Jump to content

TG

Members
 • Content Count

  67
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by TG

 1. TG

  Tru oil over oljefinnish?

  Takk, brukte «slippery Dicks gun wax»...den lille gule boksen i bildet;)
 2. TG

  Tru oil over oljefinnish?

  Hey, schaftöl’n jeg har er den glassflaska som er den jeg ser oftest til salgs i Norge i alle falle. Men, tenkte jeg skulle komme med en oppdatering...endte til slutt med å ta fire tynne lag med tru-oil’n med lang tørketid mellom og puss med fint stålull og så noen lag med voks. Happy med resultatet, også får jeg ta hele runden med alt av oljer og greier en annen gang;) ...skal sies at jeg har prøvd mye rart de siste åra, så det er mye godsaker i denne beretta-stokken som gir en mørk fin farge og har fylt litt porer....noe forsåvidt tru-oil og voks også gjør:
 3. TG

  Gps klokke med kart?

  Hey! Hvor langt er vi kommet i utviklingen av klokker med kart? Skulle gjerne hatt en på armen med detaljert kart for å slippe å opp med mobilen på støkkjakt(ja, har ikke no hund, så ikke no håndholdt gps:) Mobilen har jo masse muligheter, og flotte kart. Klokke virker veldig dyrt og med masse funksjoner jeg ikke trenger, pluss at man må kjøpe kart og at det er lite info på de...typ grønt=skog Må jeg vente noen år til, eller er det noen som har tips om gode løsninger. For meg er det viktig at jeg kan plotte inn terrenget og at jeg kan se stier og veier for si
 4. Hey, lite respons her, så jeg kan mene litt. Har ingen konkrete tips til plass, men det blir vel å følge med på takseringer når de kommer for å se hvor det er bra med rype. Når du har valgt terreng og skal overnatte ute allikevel så vil jeg tro antall jegere synker jevnt og trutt med antal km du kommer deg vekk fra veien, så er terrenget stort og fint så ville jeg tatt det som en tur...og da kommer du sikkert til å se masse fugl på vei inn også, spesielt om du har pakka hagla i sekken🤪
 5. TG

  Kolbekappe

  Fantastisk, takk for tilbudet. Sender deg en melding om jeg lander på maken som jeg har;)
 6. TG

  Kolbekappe

  En kappe i tre er absolutt et alternativ, er vel det som er mest riktig for en sideligger. Skal oppdatere med bilde når jobben er gjort:)
 7. TG

  Kolbekappe

  Hehe, ja, litt vanskelig å forklare @bobbyog @Bly...grunnen er nok at dette bare var en løs ide basert på lite(les:ingen) erfaring med skifting av kolbekappe. Sprekken kan jo absolutt limes. Hagla er kjøpt brukt og passer ganske så greit, men formen på kolbekappen kan stikke litt i brystet når siktebildet ser fint ut, så en flat profil blir sikkert mer komfortabelt. Hagla treffer godt så dette er ikke no stort problem, men må si jeg synes de mørk oransje kolbekappene ser litt stilige ut:)
 8. TG

  Kolbekappe

  Ok, her kommer no bilder. Og @Bly jeg tenkte bare at det måtte vært en god ide med en litt myk «ramme» med justerbare muligheter for skruene og så en klips-løsning for selve kappa. Da hadde man sluppet å leite etter nøyaktig de måla man trenger i nettbutikker som ikke har mer info enn «medium kolbekappe» feks;) ...men da virker det som om det ikke finnes. Men tar gjerne imot råd om hva dere ville gjort med kolben på bildet. Den kan nok holde i mange år til, men artig med er prosjekt. Synes jo de mørke orange kappene er litt frekke...er det det som er «old english» @hovdeknuten?
 9. TG

