Jump to content

aUg88

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

aUg88 last won the day on November 15 2020

aUg88 had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

aUg88's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

12

Reputation

  1. Har et par kikkerter som hører til Foreløpig litt usikker på om åpne sikte som popper opp i riflemodus er koblet ut på Krupp'en, eller om det er noe rusk på denne. Takker stort for alle innspill og info rundt kalibrene. Glemte å ta bilde av alle stempel, skal huske det nå neste gang
  2. Skal få børsemaker Harald Viken til å ta en avstøpning på denne når den skal inn for litt rens og vedlikehold igjen neste gang. Hadde begge drillingene hos han for ca 12 år siden på service, da ble det nevnt at disse var fra 20-tallet. Det ble også nevnt kalibre, men dette ble ikke skrevet ned. Og da selvsagt glemt. Årstall er noe antatt. Og ut fra hva jeg mener Viken fortalte meg tidligere om ca årstall. 20-tallet stemmer i tillegg bra ut fra tidligere historier fra besteforeldre om den gamle storbonden i slekta, samt at han gikk på en skikkelig smell under den store depresjonen. Og da var det lite trolig at han handlet 2 drillinger med sølvdetaljer og fine graveringer av hjort/rådyr på 30-tallet. Er noen godkjenningsmerker med mer på løpene. Skal ta litt bedre bilder av de, samt detaljer og helt når jeg skal oppover til helgen.
  3. Dæven, her var det mye god info. Takker og bukker! For sikkerhets skyld skal jeg få børsemaker til å ta en avstøpning av løpet. Da jeg ikke stoler helt på mine ferdigheter med disse klenodiene her, iallefall ikke riktig enda. Har snart runda nedplukking, tips og triks på en godt brukt F.N modelle 1900 i .35 Rem fra 1926, men da er jeg på helt på maksgrense pt. Bok skal leses lenge og godt nå til kvelden, skummet litt over nå. Mye finfin info.
  4. Takker og bukker! Skal ta litt flere bilder til helgen når jeg er oppover igjen
  5. Hei, Vi har noen eldre Tyske drillinger fra 1920 tallet som jeg lurte på om noen her kunne hjelpe litt med. Drilling 1 er en Sauer & Son SS i kaliber 12, med rifleløp i 7,8x57. Med maks kulevekt på 15gr Drilling 2 er en Krupp(?) SS i kaliber 12, med rifleløp på 6,4x52. Med maks kulevekt på 8gr. Ut fra hva jeg har lest og funnet ut på nettet er Krupp'en i en variasjon av gode gamle 8x57 til Mauser. Men ikke identisk, da det kreves en lavtrykksladning, og at det er en litt annen rand på patronen. Stemmer dette? Sauer'n har jeg ikke klart å finne noe særlig informasjon rundt kaliberet om. Er det noen som har mulighet til å utdype her? Grunnen til at jeg spør, er at jeg har veldig lyst til å prøveskyte disse en vakker dag. Så ønsker litt mer info om kaliberet, og hvordan en enklest kan sette sammen hylser og kuler til disse. Eller om det er noe en kan handle over disk? Jeg er fullt klar over risiko pga alder. Da de trolig er produsert mellom 1915-1929. På en annen side er de i svært god stand, og vil trolig bli levert til børsemaker for service før en evt prøveskyting.
  6. Mulig jeg har litt dårlig erfaring med Pardini, da vi har et klubbvåpen som er svært så humørsyk(selv etter puss). Og et medlem som har vært nokså uheldig med sin. På en annen side er det absolutt ikke noe å si på treffsikkerheten når alt fungerer som det skal. Ellers så har jo både Walther, Hammerli og andre europeere mye snadder å velge mellom. Jeg kjøpte akkurat min første finpistol. Landet på en Unique Des69 da den ligger godt i hånda mi, var rimelig og har behagelig rekyl med vekt framkant av løp. Noe annet stort pluss er at du kan trene tørrklikk med de. Gav 4500,- fikk da med originalkoffert, ekstra magasin og vekt nr.2. Har også bestilt ny tennål og fjær fra Sverige, da den trolig har gått noen titusen skudd. Og har en lei tendens til å ryke på et stevne eller et annet ukurrant tidspunkt. Presisjon er det heller ikke noe å si på.
×
×
  • Create New...