Jump to content

Danyor

Members
  • Posts

    31
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Danyor's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

2

Reputation

  1. Ja samme her. Ønsker å svare noe til dem
  2. Svaret jeg fikk fra politi distriktet her jeg bor var " Hei, Viser til mail mottatt under angående lovligheten av en rifle ruger 10/22. Det fremgår av Politidirektoratets rundskriv 2022/8 punkt 3.1.2.3 at de i medhold av våpenforskrifta § 4-1 tredje ledd har utarbeidet en liste over riflemodeller som er vurdert lovlig eller ikke. Listen er ikke uttømmende og skal være gjort tilgjengelig på politiets hjemmesider. Av den listen fremgår det at alle utgaver av den halvautomatiske riflen ruger 10/22 ikke oppfyller våpenforskriftas krav og derfor ikke er lovlig. Ut fra denne listen vil altså våpenet du har ervervet ikke oppfylle kravene i våpenforskrifta § 4-1 og derfor ikke være en lovlig halvautomatisk rifle. Vi anbefaler derfor at du tar kontakt med forvaltningsseksjonen per telefon for å avtale tid for innlevering. Innlevering av halvautomatiske rifler som nå er å anse som ulovlige, vil kompenseres med et beløp, dersom innleveringen skjer før mail 2023.01.17 Vi har telefontreffetid alle hverdager mellom kl. 12:00 og kl. 14:00 per telefon 77 79 60 00. Håper dette ga deg svar på spørsmålet ditt. " Når jeg spurte om overgangsreglene og refererte til våpenforskriften paragraf 14. og våpenloven paragraf 5. " Hei, Det står i våpenforskrifta § 4-1 tredje ledd at "Politidirektoratet kan gje førehandstilsegn om ein våpenmodell er tillaten etter første og andre ledd". Vurderingen Politidirektoratet har gjort når de utarbeidet listen går på de øvrige punktene i § 4-1 altså om: våpenet er opphavelig konstruert for jakt om våpenet, fra fabrikk, er produsert for bruk av våpenmagasin med en patronkapasitet på inntil 10 eller mer om våpenet er tilvirket med skjefte eller annan innretning som helt eller delvis dekker oversiden av pipa om våpenet er tilvirket med et pistolgrep, som står igjen dersom bakstokken tas av Videre står det i § 4-1 at dersom våpenet oppfyller alle kravene over, så må det i tillegg fylle de krav som stilles etter våpenforskrifta § 3-1 og 3-1, samt våpenlova § 5 annet ledd. Det betyr at halvautomatiske våpen skal vurderes både etter § 4-1 som vist over, og etter §§ 3-1 og 3-2 + våpenlova § 5 annet ledd. Håper dette var avklarende. "
  3. Ja, jeg er helt klar over at det er den lokale forhandler som er det kravet i hovedsak går mot. Men under forrige sak så ble jeg ofte oppringt og sendt oppdateringer. Det viste seg da at de essentielt bare kunne vente på at importør ga de respons og at det var BOS som var utrulig treg på å få det sendt, og reparert osv. De var hele tiden hyggelig og prøvde å si jeg kunne få noen esker ammunisjon og slikt som kompensasjon siden det har tatt så lang tid, og ville selge ting jeg så etter til kost pris, og siden jeg hadde nevnt at jeg var ute etter å ordne rødpunkt til pistolen, så begynte de å kontakte forskjellige forhandlere i utlandet for å få dette bestilt inn. Den lokale forhandleren har gjort alt de kunne og brukt en god del arbeidstimer på denne saken. I den forrige saken i 2020 så kontaktet jeg BOS og skal ikke gå i detalj men de var lite profesjonell, så saken løste seg først når saken var hos forbrukerrådet. Denne gangen kontaktet jeg de direkte siden den forrige reklamasjonssaken endte med å være ordnet opp mellom meg og BOS og de sendte meg pistol og lyddemper i retur. Jeg sendte spørsmål til forbrukerrådet der jeg forklarte hele saken for en uke siden og skriver litt av responsen i sitat. Takk sako_35 for den fiksen, har plagd meg i 2 år haha
