Jump to content

Slingshooter

Members
  • Posts

    26
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Slingshooter

  1. Har for tiden ute en annonse på finn.no på en brukt riflestokk, ett aluchassis. Har fått en forespørsel fra en kar i Danmark som vil kjøpe denne. Frakt med posten er ikke avskrekkende dyr, ca. 350-400 kr, og betaling ordnes via Paypal. Risikerer stokken å bli fast i dansk toll og må han eventuelt betale moms og tolldeklarering på stokken?
  2. Etter at jeg begynte å fokusere på run-out så gikk antallet uforklarlige flyere omtrent helt bort. En collettdie og en påkostet mikrometer settedie sørger for lav runout, itillegg så kjøpte jeg en ny tight og smooth presse med flytende hylseholder, hjalp kanskje litt det også. Nå bruker jeg bare runout meteret sporadisk for å sjekke at ting er normalt. Tror ikke runout inntil kanskje 6\1000" har så mye å si, men når nåla veiver masse så mener jeg det får innvirkning.
  3. Kanskje jeg som beskrev det knotete, Redding body dia er FL resize minus halspress, skuldra blir bare satt litt mindre tilbake samtidig ved å bruke en hylseholder tilpasset dette. Disse er littegranne tykkere enn standardmålet og da blir skuldra satt litt mindre tilbake enn ved full helpressing. Body dia rører ikke halsen, den presser bare skuldra og hylsekroppen, så derfor kjører jeg Lee collett dia etterpå, men spiller nå egentlig ikke noen rolle om man bruker collettdia først.
  4. Fjerner tennhetta først med universal decapper så gløding. Hylsehalsen virker å bli ru og tørr etter gløding (oppleves som tregere og hardt å sette kula). Så deretter hylsevask (eller bare en vask med zalo og sitronsyre) med litt sitronsyre som på slutten fjerner dette. Liker å ha rene hylser til diene. Så smøring, delvis helpressing (setter skuldra 4\1000" tilbake) og deretter neck sizing med Lee sin collettdie, hylselengde sjekk og en og annen runout sjekk, trimming ved behov, fjerning av indre og ytre grader og så nok en vask. Puh! Temmelig omfattende, men bra for OCS`n.
  5. Kom over på et forum at det var noen som sa at mandrellen i FL\neck sizing diene kan gjøre hylsehalsen skjev. Så for min del ble løsningen å bruke Lee sin collett die, var plaget med liknende runout med standard dier. Kammeret i våpenet produserer temmelig rett patronhals og patenten til Lee dia beholder den rett. Når jeg skal helpresse hylsene bruker jeg Redding sin body die, og setter hylseskuldra 4\1000 tomme tilbake med redding sine competition hylseholder sett. Også kulesetterdia spiller inn, jeg får gode resultater med Redding sin comp die. Sizing dier med bøssing reduserer kanskje run-out?
  6. Stemmer godt det Per S sier her. De andre hylsene som ikke var brudd på hadde en veldig tydelig lys ring akkurat der bruddet kommer. Det var også lett å kjenne søkket inni hylsa med en spiss bøyd spiker.
  7. Riktig. Og det beviser mitt poeng ytterligere. Og ja, du trenger ikke å forklare noe om du føler det slik. Supert nivå.
  8. Så du har ikke et svar? Vennligst forklar i klartekst akkurat hva jeg ikke skjønner?
  9. Ok. Forklar hva der er å skjønne som jeg så tydelig ikke skjønner?
  10. Et brukbart høyere antall burde vært lov. Mange ser seg nødt til å selge go-rifla fordi behovet for en annen er reelt. Signalet myndighetene derimot sender består; Endringene gjøres ikke for å ramme jegere og skyttere selv om det kan virke slik. Faktisk så har vi stadig en liberal våpenlovgivning i forhold til mange land, og den vil i stor grad forbli slik i lang tid fremover selv om myndighetene gjør samfunnssikkerhets messige grep på enkelte ting.
