Jump to content

Austergården

Members
 • Posts

  250
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Austergården's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

 • Very Popular Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

44

Reputation

 1. Forstår det, men om du har 750ms med 168, så må du opp i 840-850 med 150 for samme ekspansjon. 750 er jo ikke så galt, du har en del bedre BC med 168eren. Hva slags hold skyter du på?
 2. Det finnes bremser som er mindre brutale lydmessigt og vel så effektive. Hypertap har en mykere transient og er nok mere effektiv. Ellers er Ymir bra, men har en hardere smell enn Hypertap, men fortsatt snillere enn Vertebrae. Jeg skulle satset på en Ymir i 6mm.
 3. Da er våpenet uegnet for bruk pga manglende marginaler.
 4. Om den er så ømtåelig, så er den ikke sikker for vanlig ammo heller.
 5. Det varierer. Vil du ha best mulig åpning med ttsx i 308 og lavere hastighet er 168gr det beste valget.
 6. Selv denne har et tydlig kors på laveste forstørrelse, ikke noe problem for jakt. Det er treet som blir utydlig.
 7. Jeg hadde håpet på at den var litt grovere på lillebror. Tydligvis var fml designet med den lille i tankene, ikke først og fremst 5-42
 8. Det kan være at de misforsto meg, men jeg fikk forklart at tykkelsen på fml er den samme ved samme forstørrelse på begge. Vi opplevde at Leicaen var brukbar langt lengre ned i forstørrelse enn fml. Hadde egentlig tenkt å skaffe en 4.5-28 med fml for prs, men etter å ha skutt med den er det ikke aktuelt for meg. Utrolig fin på mange vis og om de hadde en bedre retikkel enn fml og pdk så hadde vi betalt for modifisering av diopterjusteringen Jeg har også vortex med 7c (tror jeg) og den synes jeg er veldig bra. Fml ser ut som samme, men i miniformat. Hadde March 4.5-28 kommet med denne hadde jeg bestilt i dag.
 9. Fikk endelig hjem en 5-42x56 med fml. Utrolig fin mekanisk og virkelig stort bilde, men det ble desverre retur. Diopteret går bare til -2 mot Leica, zco osv som går til -3 (TT går til -3.5). Det gikk ikke å får den i fokus under 20x for den i familien som skulle bruke den. Fabrikken kunne modifisere den, men det skulle ta seks uker og en del penger. Bra å vite for de som ligger i ytterkant på dioptersetting. Hadde den ved siden av en Leica PRS og en Razor HD 4.5-27. FML TR1 er egentlig ubrukelig under 30x. Prikkene i treet er nesten usynlige mot mørk bakgrunn. Forstår ikke helt hva de hadde tenkt der. Denne skulle ikke brukes til PRS, men tanken var at man ihvertfall skulle kunne skyte med holdover på under 20x, men det er uaktuellt med FML. Leicaen holdt seg optisk veldig bra mot Marchen. Med begge på 30 synes jeg det var lite forskjell på 500m. Treet på Leicaen er for fint for mange, men klart tydligere enn FML PDK er sikkert bedre, men jeg liker ikke den typen tre. Subjektive meninger og jeg skulle gjerne prøvd mere før jeg sendte den tilbake, men vi hadde bare en mulighet på bane før de to ukene med åpen retur var over. Resultatet blir at den gikk i retur tross meget bra pris ( jeg fikk 10% på den) og en bestilling ble lagt på en ZCO til meg og en Leica til kona som allerede har en Leica og er veldig fornøyd. Litt skuffa da det mekaniske var suverent og FOV er i en klasse for seg. Med zco og Leica på salg ble det bare 10 tusen dyrere for de to til sammen enn Marchen.
 10. Sverige ja, tanken var samme som deg, å kanskje bruke den for både jakt og prs. Kona har en Svemko hunter QM som demper utrolig bra og er ganske lett.
 11. Ikke ett ord. Tar tre måneder å få lisens på noe annet, så det blir vel å søke på en Svemko for å rekke til elgjakten
 12. Er det noen her som har hatt ZCO med mpct3 ved siden av nye March 4.5-28 enda? Mest med tanke på PRS med tyngde på 12-15x
 13. Sikkert fine kasser. Hvordan blir vekta på disse for jakt?
 14. Vet ikke, men her i Sverige lager FWPrecision disse. Han eksporterer nok uten problem til Norge. Evt importere direkte fra USA Synes det er uforståelig at folk kjøper masseproduserte fabrikksrifler som Blaser for custompriser.
 15. For Blaserpenger skulle jeg uten tvil kjøpt en BAT Igniter eller Bumblebee med Manners stokk, bra avtrekk og en premium pipe evt i carbon. Med action wrench, pipeblokk og momentnøkkel går det like fort å bytte som på en Sauer. Løpene blir både billigere og bedre enn Blaser.
×
×
 • Create New...