Jump to content

Janlul

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Janlul's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Reputation

  1. Dette her er meget fin å få lese, og tar gjerne selvkritikk. Fint at du blir med på en tråd om skyting M67. Det ser ut, med 12000+ innlegg at det er mye der jeg/vi kan lære av. Skytingen min har gått meget bra på banen. Jeg møtte noen utfordringer i praksis som jeg skal trene på til neste sesong. Fungerer det på forumet her at den siste utviklingen på tråden her kan flyttes til en slik ny tråd at denne her fra Knall og Fall holdes til reint "6.5 kuler til storviltjakt"? Dette er en gedigen avsporing, selv om K&F tillater diskusjon rundt dette.
  2. M67, Hmm, takk for svar. Tankevekkende. Skulle gjerne ha utvekslet mere om dette, men kanskje ikke i tråden til Knall og Fall om kuler i 6.5 mm. Mere on topic er spennet mellom 100% restvekt versus kuler som SKAL miste vekt for å overføre energi i 6.5mm Knall og Fall sin test viser at høy restvekt ikke alltid gir bra penetrasjon. Er det forskjeller i hastighet som står for det? Størrelsen på overflaten på ekspandert kule? For min del var god penetrasjon, styrke i møte med bein viktig. Sammen med presisjon. Om kulen ikke er presis nok i riflen må den strykes fra listen. At Partition avgir en sprut bly med store flerrete skader rundt sårkanalen som går som regel helt gjennom store dyr på tvers ga meg tillit. Kunne gjerne ha funnet en kule som fungerer like bra men uten blyrester. Lager en bondet versjon av Partition, a la accubond like store sår inni? Og lignende skuddreakson i 6.5? Og er de like bestendig mot havari? Har sett et bilde av accubond med forbausende lav restvekt på tross av loddingen. Leste et sted om å skyte på store bein som strategi for å øke ekspansjonen/oppdeling av fremre delen av en kule ( som Partition, siden man kan stole på at bakre delen holder sammen og går gjennom). Kanskje jeg bare babler, trykker på submit lell..
  3. Jibrag, Ja sant nok... Men dog..hadde to erfaringer med to rådyrbukker. Én var litt lengre unna enn jeg trodde og skjøt under på første skuddet, Skudd to satt i hjertet etter at dyret var tålmodig nok til å vente. Den andre skjøt jeg med -15 C etter å ha innskutt børsa mellom 5 og 10 plussgrader. Resultatet var et skudd som var en smule for lavt og ettersøk. 120 grains og høy hastighet ble plutselig interessant. Om feilmarginene pga kulde også minskes med høyere hastighet vet noen her kanskje. Jeg antar i mindre grad enn krummere kulebanen pga av høyere vekt. Eller jeg må lære å skyte under varierende forhold Knall og fall, God penetrering av partition, med lavere restvekt enn f eks accubond kan bety at mer energi blir dumpet i kroppen. Høyere restvekt betyr også mindre bly som etterlates. Derfor er accubond av interesse for meg som alternativ, kanskje på bekostning av litt mere skade i kroppen og skuddreaksjon. Det siste her kan være et spørsmål til dere her.
  4. Hei folkens, Min post nr 1 her, god dag. Jeg fikk en artig børse fra svigers som jeg laget en kompromissløs kanon av.I 6.5mm med en Mauser 1934 låskasse og 74cm Schultz og Larsen pipe, trolig bygget av Landrø som jaktfeltbørse/skarpskytterbørse. Hevarm var smidd om veldig pent så trengte ikke å gjøre så mye. Satt på lyddemper, siden det peip i ørene mine litt for lenge etter første bukken i august. Bra valg mener jeg som verktøy for å bedømme treff. Tung som stor F, men ville ikke ødelegge trange enden på pipen og følgende tap av fart. Vel nu, jaktet mitt første sesong nå med bare Norma Nosler Partition. Kompis til svigerfar hadde en stabel esker til en god pris. Denne oppnår maks fart i denne glatte lange pipen....Ønsker gjerne å måle den en gang.. Erfaringen etter en drøye ti dyr, rådyr/elg/hjort med denne kulen er bra. Alt døde, og opplevde en voldsom bra penetrering. Bare et oppfølgingsskudd på skrå gjennom en piggokse ble funnet, i skinnet. Fin soppform til skylleveggen, mens toppen var tømt for bly. Oksen gikk ned i skuddet men hoppet opp og ville stikke av. Gode skuddreaksjoner og store skader av denne 140 grains kulen i 820+ m/s. Litt blodslått noen ganger om bogen treffes men jeg så det som en nødvendig pris, men hva vet jeg som fersking... Om du kan leve med litt avskjær pga blysprut fungerer denne patronen utmerket og har full tillit til den. Sikter på en mulighet uten bly til neste gang. Om det blir 120 grains kobber om loven snur eller 30-06 med 150/165 grains får vi se. Det er derfor jeg ble med her. Flott forum dere lager. Jeg hadde aldri gått for en 156 eller 160 grains fordi kulebanen blir for krum for meg som holder på å lære avstandsbedømmelse. Ønsker en "point blank range" ut til 250m her på de varierende avtstandene med vår jakt på fjell, i skog og på bøen. Det blir fort 200 m med de store jordene her uten mulighet å komme seg nærmere. Om man skyter bra føles det som uproblematisk. Hyggelig å lese deres innlegg her og lærer mye. Takker.
×
×
  • Create New...