Jump to content

TG

Members
  • Posts

    108
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

TG last won the day on April 5 2022

TG had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

TG's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

52

Reputation

  1. Takk for svar! Jeg er så enig, så da gønner jeg bare på ved neste anledning;)
  2. Hei:) Jeg har dilla på sideliggere og eier to i tillegg til en silver pigeon som jeg tar med på leirduestier og stevner, men egentlig vil jeg ta med en av sideliggerene. Hva tenker kammeret om å møte opp på leirduesti med sideligger? Er det blærete å møte opp med sideligger siden man stiller med et handikap? Eller kan noen rynke på nesa av andre grunner? Personlig er jeg bare gira på å bli så bra jeg kan med de haglene jeg jakter med…og premie, klasse eller poengsum er egentlig ikke så viktig for min del:)
  3. Jeg tror personlig det er lite viktig, på støkk som jeg går, så prøver jeg jo å snike meg litt innpå godplassene, men støvler i lyngen og andpusten jeger med høy puls lager nok mer lyd enn litt friksjon i en dress. Du har jo dine to alternativer, men vil slå et slag for fjellreven «Lappland» eller noe liknende uten membran…mykere, stillere(?), puster godt, tørker fort, bedre for miljøet. Regner det mye tar jeg med tynn regnjakke;)
  4. Beklager, forsøker bare å gi litt mer info til folk som spør om råd, her kommer noen sider og saker til å støtte oppunder det jeg prøver å dele:) https://www.njff.no/hedmark/nyheter/alternativer-til-blyhagl https://gamebore.com/cartridge/game/12g-dark-storm-precision-steel-biowad https://www.hullcartridge.co.uk/game/cartridges/steel-game-20
  5. @asterix At produsenter råder om maks 1/2 til vanlig stål er det ikke så mye tvil om. Og anbefalingen min er fremdeles å høre med børsemaker:)
  6. Jeg er ingen ekspert, i likhet med resten av kammeret,* men å skyte standard jaktammunisjon stål i noe tettere enn 1/2 choke(og over 4’er) vil ingen leverandører av ammunisjon anbefale. *her er sikkert mange eksperter, men en bruker på et forum tilsier ikke ekspertise, dra til en børsemaker om du er i tvil:)
  7. takk for innspill @bobby alt du sier stemmer godt. …Og skal ta en runde på papp;) Fremdeles på jakt etter sideligger-tilpassere i Norge:)
  8. Legger ved noen bilder også siden det alltid er en slager. Beretta’n er «tilpasset» til sammenlikning:)
  9. Hei:) Jeg får de fleste hagler til å passe med litt tørrtrening hjemme, men har fått meg en ny(gammel) aya 25/XXV som er litt kort og glepper noen ganger ut av skulderen pga det jeg mistenker er vinkelen på stokken. Har funnet ut en vei rundt med teknikken, men hadde vært stas å få den tilpasset. Er det noen i Norge som har ekstra peiling på tilpassing av sideliggere? Mange børsemakere tilpasser hagler, men har inntrykk av at det trengs litt ekstra ekspertise når det er engelsk skjefte og to avtrekkere i spill…i alle fall i følge div engelske forum og «youtube-eksperter»:) hva tenker/vet kammeret?:)
  10. Nei, det er irrelevant om det er stål eller bly, så lenge det følger en standard hagla skal tåle. Alle hagler tåler stål, gitt korrekt type stål. …da mener du sikkert type patron med tanke på bar. Og også med riktig choke:)
  11. Som tittelen mer enn antyder lurer jeg på hva gamebore sin dark storm 12g 32gram bly er med tanke på trykk. Jeg har en aya 12/70 fra 1969 med 900kg/cm2 merket på løpene. Utifra hva jeg kan lese på pakka er det innafor, men det står «ultimate performance» på pakka og da skvetter jeg litt. Noen som har fasit?:) Setter også pris på om noen kan hjelpe meg med hva kg/cm2 blir i bar:)
  12. Så da er det sjans @oyskin får du nysnø kan du jo spore hare også, en like «tafatt» jaktform, men har selv skutt en flott hvit hare på ullent pudder med et dempet hagleskudd i snødekt skog, og det var verdt turen. Hadde vært en fin tur uten fall også;)
  13. Ville gått for den 1/2 du har og kjørt en 1/2 til evt mindre. 3/4 ville jeg ikke gjort, det for å gjøre plass til blyforbudet som kommer på nyåret. Når du skal borre ned 1/1 hos børsemaker så kan du måle det andre løpet også og få et tall på hvilken choke det er så du er sikker. Når det er sagt så er jeg personlig tilhenger av 1/2 og 1/4, og er også tilhenger av å kun løsne skudd godt innafor haglehold, så da er det greit det ikke er for tight choke for å gi meg selv noen cm med slingring;)
  14. Benelli 828 kommer med masse «skiver» som kan settes inn her og der for å tilpasse alle lengder, vinkler og cast…kanskje det kan være noe?:)
  15. Utvalget tar seg opp, og allerede finnes bioammo blue(hagle) på markedet med gode skussmål. Hamstre bly synes jeg personlig er litt leit, håper jegerstanden jevnt over er omstillingsdyktig og lovlydige…om det i verste fall betyr at det helst bør være kortere hold tenker jeg det er topp, mindre skadeskyting og mer utfordrende jakt;)
×
×
  • Create New...