  11. "Fortell dem sannheten og de blir sinte. Og gitt tid vil de skylde på deg" Ukjent. Skråsikker? Ja! I denne saken ja. Men jeg lytter faktisk, og det at man ikke får ha er en forskjellig mening her inne uten at karakteristikkene jeg bare ventet på provoserer meg. Uten så mye som et snev av vilje og forståelse for at kompromiss (økt garderobe) har blitt gitt for å komme våpeneierne litt i møte når fjerning\regulering av halvmilitære våpen gjøres. Ingen som helst kommer med andre ord å røsker mævvsern ut av henda på noen som helst. Hvor navlebeskuende er det mulig å bli? Enkelhånds handvåpen er ikke blitt omtalt i en eneste paragraf fordi det vil ramme så uendelig mange, og på Utøya gjorde håndvåpenet mye ille. Dette vet myndighetene og det de også vet er at tilgangen til en angrepsrifle skal begrenses. SÅ ENKELT ER DET FOLKENS! Det tas faktisk hensyn for at folk skal kunne utøve sporten og hobbyen sin videre fra myndighetshold. Tro det eller ei. Faktisk så moderes kravet til hvilke rifler som er under lupen, Når enkelte blir så paranoide at de går rundt og faktisk tror at myndighetenes oppgave er å være kjipe bare for å være kjipe og at alt som er gøy skal forbys så nytter omtrent ingenting og videre diskusjon er bortkastet.
  12. Godt vi har noen som vet at andre er idioter for de ikke er på linje, kan alt, vet alt og tror ingenting. Må være befriende deilig å se så enkelt, svart og hvitt på alt. Makan til GGG forum skal man lete lenge etter. Når argumentene er slutt kommer karakteristikkene. Ikke rart forum som disse går i dass hvert 10 år eller så.
  13. Derav bruken av ordet antar og spørsmålstegn i posten. Takk for at du klargjør det åpenbart tydelige.
  14. Mener ikke at de som eier en Mini utgjør en samfunnsrisiko, men jeg mener at nysalg av den skrotrifla der bør begrenses eller stoppes. Og skal det først gjøres inngripen hos Mini14 eiere, så skal de kompenseres for ombygging eller skroting av myndighetene. Helt ærlig så tror jeg ikke eksisterende mini eiere utgjør noen trussel, en ting er at de ville trolig begått udåder for lengst og salget av nye mini 14 har vel stupt. For å hindre de som skulle planlegge en terroraksjon mener jeg at man ikke trenger å gi dem en lettvint løsning på et potensielt farlig våpen.
  15. Dynamiske skyttere utgjør en langt mindre andel av skyttere og jegere, og muligheten for at noen går den veien for å skaffe seg våpen til terror er trolig mindre. Itillegg er sjansen større for at de kan dukke opp på radaren på grunn av lengre tid på karantene osv. Antar dynamiske skyttere igjennomgår et grundigere søkelys i søknadsprosessen? I all den tid en som planlegger en terroraksjon nærmest kan shoppe en Mini-14 med alskens stokker og tromler uhindret over disk er det langt mer sannsynlig at det kan skje igjen.
  16. Nå snakker jeg heller ikke bare om å forby Mini-14, Vepr osv. men faktisk også om å begrense de slik at vi faktisk kanskje får beholde de. For det er bare å innse at potensielle angrepsvåpen enten skal bort, behovsreguleres, eller ombygges. Så får du gjenta symbolpolitikk til krampa tar deg, samfunnsikkerhet trumfer våre gode intensjoner, ønsker og håp.