  Kolbekappe

  Hei:) En kolbekappe med justerbar avstand mellom skruehullene og nok flex til å kunne passe på en ganske konkav/konveks(?) stokk...finnes det? Det er snakk om en kaliber 20 sideligger, så må kunne tilpasses ved pussing også. Så langt har jeg inntrykk av at jeg må kjøpe en ny del fra produsenten av hagla eller evt få tilpasset ny hos børsemaker. Ville bare høre om jeg har gått glipp av andre fine løsninger;)
 10. Hey! Skaffet meg en sabatti sirio kal.20 mot slutten av jakta i fjor, og må si at høsten 2021 ikke kan komme fort nok!;) Børsa sitter fint og alt er vel, men har noen ting jeg lurer på som kanskje eiere av samme eller liknende hagler kan svare på:) - den er veldig tung å brekke. Den ble kjøpt brukt, og vet ikke mye om tidligere bruk. Har «brekt inn» en ny silver pigeon tidligere, men dette virker som sitter i mekanikken, og om jeg forstår riktig så vil ikke moderne fjører «mykne opp» med det første. Kan dette henge sammen med punkt to?: - forsk
 11. Skal sjekke ut «norgeskart» @Jegerbombom Og ja, et annet triks jeg har lært meg er å se mest på kart før turen. Skal jeg sjekke under jakt så stopper jeg, venter, tar et skritt(typisk at det kommer opp fugl da) Sååå tar jeg opp mobilen, og legger den stille bort før jeg tar et skritt videre. Har mistet sjangser på å se på mobilen og så begynt å gå uten å ha hagla klar. Minner meg også på et annet triks. Jeg går alltid med hagla foran meg og pekende oppover for å være klar for skudd. Slitsomt i starten, men man opparbeider seg noen muskler utover i jakta. Har jeg klart å ikke få noe s
 12. Veldig fint å få holdt i hagla før kjøp, så en blanding av nærmeste jaktbutikk pluss lagre et søk på Finn.no innafor den rekkevidden du er villig til å kjøre ville jeg anbefalt;) ...kjøpte selv ny dyr(for min lommebok) hagle som første, men ville i dag lett kjøpt brukt og evt regnet inn litt penger på en sjekk av hagla hos børsemaker og evtuelle reparasjoner om du har mulighet til å låne den med deg;)
 13. Da er jakta for mange over og nå starter googling og innkjøp av nytt eller brukt utstyr for neste sesong. Mange ringrever her inne har masse erfaring med mange mil i skogen og sikkert masse tips. Jeg er på min andre sesong og har erfart masse som jeg vil dele med andre, også håper jeg fler vil dele så jeg kan lære mer! Dropper en lang liste her, men trekker frem noen punkter som jeg har erfart...som ble mange etterhvert...og en liste🤪 • patronbelte...jeg fylte opp 25patroner i mitt dyre nyinnkjøpte belte på første tur på jakt. Ikke løsna jeg et eneste skudd, kvota var på én
 14. TG

  Tru oil over oljefinnish?

  Oh, takk for svaret @hewimå ta meg sammen og lese gjennom alle sidene!:) Har noen noe innspill alikevel tar jeg gjerne imot;) og, ja, har litt forskjellige oljer så da går jeg over til noe uten silikon;)
 15. Hei. googla mye nå, og er fremdeles ikke helt sikker på hva jeg skal gjøre. Har mettet en haglestokk med Scherell's Schaftol og har en flaske «beretta tru oil» på vei i posten. kan jeg legge et lag eller to med denne beretta-olja over oljefinnishen? Burde den vannes ut med olja jeg har brukt tidligere? Hvor lenge må evt oljefinnishen tørke før «tru oil» eller...nei, fy, aldri tru oil over oljefinnish? målet her er ikke no high gloss, men gjerne en litt mer shiny og hard finish enn kun olje. Derfor jeg tenkte at å blande olje og tru-oil kanskje kunne bli
 16. Som i artikkelen det ble linket til er det jo toppjakt som gjelder, men er det ikke lov med rifle så ville jeg kommet meg ut med hagla alikevel. Forbud mot rifle mot fugl er nok basert på sikker bakgrunn, i ganske mange terreng vil en bom på en fugl i toppen av et tre i marka ende ved esso’n eller kiwi’n nedi bygda;) Fuglen bor jo fremdeles i skogen, så mulighetene er der for en overflyger eller andre sjanser. Også er det veldig kult å se alle sporene i terrenget på snøen...så kan man gjøre seg opp en mening om hvor rev, hare og annet vilt holder til;) Ville ikke strukket holdene no særlig me
 17. Akkurat fått i hus en relativt ny brukt sideligger. Har en beretta fra før av som gikk seg fint inn, men problemet her er at den er veldig tung og lukke opp etter at jeg klikker, og enda tyngre å lukke igjen. Den er ellers fin og brekke uten å ha klikka så da er det kanskje ejektorene som er kilden? Den var dynka i fett når jeg fikk den, så mistenker kanskje at det kan ha hopa seg opp et eller annet sted også, men ja, må kanskje finne er skrujern som passer og se om ejektorene trenger en rens?
 18. Akkurat fått i hus en relativt ny brukt sideligger. Har en beretta fra før av som gikk seg fint inn, men problemet her er at den er veldig tung og lukke opp etter at jeg klikker, og enda tyngre å lukke igjen. Den er ellers fin og brekke uten å ha klikka så da er det kanskje ejektorene som er kilden? Den var dynka i fett når jeg fikk den, så mistenker kanskje at det kan ha hopa seg opp et eller annet sted også, men ja, må kanskje finne er skrujern som passer og se om ejektorene trenger en rens?
 19. TG

