Jump to content

JohnFredrik

Members
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About JohnFredrik

 • Birthday March 2

Recent Profile Visitors

106 profile views
 1. Da skal jeg prøve og sveise fast sånne ører på gongene sånn at det blir tryggere og skyte, og at opphengene vare lengre.
 2. Har hørt at brannslanger skal være gode og tåle ganske mange treff før de ryker, men jeg vet ikke helt hvor jeg kan gå sånne brannslanger, men jeg kan sikkert spørre noen som jobber på brannstasjonen om han vet om de har noen liggende som de ikke trenger. Hmmmm, da skal jeg lage meg en omramming senere i dag, er en oppover bakke rett bak gongene, så det er vel en ganske sikker bakgrunn.
 3. Her er noen bilder av gongene: De to første bildene et av skiven på 100m, du ser kanskje at det er noen bulker bakpå platen. De fire siste bildene er av platen på 200m Dette er av gongen på 200m, den er blitt skutt på av 22lr, 6.5x55 og 308w
 4. Er det lurt og bruker markeringspray? Har bare tatt ett lite lag med spray over hver gang etter at jeg har skutt. Holder platene seg lenger da?
 5. Åja, sto ikke det på platene jeg fikk, så da var de sikkert ikke Hadrox... Jeg brukte strømgjerde på gongen på 100m, den holdt MYE lengre enn jeg trodde. Tenkte at jeg måtte prøve det siden jeg hadde lest i ett annet innlegg her på kammeret om det. Men på gongen på 200m, har jeg tatt to ganske tykke bolter og satt igjennom. Kan ta bilde av stativet og hvordan det er hengt opp i dag. Takk for Svar!
 6. Holder til i Trøndelag(ca. 1time unna steinkjer) Hvis du bor i nærheten så hadde det vært fint med en ekstra gong😁 Takk for svar!
 7. Åkei, skal se etter om noen har Hardox 450 i 12mm eller tykkere. Takk for svar!
 8. Takk, metallet er ca. 12mm, anbefaler du noen gonger? evnt metall for og lage de selv? helst ikke så dyrt heller😅
 9. Sånn så gongen ut etter og ha blitt skutt på av 22lr, 308w og 6.5x55 på 100m
 10. Hei, har blitt veldig interessert i skyting nå(kjøpte meg nettopp en cz 455 i 22lr, og fikk en Carl Gustaf rilfe i 6.5x55), derfor har jeg tenkt og lage meg egne "gonger" for og henge opp ifra 100 til 300m. Men er ikke helt sikker på hva jeg bør bruke, fikk en "gong" i 20x20cm og en som er 30x30cm. Jeg tror de er Hardox 450, men tviler litt da det ble "litt" store bulker på 100 og 200m med 6.5x55 og 308w... Noen her som har erfaring her? til evnt oppheng osv. Har nettopp lært og sveise så jeg sveiset sammen litt armeringsstål til ett oppheng. sveiset fast en sjakkel på toppen for og feste kjettingen lettere. Sist jeg skjøt på gongene så bukte jeg Sellier & Bellot 124grs og Norma trainer 124grs. Synes at begg gikk ganske bra i rifla på 100 og 200m. Men har fått 70stk med Nosler Custom Competition 140grs som jeg har tenkt og prøve på en langholdsbane. Traff 4 av 4 på 200m på 30x30cm platen, er det bra? brukte ikke benk eller noe, siden jeg satser på og bli god på stående-skyting. Håper at noen tar seg tid til og lese og hjelpe meg litt med dette da jeg vil lage meg noen gonger som jeg kan skyte på. -John Fredrik, 15år
 11. @M67 tenker å skyte en del skudd om gangen, da jeg har en carl gustaf som man kan skyte maaange skudd med før den treffer dårligere, så jeg må tenke litt på vekten også da rifla er litt tung;)
 12. Ser etter en demper som tåler mange skudd, men ikke er så veldig dyr:)
 13. Hei, har fått en rifle i 6.5x55, tenker og skaffe meg lyddemper til den, men da må jeg sikkert kappe løpet noen cm. Hva tenker dere at den beste lyddemperen til 6.5x55 er? Hvor langt må løpet være for at jeg kan jakte elg med rifla?
 14. Jeg har akkurat fått en rifle i kaliber 6.5x55, og har tenkt å bruke den på elg, rådyr og hjort osv. og lurer derfor på hvilken fabrikkammunisjon folket her inne vil anbefale til dette bruket? Det er jo selvfølgelig viktig at ammunisjonen går godt i rifla, men jeg har svært liten erfaring med elgjakt så jeg vet ikke hva jeg skal se etter hos en god elgpatron. Skal ha lyddemper og må sikkert kappe pipa... vet ikke hvor lang den er enda, men det skal jeg finne ut! Mvh John Fredrik:)
 15. Hei, tenkte og lage ett innlegg om (ÅTEJAKT PÅ REV) siden jeg nettopp besto jegerprøven! Jeg har tenkt og jakte mye på rev men også kråke, så det hadde vært fint om dere kunne delt deres erfaringer om revejakt og åtejakt. Jeg er usikker på hva jeg skal ha som åte, jeg har hørt at hundemat(pellets) skal være ganske bra til åtejakt på rev, men er ganske usikker, jeg har litt rester av ett rådyr som ble skutt for noen uker siden. Hva vil dere anbefale til åte? Er det lurt med kamuflasje? jeg har ett helt sett(hansker, lue og drakt med 3D-kamuflasje, men er det bra til revejakta? Jeg kjøpte meg en lokk med hareskrik, men når er den best og hva anbefaler dere? Beste ammunisjon til hagla? Bare kom med masse tips😎 Leste ett innlegg om Jaktbu/åtebu på paller. Fikk lyst til og bygge en liten bu, men trenger litt ideer til hvordan den skal se ut, så hvis noen har lyst er det bare og slenge ut noen bilder av deres bu😉 Mvh John Fredrik(14)
×
×
 • Create New...