Jump to content

Balle klorin

Members
 • Content Count

  48
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Balle klorin

 1. 1 minute ago, slemmo said:

  22lr har tilnærmet null, 9mm har mer enn en tunet 223rifle

  Veeeeeeeeel, fullt så enkelt er det ikke. Den raskeste rifla jeg har skutt med var en 7,5" AR med brems i 223. Og ja, jeg hadde en 10/22 Target å sammenlikne med. Munningsblåsten var bortimot absurd, og en kunne bare glemme å puste mens en skøyt. Men børsa stod pøkk stille...

 2. Det finnes ikke noen egen godkjenning av våpenskap, de er definert som "sikkerhetsskap" eller "verdiskap". Og de har vært tilgjengelige lenge, også innredet som våpenskap. 

  Og slik jeg tolker forskriften kan ikke forvaltningen bare se bort fra krav om godkjenning (selv om noen helt sikkert gjøre det). 

  • Like 1
 3. 14 minutes ago, Per-S said:

  Kunnskap går aldri ut på dato!

   

  Slik taler en som er på god vei til å gå ut på dato selv :-)

   

  A new scientific truth does not triumph by convincing its opponents and making them see the light, but rather because its opponents eventually die, and a new generation grows up that is familiar with it

  Max Planck

 4. Det er vel en av de tingene fra skolesløyden som sitter til evig tid. Vi lærte det samme når vi måtte hamre kobber. Og folk flest baserer seg faktisk på det de lærte på skolen, selv om det gikk ut på dato for mange tiår siden. 

 5. Det var ikke meninga å råde noen til å ovnsbake rifla på 500grader. Oksydering blir fort et problem, og det er nok mulig at enkelte stål endrer egenskaper noe. Men etter det jeg kan finne er det gjerne AISI 4140 og 4150 som brukes til løp, og det er farlig nære 34crnimo6. Da snakker vi rundt 1000MPa V/500C, og jeg har aldri vært borti løp med en slik hardhet. 

 6. On 2/1/2020 at 7:50 PM, M67 said:

  De jeg har sett har sett ordentlig rundjult ut. Husk at det er folk med lite trening, riflene blir slengt rundt, inn i biler, ut av biler.

  Det kan nok stemme bra. Spesielt om de skal drasse med seg børsa hver gang ordet "våpen" nevnes som de bl.a. gjorde under Bonanza. Tydeligvis ikke helt gjennomtenkt, for når de skulle ha med seg synderen innså de at det ikke var plass til begge baki svartemarja... 

   

  Når det er sagt, er jeg virkelig den eneste her som har satt et skudd i grusen foran meg på banen? Vi kan selvfølgelig diskutere sikkerhetsmarginene, men fra det jeg kan se er skuddet (hårfint) innafor. 

 7. 5 hours ago, Chiefen.v-2 said:

  NVHS sitter passive i hulene sine

  NVS kan (og vil forhåpentligvis) steke i sitt eget fett. På dette tidspunktet er jeg mest for å forby private samlinger helt, bare for å rasere den klubben.

  En real gjennomgang vil nok vise at NVS-medlemmer har vært borti mange av de våpnene som sirkulerer i ulovlige samlinger. Jeg har selv møtt en av høvdingene i NVS hos en sentral aktør i Bonanza-saken, og han visste j*vla godt at 90% av våpnene i det huset var uregistrerte (inklusive G3'en med kongens stempel som lå i sofa'n). 

   

   

 8. Akk ja. Eller hva med en "trainer"-versjon fra en særs kjent produsent? Både ramme og sleide var komplett med unntak av manglende tennstiftkanal. Et nytt løp og bittelitt boring og filing var alt som trengtes. 

 9. 4 hours ago, Vargen said:

  Aktuell våpenmodell kommer med 30 skudds magasin og omstiller til helauto

  Stilig. Hvilken modell snakker vi om? Pris? Selger?  :mrgreen: 

   

  Nei, skal jeg lage meg et ulovlig våpen kommer jeg lett på bedre utgangspunkt. Hva med et AK47 luftgevær med ekte kasse og låseblokk? Eneste "plombering" var at utstøter var kappet av. Det ble solgt en del av disse før butikken fikk kalde føtter... 

 10. Med nok støtte kan en skyte hull i hull med luntelås. Under praktisk jakt hvor god støtte og tid er luksus vil en anstendig lukketid være mer tilgivelig. Jeg er helt enig i at man ikke skal overdrive betydningen, men som middelmådig skytter (Norges eneste?) synes jeg 10/22en er nådeløs når det gjelder avtrekk. Noe kan vel skyldes kvaliteten på avtrekket, men etter litt tuning er det ikke så ille (gammel modell med alu underbeslag). 

 11. 10ms er mye, og jeg synes 10/22 føles enda tregere. Men en skal selvfølgelig ikke være hysterisk, man må ikke ned på Fortner-nivå for å treffe ting. Og bare så det er klart, jeg sier ikke at CZ er noen gullstandard. Det er vel heller å regne som et anstendig minimum. En får stort sett et pålitelig våpen som treffer det en sikter på, og det uten å blakke seg helt. 

 12. Slaglengde vil nok dominere, du skal ha ekstremt mye fjær (eller lite masse) for å kompensere for 10x slaglengde, og fjæra på en CZ er mye "bøsere" om jeg husker riktig. 

  Volquartsen har vel ikke lettet hammeren nevneverdig, og selv om den sikkert er lettere enn CZs tviler jeg på at det er nok. At Fortner er enda bedre er det liten tvil om, men så koster de jo også 5-10x mer. 

   

  En skal selvfølgelig ikke overdrive problemet, men selv med sandsekk merker jeg at små feil i avtrekk gir store utslag på skiva. Har hørt om tennstift i titan, men lager noen titan hammer? 

   

×
×
 • Create New...