Jump to content

Austergården

Members
 • Content Count

  210
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Austergården

 1. Har begge variantene, men bruker ikke ”overtreet” på standardmodellen.
 2. Jeg har både vision og acc. Vil påstå at vision er stivere
 3. Mcmillan vil ha en langt mindre dominant resonanstone. Materialet og den indre geometrien er ganske dødt. Acc kan derimot henges og brukes som tubular bell av en slagverker om det skulle falle en komponist inn. Skikkelig bra sustain der ja.
 4. Ja til arca. Barrikadestopp ja, men bra om den er så langt bak som mulig pga balanse med sekk på barrikade. På vision er den litt langt fram, mest pga magasinutløseren. Balansepunktet bør havne ca en halv gamechangers bredde foran barrikadestoppen. For min del har jeg heller vekta i chassiet enn separate vekter så lenge det ikke er ubalansert. Gjerne stivere enn acc og med mindre resonanse. Om mulig, huller så du kan bytte pipe uten å ta ut kassa fra stokken. Usikker på om dette fungerer i praksis, men har ikke Jet dette?
 5. Austergården

  Rekylbrems

  Selv om man ikke ligger ved siden bremse på konkurranse, så øver jo alle med bremse på banen her. Det bråker bra nok med Ymir bremse på 6mm, den bremsen har en særdeles ubehagelig impuls.
 6. Austergården

  Rekylbrems

  Enig med deg. Man sprayer også naboen med kruttrester eg støv som legger seg rett på linsa på marchen/ZCO eller whatever dyrt man har. For min del skulle jeg gjerne sett at bremse ble forbudt i VRS serien så står alle på lik linje og vi slipper bråket. For langhold med tyngre kalibre synes jeg bremse har sin plass.
 7. Austergården

  Rekylbrems

  FYI så vil bremse være bedre for naboene enn uten om dere har god dempevegg på siden av standplass.. Det blir ikke mer lyd med bremse, det omdirigerer lyden og ev reduserer litt pga at bremsen i seg selv til en viss grad blir en første refleksjon dog er det ikke snakk om mye. Uten vegg vil nok naboer til siden av banen oppleve en økning i støy. Til sommeren skal jeg bygge mobile baffler i studiostil for å sette mellom skytterne, helst i V form så lyden fra begge sider reflekteres framover og ikke tilbake på skytteren. Det er utrivelig å havne mitt i orkanstyrke bremseblast når ma
 8. Austergården