  4. Når jeg sendte spørsmål til forbrukerrådet så fikk jeg dette i respons.(jeg har fjernet deler rundt videre mekling osv.) Jeg videre sendte dette til BOS men fikk bare denne responsen der jeg måtte korrekte dem på at de sa forliksrådet istedet for forbrukerrådet. BOS har vært lite samarbeidsvillige i den saken. Og spesielt når de gir den responsen etter 6 måneder etter innsending av våpen. De ble også forsinket i videre sending til HK siden de som våpenimportør og forhandler ikke hadde fått med seg våpenlov fra i fjor. Vel å merke som en påminnelse. Alle mine poster er fra bare mitt perspektiv i denne saken. Og BOS har ikke svart noe på dette i denne tråden.
  5. Det er derfor den saken nu går mot forliksrådet. Der får de da en merkostnad på 1400kr, blir da samtidig å kreve prisavslag pga urimelig lang reparasjonstid å se om jeg får det igjennom og da be om 5%-10% av kjøpssum per mnd fra 2mnd etter de hadde mottatt den pistolen siden de har hatt den siden april. Når samme skade kom på pistolen i 2020 så ble samme lyddemper sendt inn sammens med pistol. Den gang da tokk det 9mnd til jeg fikk pistol tilbake reparert sammens med lyddemperen som var sendt inn og fikk klarsignal på bruk av lyddemperen.
  6. De skrev i epost 13.07 Men basert på eposten jeg fikk postet over, så er det vanskelig å si
  7. Tenkte jeg skulle gi en oppdatering på saken. Det svaret i sitatet er epost jeg fikk fra BOS og var svært overraskende. Så nå går saken videre mot forliksråd. Er det et vanlig ting for importører å si om våpen? At man må passe på at produsent av våpen godkjenner de spesifikke lyddemper modellene? Edit: Fikk den eposten 05.09
  8. Fikk plutselig som svar "Angående lading av ammunisjon er det ingen problemer med dette. Bare holde seg innenfor de oppgitte normer" så litt motsigene men ser ut som hjemmeladet ammunisjon tydeligvis går greit.
  9. Ja jeg vet jeg har brukt ting som skal være innenfor da jeg bare har brukt fabrikkladet ammunisjon. Og at deler av det har vært innsendt til dem før og vært klarert. Jeg skulle bare si det i tilfelle noen andre tenkte å kanskje investere i en HK pistol eller lignende og tenkte å lade selv slik at de visste det kunne blir problematisk med reklamasjonsak dersom det er noe galt med våpenet
  10. Men delen der "Hvis det er brukt ammunisjon utenfor dette har man en utfordring" var et svar da det var snakk om reklamasjon på pistolen.
  11. En liten oppdatering er at BOS sier at man ikke skal bruke noe annet at CIP eller SAAMI sertifisert ammunisjon i HK produkter da dette vil gi utslag i reklamasjonssaker. "For this pistole we recommend the ammunition which is certified via CIP or SAAMI." Hvis det er brukt ammunisjon utenfor dette har man en utfordring." "Jeg forholder meg til det som Heckler & Koch anbefaler og det er at ammunisjon benyttet på HK produkter skal være iht CIP eller SAAMI sertifisert ammunisjon."
  12. Kun Fiocchi 115gr og 123grs og litt Magtech 147gr
  13. Er bare litt kjipt med tanke på ekstra ting som er kjøpt til den pistolen om jeg skulle heve kjøpet. Forrige gang det skjedde så var det bare et par hundre skudd gått igjennom pistolen. Denne gangen så var det kanskje et par tusen
  14. Se vedlegg første gang det skjedde så var det etter en måned. denne gang var det et år
×
×
  • Create New...