). Høres superfarlig ut. Dette virker jo helt useriøst?
 13. Høring som var på den "gamle" som trer i kraft 1.10.2020: http://www.regjeringa.no/id2608606 Den nye som er til høring nå: http://www.regjeringen.no/id2692915
 14. Det du limte inn der kommer fra våpenforskriften som trer i kraft 1. oktober 2020 (1. april var gammel dato og ble endret). I denne tråden diskuteres forslaget til ny (enda nyere) våpenforskrift som nå ligger ute til høring. Se https://www.regjeringen.no/contentassets/ea8e137522ec47aa80fe87877664c190/hoyringsnotat-om-ny-vapenforskrift.pdf I forslaget står det under § 14-1 Overgangsreglar (nest siste side i PDFen): Personar som før ikraftsetjing av ny våpenforskrift har erverva sluttstykke, tønne til revolver eller laus låseblokk, som vert løyvepliktige etter § 2-4 i denne forskrifta, ka
 15. Ser ut som overgangsordningen gjør at du kan beholde ting du har kjøpt tidligere som etter at dette trer i kraft ville kreve kjøpetillatelse, bortsett fra øvre låskasse. Altså man kan beholde f.eks. sluttstykker, men har man en upper receiver liggende så må man kvitte seg med den?
×
×
 • Create New...