  Rekylbrems

  Ganske ineffektiv design. Langt bedre effekt av f.eks. Ymir https://skytte.astrosweden.se/sv/articles/2.1782.23504/rekylbroms-ymir?gclid=Cj0KCQjwpdqDBhCSARIsAEUJ0hOjkH5TjWX-uA47zbn3niGmdX_niZxn0xJqE-9tFcV8oX34gHPszrQaAtyaEALw_wcB
 9. Hvor lang er pipa nå? Jeg hadde nok ikke gått under 51 og om balansen med demper er ok 56. Jeg er meget fornøyd med min Freyr Devik 149 på min lettvekts 308 som sparker omtrent som en vanlig 30-06.
 10. Her kan du se hva som kan gjøres med en slik kasse og hvordan det gjøres.
 11. Funderer på å sette på hengsel for stokken for enklere rengjøring etc. Fungerer mekanismen bra for dere som har den?
 12. Jeg skulle åpnet bolten, rengjort og brukt fett.
 13. Her er en grei artikkel som tangerer en del av de mytene som spres i denne tråden. https://gundigest.com/gear-ammo/ammunition/is-sectional-density-a-good-measure-of-a-bullets-penetration-potential ”Further evidence that SD by itself is no indication of terminal ballistics is when you compare bullets of the same weight and caliber, but of different designs that impact at the same velocity. A test with six different 180-grain, .30-caliber bullets, from four different manufacturers, showed a penetration depth variance of as much as 27 percent.”
 14. Hevarmsløftet på min er ekstremt lett så det låter litt underlig.
 15. Opp til et punkt. Mere intressant er vinduet mellom der man oppnår full ekspansjon opp til den hastighet der man får kulehavari eller unødvendige skader i viltet.
 16. Sitat fra mail for noen år siden. 1800 fps og 1500 fps basert på deres egne tester i vanntank. Skulle gjerne verifisert det med egne øyne. På hjemmesiden skriver de bare generisk 1800 for alle. Tolker det som begynnelse på ekspansjon. Skulle selv ikke ville komme noe sted i nærheten av 1800 med noen av dem og de sier selv 100-200 over dette kreves for god ekspansjon. «224 TSX 50gr (30174) 1900fps--NOT the BHA proprietary 50gr bullet that expands down to 2300fps. 53gr (30180) 1900fps 55gr (30182) 1900fps 62gr (30190) 1900fps 70gr (30193) 1800fps
 17. Jeg får litt over 800ms på min 168ttsx i mitt 51cm løp med demper og kan presse den lengre, men den ladningen samler i den litt lynnige børsa. Siden 150gr tilsynelatende krever omtrent 90ms høyere fart for samme ekspansjon landet jeg på 168, men jeg har et par bokser 150 jeg funderer på å teste i oktober. Skulle gjerne testet begge i ballistisk gele på 200m for å se hva som fungerer best av 150gr i 860ms eller 168gr i 800ms. Ser fram imot å høre rapporter om hvordan ttsx 120 fungerer på elg. Har jo en 202 i 6.5 liggende.
 18. For sammenligning så begynner ttsx 168 å ekspandere ved 460ms og ttsx 165 ved 550ms.
 19. Vi stemmer inn representanter til EU parlamentet i samband med riksdagsvalget, men vi hører ikke ett knepp fra kandidatene og partiene i forkant. Ingen TV debatter - nada. All fokus fra media er på riksdagen og dette er hva alle debattene fokuserer på. Lokalpolitikk er også ganske fraværende og lever sitt eget liv litt i skyggene. Der er Norge bedre, men så har jo Norge faktisk folk boende i distriktene. Her er senterpartiet i praksis et rent storbyparti med kun sporadisk fokus på distriktene fra et par bra representanter, resten er stureplanere.
 20. Det jeg opplever her i sverige er at politikerne liker å la EU diktere saker der de egentlig ikke har støtte i folket. De skylder så på EU pluss at det er tilnærmet null diskusjon før valgene om ting som bestemmes på EU nivå. Jeg var sterkt for EU før, men norske senterpartiet hadde rett - det finnes inge demokratisk prosess i virkeligheten siden lite til ingenting blir diskutert før det stemmes og få vet engang hvordan de ulike partiene faktisk har stemt.
 21. Man undrer jo hva slags folk du har på post. En blykule kan også trenge igjennom eller bomme på målet (ja det kan hende selv med blykuler) Man skyter ikke om hunden er i nærheten av skuddlinjen.
 22. Enig. Jeg ser fram mot at hele jaktlaget bytter siden vi deler opp kjøttkvoten etter jakta og ofte ikke får den elgen en selv har skutt med hjem.
 23. Når jeg studerte fysikk i USA, så opplevde jeg ikke det du påstår om at man unngår å publisere vitenskaplige studier innenfor realfag. I visse andre mindre vitenskaplig orienterte felt så jeg derimot tendenser til politisering av fag som resulterte i selvsensur allerede på 90 tallet. At kommersielle selskaper ikke deler rådata og analyser fra produktutvikling og tester er ikke et unikt amerikansk fenomen. Det er normal selvbevarelsesdrift for et selskap i en konkurranseutsatt bransje. Det har null med advokater å gjøre. Å saksøke vitenskaplige studier kan er ikke en greie.
 24. CM fungerer nok bedre til semimauto AR platformer.
 25. Absolutt, jeg har regnet ca 35ms høyere hastigheter i x55 over CM, men så har jeg ikke prøvd særlig å finne ytre grense. Generellt kjenner jeg ikke noen som presser jaktladninger i 6.5 så hardt.
×
×
 • Create New...