Jump to content

PaalGisle

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by PaalGisle

  1. Som klasse 2 skytter og forelder til en ungdomsskytter, må jeg bare innrømme at om kl 2 blir slik det er foreslått og med valgfrihet for høyere klasser til å skyte i kl 2 fra stevne til stevne, så setter jeg børsa i skapet og blir tilskuer i steden.
  2. Da var det på tide med en liten oppdatering. etter litt leting, så fant Jaktdepotet i Drammen en Weaverskinne som kunne monteres rett på Savagen. Deretter ble det montert en kikkert som jeg har liggende og i dag gikk turen på skytebanen for teste.Syntes egentlig at dette ble ganske bra. Skutt med støtte fra benk på 100m.
  3. Jeg har arvet et kombivåpen av merket Savage 24 med et rifleløp øverst i kal. 222 rem og et hagleløp under i kal 20 mag. Planen er å få montert et rødpunktsikt på denne og bruke den på jakt hvor jeg kan skyte både rådyr og skogsfugl. Noen som har erfaring dette våpenet, og kanskje noen kan anbefale et rødpunkt sikte også?
  4. Jeg som mange andre har levert tilbake min orginale Mauser M18 i cal 6,5x55, og siden jeg ikke kunne få noe nytt løp til den før sen vår/tidlig sommer, så valgte jeg å få ny rifle i cal 308Win som erstatning. Så til helgen blir det innskyting og test av ny rifle.
  5. Kom hjem i går kveld etter en lang biltur fra Stjørdal og tilbake til Asker. Men for et strålende arrangement. Jeg gleder meg allerede til neste gang. Selv havnet jeg på en 42. plass i kl 2, men var "happy" med det. Mer gøy var det at "junior" klinket til med 4. plass etter finalen i kl EJ og hadde 5. beste tid totalt på innledende hurtigskyting. Dessverre ble han satt opp i duell med vinneren (Hans Kr. Wear) av hurtigskytingen i første runde av finaleduellene. Og nå venter det litt feltskyting og forberedelser til banesesongen.
  6. Da var utendørssesongen avsluttet for i år, og det bare å samle sammen alle tomhylsen og starte å presse dem på nytt og gjøre dem klare for lading igjen litt senere på vinteren. Kaliberet er 6,5x55 og alle hylsene denne gang er engangskutte.
  7. Etter å ha ladet med Dillon 550 i noen år, så vurderer jeg å oppgradere til 750, med håp om å effektivisere ladingen. Vi er tre pers. i husstanden som aller skyter banestevner i DFS regi. Det lades omkring 5000 skudd pr år. Er det noen bruker 750 i dag og som kan dele litt av sine erfaringer?
  8. Er det noen som har noen gode oppskrifter til ammo itil Sauer STR 200 i kaliber 6,5x55, jeg kan lade selv for bruk til skyting NSF Match skyting på 300m? Så langt har jeg benyttet Vittavouri 38 grain N150 og Lapua Scener 123 grain. Dette fungerer godt på DFS 200m. Men tenkte jeg kanskje skulle forsøke å optimalisere litt for 300m. Alle tips mottas med takk.
  9. Så langt er jeg veldig godt fornøyd med kikkerten.
  10. Ny tur på skytebanen og fortsatt veldig godt fornøyd.
  11. Dette ble skutt på 100m. Med bakgrunn i det lille jeg har fått skutt så langt, så har ikke jeg reagert hverken på "skaping" mht. sluttstykket eller at det må brukes krefter på "kamring" av ammunisjon. Det kan nok oppfattes som litt "rått" utseende messig. Men så langt har det fungert veldig bra i mitt gevær i allefall.
  12. Da har jeg blitt eier av en ny Mauser M18 i kaliber 6,5x55. Den er utstyrt med et kikkert sikte av typen Vector Optics Continental 2-12X50 og lyddemper av typen Hausken JD. I dag var dagen for litt innskyting og test. Fant frem litt ferdigladet ammunisjon som er klargjort til banesaueren (og det kammret veldig bra). Og jeg må bare si at jeg så langt er veldig godt fornøyd med denne "pakken" som jeg kjøpte hos Jaktdepotet i Drammen. Savnet "trykkpunkt"avtrekket fra banesaueren, men det er vel bare litt trening som skal til. Gleder meg til neste anledning.
  13. Bruker Sauer allerede på banen. . . .
  14. Jeg skal i løpet av vinteren, gå til anskaffelse av en jaktrifle. Kaliberet blir 6,5x55 rett og slett fordi det er det jeg allerede lader til baneskyting for hele familien. Har etterhvert brukt mye tid til å lese om merker, og modeller for å lete etter fordeler og ulemper. Søknad til politiet er levert, men det tar vel fortsatt noen uker til det kommer svar derifra. Er "fersk" som storviltjeger, men skyter 1000-1500 skudd med 6,5x55 på trening og banestevner i løpet av en sommersesong. Har i høst satt kikkert på banesaueren, men det blir mye bytting mellom diopter og kikkert. I tillegg til påfølgende kontrollskyting etter hvert bytte. Ønsker derfor å investere i en jaktrifle som kan benyttes på rådyrjakt og elgjakt (om det skulle bli aktuelt i fremtiden). Men må si at dette er ikke lett å velge seg en jaktrifle. Det jeg ønsker meg er ei robust rifle, en brukbar kikkert og en effektiv lyddemper. Budsjettpris max kr. 20 000,- Er ute etter å få noen tips, ikke nødvendigvis konkrete merker og modeller, men hva bør jeg vektlegge?
  15. Tusen takk for ytterligere info.
  16. Tusen takk for masse nyttig info. Har et slikt våpen noen verdi?
  17. Da har jeg fått tatt noen bilder, som jeg håper kan være til hjelp.
  18. Jeg har arvet en Husqvarna sideligger kaliber 12/65. Geværet er "hammerless" og ble benyttet på harejakt og rypejakt. Noen har noe kjennskap til disse geværene her inne?
  19. Hei alle sammen. Jeg vurderer å kjøpe en Mauser M98 som er ombygget til jakt, i kal. 308. Han som skal selge våpenet sier at det er nødvendig med "tunge" kuler for å oppnå god presisjon. Er dette generelt for mausere ?
×
×
  • Create New...