Jump to content

Kaleki

Members
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Kaleki

  1. Er ute etter å skaffe meg hund til hovedsakelig hjortejakt og en god ettersøkshund. Har hatt vorsteh og dachs i familien så lenge jeg kan huske, men ser nå etter noe "nytt". Har hørt fra flere hundefolk om at jaktterrieren er en jakthund uten like, men ender ofte opp som aggressiv både oven for nye hunder og mennesker, og fungerer som oftest dårlig som familiehund sammenlignet med feks dachs. Jeg er derfor ute etter hva folk erfaringer er med hunden. Da gjerne dere som faktisk har eid en, og ikke kjenner en som kjenner en. Hvordan fungerer den i hjemmet? Finner den roen på sofaen så lenge den får noe lunne den aktivitet den behøver? Den er bare jakthund 2-3måneder i året, og behøver og fungere som familiemedlem de resterende
  2. Jeg er en relativt uerfaren jeger, og har kun vært med på litt rugdejakt når det kommer til småvilt. Vi har et nokså stort jaktområde i Sogn, hvor familien jakter utelukkende hjort, men vil tro det finnes mye annet uhøstet frukt i skogene her. Jeg vurderer å skaffe meg hund, og ønsker dersom og legge frem hvilke egenskaper i hunden jeg er ute etter. Derfor lurer jeg på, hva er det som jaktes på på vestlandet av småvilt? Finnes det skogsfugl så langt vest? Er det en art du ser på som undervurdert, og som flere burde få en opplevelse av? Fyr løs med alt dette kommer på.
  3. Er relativt ny jeger og har dermed ikke fått sjansen enda til å skyte eller smake på kjøttet fra en godt voksen hjortebukk. Min morfar forteller at han ikke synes noe om å skyte bukken, både fordi det kan ødelegge for stammen men mest for hans del at smaken ikke er langt nær like god som kolle eller kalv. Han påpeker at dette da spesielt er i oktobermåneden. Regner med han da tenker på at hjorten beveger seg mye uten mat og ekstra brunst. Jeg lurer derfor på hva dere her inne tenker, er det noe spesielt stor forskjell? Hva er deres meninger? Kan også hive inn ett ekstra dilemma. Dersom det var en sunn stamme, og du hadde frie løyver på ett dyr. Ville du da skutt bukken, kolla eller kalven?
  4. Det høres ut som det identiske problemet min far har med hans dachs. Får ta dette virkelig i betraktning. Vanskelig og vite når innkallingen faktisk sitter 100%, før man har fått dyret på ferskspor også. Regner med at dachsen i "ung alder", altså 1-3 år, vil være litt utmattende når det kommer til dette uansett.
  5. Takker for gode tilbakemeldinger! Jeg jakter hovedsakelig i en dal ca. 3km lang og 1km bred. Etter det jeg leser her så tror jeg Fauve kan sette litt for stor fart på dyra i min situasjon. Ja, det var dårlig kondisjon på hunden sin del som var unnskyldningen for at dachsen var kjørt etter 2 relativt korte loser. Dachsen vi brukte da, går for det meste i band når de går tur pga tendensen til og ikke ville komme på innkalling dersom det er godlukter i bakken, og som regel forlenger turen 2-3 timer. Det er jo et uttrykk som sier "Kommer når du roper, men ikke straks. For født til slave er ingen Dachs." Vil jo si at Dachsen har en karaktestikk som jeg liker godt, den er bare så jæ*** sta.
