Jump to content

Austergården

Members
 • Content Count

  91
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Austergården

 1. Min Barrett har blitt ganske fin i sluttstykkegangen nå, det tok sin tid. Saueren min derimot....
 2. Og i det private ville man digitalisert for lenge siden da det over tid sparer arbeidstimer
 3. Skulle ikke skutt vilt på 300m med naturalis i 8x57. Ekspansjonen blir nok tvilsom. Med det sagt skulle jeg ikke skutt vilt på over 200m punktum.
 4. Hvor mye ekstravekt på syntet adj? Kan man ha bare framskjeftet uten handguard?
 5. Jeg skal på, elgjakt og har med meg nytt gevær/kaliber. Jeg har med meg 165 gmx og 168 ttsx. gmx klokker inn på 820+ ttsx klokker inn på 800+ Treffpunktet ligger bare en cm høyere/100m på ttsx, så det er greit å veksle mellom. Med disse hastighetene, hvilken egner seg best til elg?
 6. Testet på plass der jakta skal foregå i dag med labradar. Ttsx 168 ligger på 802 (ett skudd bare) og gmx 165 ligger på 820+. Eld M med 44.1gr klokket in på 815 i dag. Må være rask pipe på Barretten. Har med 20+ skudd av hver sort, ttsx samler bedre, men gmx er grei nok. Hvilken passer best med givne hastighetsdata for elgjakt? Ttsx slår 1cm høyere på 100m, så det går greit å veksle.
 7. Årets ladning på Barretten 308, 51cm løp 43.8gr N150 TTSX 168gr
 8. Prøver det om tre uker når jeg kommer hjem fra elgjakta. Takk for hjelpen.
 9. Var ikke 100% på om sluttstykket i str kunne brukes i 202. Prøvde nå og sluttstykket fra STRen fungerer mye bedre i 202en. Boltløftet er mye lettere. Litt er kanskje den lengre hevearmen, men det er virkelig stor forskjell. Den er fortsatt litt hard i brytepunktet akkurat i begynnelsen av bevegelsen nedover. Nå har en mere erfaren skytter kommentert at han synes min str er uvanlig tung, men her får vi ta en sak i gangen. Kommer til å bytte hevearmen til en str hevearm nå som jeg innser at det er mulig.
 10. Ja, i og med at Torsbo ikke svarer på henvendelser kan jeg bli tvunget å kjøre dit tross 4 timer hver vei.
 11. Gjort flere ganger inklusive rengjøring av kontaktflatene mellom pipe/kasse og rengjøring smøring av sluttstykkets innmat. Om noe ble det værre, ikke bedre. Dette er ikke et problem med husets to STR200.
 12. Om jeg ikke avfyrer så er det mye lettere å løfte, men ellers det samme. Når du sier at pipa ikke sitter som den skal, mener du at kontaktflaten kan være skeiv?
 13. Helt umulig å få ko takt på vettig vis. Heldigvis hoppet jeg av en stor bestilling siden de ikke svarte. Firmaet bør legges ned.
 14. Kontaktet Torsbo som solgte den, men de svarer åpenbart ikke på ikke på henvendelser som gjelder garanti. Skrev til dem i sommer - nada svar. Kontaktet også sauer direkte via hjemmesiden, men ikke svar derfra heller. Sjekket med go gauge hos smed og den er ikke for trang. Den blir ikke med på jakt nå i oktober heller da den er umulig å lade stille. Det får bare bli Barretten som blir med på elgjakt i år. Selv uten patron er framforallt boltløftet alt for tungt. Kan det løses med ny pipe eller nytt sluttstykke?
 15. Enig med deg der. Jeg blir også betenkt når jeg her i sverige ser folk som ikke har presisjon til frihånd stående elg på 80 som garantert blåser av stående skudd på 80 eller lengre uten støtte ute i skogen. Her i sverige kreves det ikke årlig oppskyting, men noen jaktlag praktiserer ihvertfall krav på bronse-serie.
 16. Er det noen som har en albecom eller lignende skogsantenne for 140mhz de kan måle lengden på? Kjøpte en her i sverige før jakta i Norge, men den er umerket og pakken var umerket, så jeg er litt undrende på om de har sendt en 155. Denne er på 53cm
 17. Bodde i det området i ti år. Mye geit og sau som ”forsvinner” spesiellt på enkelte årstider. Ikke utenkelig at jegeren utmerket vel visste hva han skjøt på, men ble tatt på fersken.
 18. Jeg skyter 20-25 når jeg gjør ladestiger. Ikke noe problem med presisjon når den går varm.
 19. Min 308 skyter mye bedre med 165gr kuler enn 150. Den samler bra med GMX 165.
 20. Er det noen som vet om det finnes en vertikalt justerbar bakkappe som passer MPA comp? Mener noe i linje med Vision stokken med knapp, eventuellt tommelhjul.
 21. Finnes det en grei måte å legge inn vekter i skjeftet slik man kan på competition?
 22. Har 20 moa skinne med 30mm høye spuhr. Med en nightforce 56mm tar man akkurat i skinna. 50 går fint.
 23. Tror du siterer meg på annet tema fra annen tråd.
 24. Er det noen her som har vært på storviltjakt med disse i f.eks. Tyskland? Det kan bli aktuelt for meg med elgjakt ii Finland når corona legger seg og der får man jo bruke 120gr. Hvor bra fungerer de i praksis?
×
×
 • Create New...