Jump to content

Kaleki

Members
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Kaleki

 1. Han skyter regelmessig nå for tida, pga den nye rifla. Ellers så pleier han ikke trene på skyting noe særlig, vanligvis rundt 40-60 skudd i året. Han har allerede "lydstille" Finnskogen sett, og arcteryx sett ved dårlig vær. Så er ikke noe særlig oppgradering potensiale der. Jeg er 20 år, men jeg får muligens med meg flere søsken hvis jeg kommer over noen bra, som er over grensa Slaktesett eller skytestokk er ikke dumt! Skal se litt på dette ihvertfall.
 2. Hei! Faren min har 50års dag i år, og jeg lurer på om dere har noen tips til gaver for en hjortejeger. Han har nettopp kjøpt seg ny 6.5 rifle, og har et rimelig bra optikk på den. Har allerede både termisk kikkert og viltkamera, så det trenger han ikke. Er det noen som har en god idé?
 3. Takker for alle svar jeg har fått, slik jeg ser det bør jeg skaffe meg en bandhund Ser ufattelig kult ut med samholdet mellom hund og fører med bandhund, men jaktlaget som en gruppe vil jo gjerne ikke ha så store fordeler med dette. Vi får kjøre en dachs på siden kanskje
 4. Jeg så denne, men var jo bare forferdelig mye mas om det var lov eller ikke. Jeg vet det er lov, men vil vite om det er effektivt/brukbart.
 5. Vurderer og skaffe meg Norsk Elghund Grå for hjortejakta. Da helst en løshund, da jeg føler hele jaktlaget vil ha mer fordeler med en løshund. Spørsmålet mitt er om dette er noe som går i det hele tatt, eller om det vil være los inn i neste kommune. Vil hjorten stå for hunden eller vil den bare løpe til den dauer av utmattelse?
 6. Så fordi jeg skal bruke, la og si, en fugl i måneden på å trene stand og etter-skudds trening så blir det ikke en hobby? Kan du begrunne hvorfor? Bare fordi en som har høns som hobby tar livet av noen høner i blandt, både av alder og for kjøttet, så er det ikke en hobby?
 7. Hei. Vurderer og skaffe meg enten duer, eller vaktel som jeg kan bruke på å trene fuglehunder med. Både på søk, og få hunden til og dekke når fuglen reiser seg. Er det noen som har noe erfaring med dette? Forstår at det kan være fordeler med vaktel, da denne er i hønsefamilien, og vil gi meg egg og kjøtt. Men den vil ikke "fly" som en rype eller rygde, noe en due vil.
 8. Hei! Jeg er ny jeger, og overtar en Blazer Rettreker fra 1990 tallet. Jeg lurte på om noen har erfaring når det kommer til og omgjøre et våpen fra rex til links hos en børsemaker. Er dette noen som er mulig og gjøre, og vil lønne seg i lengden? Jeg klarer fint og skyte ett skudd med et rex våpen i links stilling, men er vrient og lade om på trening. Dette er et våpen som er arvet av morfaren min, og er noe som jeg håper og beholde resten av livet, så om våpenet synker i verdi om jeg gjør det så er ikke det et problem.
 9. Den er ikke registrert for å si det sånn (enda). Kan tenke meg den er fra 1960-70 -tallet.
 10. Hei! Jeg er relativt ny jeger, som har valgt og bruke nybegynner tiden min på skytebanen, da rettere sagt på leirdue bane med morfaren min sin gamle sideleggerhagle. Haglen er av "den eldre slaget" men fungerer bra. Et problem jeg har hatt som jeg ikke hadde med lånehaglene på skytelaget, er at når jeg skal skyte doble leirduer så går sikringen på mellom det første og det andre skuddet. Er dette noe som er normalt? Er det en mulighet for meg og fikse opp i det, eller må jeg inn til en børsemaker? Kan meddele at når jeg tørrtrener med haglen, kan jeg fint trykke inn både første og andre skudd uten og måtte ta av sikringen 2 ganger.
 11. Jeg er en relativt ny jeger, med lite erfaring. Skal drive med mye variert jakt, men hovedsaklig rype og hjort. Jeg undrer derfor over hvilken hund jeg skal skaffe meg (først😁). Med fuglejakt er jeg nokså bestemt for at vorsteh passer meg best. Men tror jeg ville hatt mer glede i en NEG til å jakte hjort og muligens en gang i blant elg. Men vil hjorten stå for hunden? Eller blir det en milevis lang los? Ser ikke sjansene mine for å komme meg inn på et elgelag som særlig høy, så jeg bør ta høyde for hvordan hjorten vil reagere på hunden. Er det noen med erfaringer om dette?
 12. Hei! Jeg er ny jeger i år, og arver min morfars Blaser R8, med en s&b kikkertsikte 1,5-6x42. Jeg har forstått at s&b er et kvalitetmerke, som vil vare meg flere år fremover, men vil dette fungere optimalt som et kikkertsikte til smyg/drivjakt? Eller burde jeg vurdere og invistere i et nytt kikkertsikte? I såfall hvilken og hvorfor? Jeg tar imot alle erfaringer og tips, er som sagt nybegynner, som kun fått rukket og lest meg opp på det grunnleggende.
 13. Vil dette si at jeg vil få problemer, eller ihvertfall må trene mye på nære skuddhold med 3x?bør jeg heller gå for noe med mindre minsteforstørrelse, eller er det ok 3x til smyg og drivjakt?
 14. Jeg er en ny jeger, som kun har vært med på jakt som observatør før. Skal ta jegerprøven nå i november, og satser på å komme meg på hjort og rådyrjakt før sesongen er over. Jeg arver en fantastisk, men noe eldre Blaser rettreker som gjerne skulle hatt en oppgradering i optikken. Jeg har forstått at man bør for all del styre unna alt til 3-5000kr, da kvaliteten på dette er ræva. Men jeg har ikke mulighet til og bruke 15-25000kr på et kikkertsikte. Derfor har jeg nå kommet over Leupold VX-3i, som ligger på ca 9-10 000kr, og jeg har kun lest gode tilbakemeldinger om den. Så jeg lurte på om noen her inne har noen erfaringer med den, eller for all del, har et bedre forslag til kikkertsikte en dette. Jeg skal hovedsaklig jakte hjort, med smyg og drivjakt. Samt noe "bøjakt". Helst ikke noe mindre en 42mm, og håpet på noe rundt 3-10x.
×
×
 • Create New...