  Olje tennstift

  @Stegge1 Hey! Ville ikke sprayet inn i mekanikken...kan som sagt her tykne og lage trøbbel inne i mekanikken...om du gjør det over lengre tid;)
 20. Hey! Bor i by’n og har prøvd å finne ut av dette før. En frisk rev i skogen har jeg forstått kan ligge, men en med skabb skal brennes...noe jeg ikke kan gjøre i gata her, men finnes det alternativer? Våtorganisk og grønn pose? Leveres noe sted?:)
 21. TG

  Test av haglepatroner

  Gått med de noen måneder nå i div vær. Har ikke merket all verdens, men noen skutte patroner har kommet ut av kammeret revnet ned til «bronsen.» det er også en del sot og rester i bånn av sprekken etter brenning av kruttet. Vet ikke om dette har noe innvirkning på farten og effekten. Har opplevd dette på typ to av ti. ellers veldig fornøyd, men tar man med seg hylsene hjem hadde det kanskje holdt med miljøvennlig forladning:)
 22. TG

  Sideligger og stålammo.

  Takk for alle gode svar, og tydelig at dette engasjerer!:) Dette er hagle nummer to for meg, så jeg kan leve med de ulempene en eldre sideligger kan ha, men vil jo samtidig kunne øve med den med stål. Hmm, får sende inn søknaden og se hva som dukker opp i løpet av den ikke så rent korte behandlingstiden;)
 23. Hei, leser masse her på forumet og koser meg med det. Er på utkikk etter en sideligger og i og med at jeg ikke har tid til å spare opp til en nymotens til mangfoldige tusen ser jeg på bruktmarkedet og besøker butikker som har brukte våpen inne. spørsmålet er: hvorfor tåler en gammel sideligger moderne bly jaktammo, men ikke mildere ladet leirdueammo? Jeg har jo lest en del og noen sier det er null problem, mens andre sier det er alt for mye stress for mekanikken og løpene til en eldre sideligger? forstår konseptet med at chokene må være åpne no
 24. Hey kammeret:) Kunne gjerne tenke meg å høre fra andre støkkjegere åssen vær som gjelder. Ja, dette er diskutert mange ganger tidligere, men kanskje dukker det opp noe nytt:) vi snakker støkkjakt, og i okt/nov:) jeg har gått mye i fint vær og lite vind, men føler da at det er vanskelig å gå stille nok. I vind og regn føler jeg jeg kommer tettere på...er noen med på det, eller er det kun noe jeg føler? Legg gjerne ved bilde av fangst og hvilket vær:) ...og som bonus-spørsmål lurer jeg på hvilken ammunisjon det går i? Jeg ønsker meg en patron i pla
 25. TG

  Kjøp av hagle - dame

  Enig med alt @sølvrev skriver. Personlig hadde jeg samme budsjett som deg, men endte litt høyere for å få en tilpasset hagle som jeg kommer til å kunne nyte jaktkarrieren ut og vel så det. Når det er sagt er det mange rimelige hagler som varer og varer også:) når det kommet til vekt og hvor lett det er å brekke hagla så har jeg erfart at jeg har bygd opp noen muskler med masse tørrtrening hjemme og turer på skytebanen som gjør det overkommelig å gå en dag med hagla(3,2ish.) på jakt. Masse tørrtrening og skytetrening løsner også opp litt og «går inn» hagla så den blir lettere å åpn
×
×
 • Create New...