  17. Så du mener at de aktivt går inn for å være kjipe med skyttere og jegere? Og til og med tar arbeidet med å få det inn i forskrift? Det har ingenting med hva som ellers foregår i samfunnet i andre land og har skjedd i eget land? I all den tid vi som jegere egentlig ikke trenger et våpen som lett kan benyttes som en angrepsrifle, hvor en sammenligning til hva dynamiske skyttere må igjennom for å erverve og vedlikeholde retten til å beholde et slikt våpen blir det hele bare rart og virker som et digert smutthull. At vi synes det er gøy å tømme en trommel får for min del bare fare. Jeg mener at sålenge at at hvem som helst bare trenger et rent rulleblad og en jegerprøve til å kjøpe slike rifler så er risikoen reell nok i dagens samfunn. Jeg mener tilgangen enten bør begrenses (seriøs behovsprøving) eller så må riflene bygges om med en troverdig magasinkapasitet.
  18. Her er hylsegløderen min, fikk ikke til embedded link her, fulgte et oppsett jeg så på youtube, 2 motorer kostet 75 kr pluss frakt, styringen med display og hastighetsstyring ca kr 80 pluss frakt. Man kan også lage et magasin hvor en motor driver en sylinder som tar med seg en og en patron ned på løpeskinna. Litt lang holdetid på hylsene her tror jeg. https://streamable.com/sc3ul
  19. Enig i dette, det finnes metoder bedre egnet til å redusere skuddkapasitet, underbeslag, evt toppmating i et fast magasin om det lar seg gjøre. Vanskelig å bruke slikt i terror, men jaktbruken og skytegleden kan beholdes til en viss grad. Det er enten statsfinanisert ombygging eller innlevering og kompensasjon inntil en viss sum som i rettferdighetens navn bør gjøres, iallefall om ikke annet enn magasin begrensede halvautoer til nyutstedelser. Vil ikke forby våpnene i det lengste, men for å gjøre the greater good, so be it, men at pistoler vil bli det neste som tas dersom disse skulle bli brukt i et anslag gjort av en privatperson i en eller flere større hendelser i Norge er vel ikke å tvile på.
  20. De kriminelle lar seg ikke stoppe av regler nei. Etter sigende skal det finnes lastebil-lass med krimskrams fra Balkan som iblant slenges rundt på gata som bruk og kast. Nå tror jeg heller ikke lov og forskriftsendringene er myntet på dem heller, så naive er dem nok ikke.
  21. Eldhannas; Vel pistoler er nå noe ganske annet enn en boltrifler og enkelte halvautoer med underbeslag som stadig er tillatt i England? Hm?
  22. Ja. Greit nok, men man stopper kanskje de som skulle handle i vill affekt, selv om jeg ikke ser at det er noe som trolig vil skje i lille Norge enn så lenge. Havner jeg nok på å ville gå med på å forby slike halvautoer da, med mindre man kan dokumentere behov. For i praksis så er de lik rifler som folk må ha særskilte behov og karantene for å eie. En grunn til det. Og kom nå ikke å si at man lett printer ut en komplett mini14 ;)
  23. Således er ABB løpende på Utøya med en Mini14 ikke et symbol, men en mulighet han aldri skulle ha hatt. Vi har dynamiske skyttere som må hoppe masse hindre og faktisk fortsette å hoppe for å beholde retten til slike våpen som Mini14 osv ikke er langt unna. Tror du virkelig at du vil ende opp med en enkeltskuddsrifle om du gir slipp på noe som lett kan brukes som angrepsrifle??
  24. Jada. Blir sikkert å mate heeelt toppers. Og når du er ferdig har du sikkert roet deg ned. Argumentet mitt er at tilgangen bør begrenses, ikke at du har mulighet til å snekre deg en Ferrari i fjøsen.
  25. Er også klar over at de omtrent fritt kan hente det i USA om de virkelig vil...om man vil ha slutt på kauteret om kompensasjon for skrammelet, så kan man vel forby mer enn 10 skudds mag da til mini osv. Det var nå ikke en presentasjon på at Canada har en skuddsikker løsning, men hva det faktisk handler om. Skadepotensiale. Når det er sagt, så kan man gjøre fæle ting med en boltrifle og en stabel 10 skuddsmagasin. Før noen kommer drassende med det poenget.
×
×
  • Create New...