Jump to content

Viper

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

130 profile views

Viper's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

4

Reputation

  1. Det følger klart av våpenforskrifta § 14-1 nr. 2 at eksisterende løyver også vil forbli gyldige etter at den nye loven/forskriften trer i kraft. Unntaket fra dette når det gjelder halvautomatiske rifler til jakt gjelder kun: "halvautomatiske rifler som opphavleg er konstruerte for heilautomatisk funksjon eller for militæret eller politiet", jf. forskriftens § 14-1 nr. 3 og lovens § 5 (2) nr. 2. At dette også har vært lovgivers intensjon følger også av to individuelle forarbeider. Det denne politibetjenten som har lagt ut Finn-annonsen tydeligvis ikke har forstått er at det er en forskjell mellom reglene for erverv i dag og avhendelse av tidligere gitte våpenløyver. Hvorvidt noe er et krigsvåpen e.l. er forøvrig også irrelevant for spørsmålet om avhendelse. Vurderingen ved avhendelse er kun om riflen "opphavleg er konstruerte for heilautomatisk funksjon eller for militæret eller politiet".
  2. Forskriften må etter sin ordlyd tolkes som at det er tilstrekkelig at våpenet fra fabrikk støtter magasiner på inntil 10 skudd. Ergo kan våpenet ha vært produsert for, og fungere med, også høyere kapasitets magasiner.
  3. Det er også verdt å merke seg et annet aspekt ved våpenforskriftens § 4-1 (1) nr. 1 som enkelte ser ut til å ha feiltolket. Et av vilkårene for erverv av halvautomatisk rifle til jakt er "frå fabrikk er produsert for bruk av våpenmagasin med patronkapasitet på inntil 10". Når jeg leser dette med mine juristbriller ser jeg at det ikke står "kun produsert for", det står kun "produsert for". Ergo er det kun et vilkår om at riflen fra fabrikk er produsert for bruk av magasin med maksimalt 10 skudd, ikke at den kun har vært produsert med maksimalt 10 skudds-magasin. Denne tolkningen rimer også aller best med forbudet mot magasinstørrelse over 10 skudd for halvauto jaktrifler. For dersom riflen ikke kan ta 10 skudds-magasiner (eller mindre) så kan heller ikke det forbudet overholdes. Altså i klartekst: dersom riflen fra fabrikk tillater bruk av magasiner med 10 skudd (eller mindre) er dette tilstrekkelig for at vilkåret er oppfylt, uavhengig av om fabrikken også har tilbudt 12 skudds-, 20 skudds-magasiner mv.
  4. Vet du om det er åpent for egentrening på Ekeberg for oss som har nøkkel til OKTS-anlegg?
  5. Er det noen som vet om noen skytebaner mellom Kragerø og Kristiansand som er åpne for «drop-in» eller tilgang for ikke-medlemmer? Helst med mulighet for å skyte både .22 og 9mm.
  6. Leverte søknad i Oslo for litt over 2 uker siden. Mottok brev i posten med godkjennelse i dag. Wow! Noen som vet hvor lang tid det tar å motta våpentillatelsene fra betaling er gjort?
×
×
  • Create New...