  6. Ser etter og skaffe meg hund i nærmest fremtid, og til nå kommet til konklusjonen at det enten må bli Fauve eller en Dachs. Jeg er hovedsakelig hjortejeger, med noen få forsøk på fugl og rådyr i ny og ne. Jeg jakter i et relativt tøft terreng, hvor vi pleier og bruke en Dachs. Hvis dachsen får god los så tar den av gårde i god fart, men har erfaring med at den kan ta seg veldig ut på bare 1-2 loser gående på 20-30min. Muligens det er på kanten til for røft terreng? Både min far, og min morfar har hatt dachs til denne type jakt. Så det er sterke meninger der om hvilken hund av de to som er best. Jeg derimot er ikke så sikker enda. Liker veldig godt gemyttet til dachsen, hvor familiemedlem og ikke mins familiefar står HØYT på liste over ting som betyr noe. At dem er skikkelig knyttet til familie, og ligger gjerne med deg i sofaen. Har ingen erfaring med Fauve, og hadde ikke hørt om rasen før jeg leste om den her inne på forumet. Hvordan er denne som familiemedlem? Kan det knyttes likheter til dachsen? Når det kommer til aktivitetsnivået så lurer jeg også på hvor mye mosjon og hvor aktive Fauve'en er. Jeg tenker at det blir 2-3 turer i skog i uka. Forhåpentligvis uten band, når dressuren sitter. Har så langt hatt erfaringer med dachser som får los, og nekter og komme inn igjen for hunden selv er lei. Hvordan er dette hos Fauve? Håper dere her inne kan hjelpe meg litt med dette
  7. Ser det var en annen som også anbefalte og ta sporprøve før man prøver dem på jakt. Hva er grunnen?
  8. Vurderer og skaffe meg strihåret dachshund, enten nå til jul eller til sommeren. Lurer på om noen her inne har erfaringer og kunnskap om hvor tidlig jeg kan bruke den på hjortejakt i relativt tøft terreng. Tenker hvis jeg skaffer meg hund nå til jul, vil den være rundt 8-9 måneder om jeg tar den med på jakt. Skaffer jeg hund om sommeren så er den en selvfølge at jeg vil vente til neste år igjen. Når dette er sagt så har vi en hund nummer 2 som vil bli brukt som hoved hund uansett. Men lurer på om det hadde vært mulig og gitt den sjansen en dag eller to.
  9. Noen som vet om noen, og har erfaring med avstandsmålere som er helt i nederste prisklasse? Tenkte jeg gjerne kan prøve meg på en rimelig en denne sesongen, og hvis jeg finner ut at jeg liker det så kan jeg heller invitere i en av bedre kvalitet til neste år.
  10. Ja, det var dette som var planen så langt
  11. Ikke dumt! Jeg får undersøke litt om jeg får tak i en utlåns henger med kjøle.
  12. Da nærmer hjortejakt seg med stormskritt, og vi har et lite dilemma mens temperaturen fremdeles er så høy som den er. Jeg bor i stavanger, men har jaktterreng i sogn som vi reiser til vært år. Dette året passet det fint å være der i ca 1 uke, men lurer på hva tankene deres er rundt dette med døgngrader. Skyter vi et vilt første dagen, så har vi bare en låve og henge viltet opp i, som har gjennomsnitts temperatur nå på ca 16 grader. Vil vi da bli tvunget til og reise hjem med kjøttet etter 3 dager, eller finnes det andre løsninger?
  13. Han skyter regelmessig nå for tida, pga den nye rifla. Ellers så pleier han ikke trene på skyting noe særlig, vanligvis rundt 40-60 skudd i året. Han har allerede "lydstille" Finnskogen sett, og arcteryx sett ved dårlig vær. Så er ikke noe særlig oppgradering potensiale der. Jeg er 20 år, men jeg får muligens med meg flere søsken hvis jeg kommer over noen bra, som er over grensa Slaktesett eller skytestokk er ikke dumt! Skal se litt på dette ihvertfall.
  14. Hei! Faren min har 50års dag i år, og jeg lurer på om dere har noen tips til gaver for en hjortejeger. Han har nettopp kjøpt seg ny 6.5 rifle, og har et rimelig bra optikk på den. Har allerede både termisk kikkert og viltkamera, så det trenger han ikke. Er det noen som har en god idé?
  15. Takker for alle svar jeg har fått, slik jeg ser det bør jeg skaffe meg en bandhund Ser ufattelig kult ut med samholdet mellom hund og fører med bandhund, men jaktlaget som en gruppe vil jo gjerne ikke ha så store fordeler med dette. Vi får kjøre en dachs på siden kanskje
  16. Jeg så denne, men var jo bare forferdelig mye mas om det var lov eller ikke. Jeg vet det er lov, men vil vite om det er effektivt/brukbart.
  17. Vurderer og skaffe meg Norsk Elghund Grå for hjortejakta. Da helst en løshund, da jeg føler hele jaktlaget vil ha mer fordeler med en løshund. Spørsmålet mitt er om dette er noe som går i det hele tatt, eller om det vil være los inn i neste kommune. Vil hjorten stå for hunden eller vil den bare løpe til den dauer av utmattelse?
  18. Så fordi jeg skal bruke, la og si, en fugl i måneden på å trene stand og etter-skudds trening så blir det ikke en hobby? Kan du begrunne hvorfor? Bare fordi en som har høns som hobby tar livet av noen høner i blandt, både av alder og for kjøttet, så er det ikke en hobby?
  19. Hei. Vurderer og skaffe meg enten duer, eller vaktel som jeg kan bruke på å trene fuglehunder med. Både på søk, og få hunden til og dekke når fuglen reiser seg. Er det noen som har noe erfaring med dette? Forstår at det kan være fordeler med vaktel, da denne er i hønsefamilien, og vil gi meg egg og kjøtt. Men den vil ikke "fly" som en rype eller rygde, noe en due vil.
  20. Hei! Jeg er ny jeger, og overtar en Blazer Rettreker fra 1990 tallet. Jeg lurte på om noen har erfaring når det kommer til og omgjøre et våpen fra rex til links hos en børsemaker. Er dette noen som er mulig og gjøre, og vil lønne seg i lengden? Jeg klarer fint og skyte ett skudd med et rex våpen i links stilling, men er vrient og lade om på trening. Dette er et våpen som er arvet av morfaren min, og er noe som jeg håper og beholde resten av livet, så om våpenet synker i verdi om jeg gjør det så er ikke det et problem.
  21. Den er ikke registrert for å si det sånn (enda). Kan tenke meg den er fra 1960-70 -tallet.
  22. Hei! Jeg er relativt ny jeger, som har valgt og bruke nybegynner tiden min på skytebanen, da rettere sagt på leirdue bane med morfaren min sin gamle sideleggerhagle. Haglen er av "den eldre slaget" men fungerer bra. Et problem jeg har hatt som jeg ikke hadde med lånehaglene på skytelaget, er at når jeg skal skyte doble leirduer så går sikringen på mellom det første og det andre skuddet. Er dette noe som er normalt? Er det en mulighet for meg og fikse opp i det, eller må jeg inn til en børsemaker? Kan meddele at når jeg tørrtrener med haglen, kan jeg fint trykke inn både første og andre skudd uten og måtte ta av sikringen 2 ganger.
  23. Jeg er en relativt ny jeger, med lite erfaring. Skal drive med mye variert jakt, men hovedsaklig rype og hjort. Jeg undrer derfor over hvilken hund jeg skal skaffe meg (først). Med fuglejakt er jeg nokså bestemt for at vorsteh passer meg best. Men tror jeg ville hatt mer glede i en NEG til å jakte hjort og muligens en gang i blant elg. Men vil hjorten stå for hunden? Eller blir det en milevis lang los? Ser ikke sjansene mine for å komme meg inn på et elgelag som særlig høy, så jeg bør ta høyde for hvordan hjorten vil reagere på hunden. Er det noen med erfaringer om dette?
  24. Hei! Jeg er ny jeger i år, og arver min morfars Blaser R8, med en s&b kikkertsikte 1,5-6x42. Jeg har forstått at s&b er et kvalitetmerke, som vil vare meg flere år fremover, men vil dette fungere optimalt som et kikkertsikte til smyg/drivjakt? Eller burde jeg vurdere og invistere i et nytt kikkertsikte? I såfall hvilken og hvorfor? Jeg tar imot alle erfaringer og tips, er som sagt nybegynner, som kun fått rukket og lest meg opp på det grunnleggende.
×
×
  • Create New...