Jump to content

Kaleki

Members
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Jeg er en relativt ny jeger, med lite erfaring. Skal drive med mye variert jakt, men hovedsaklig rype og hjort. Jeg undrer derfor over hvilken hund jeg skal skaffe meg (først😁). Med fuglejakt er jeg nokså bestemt for at vorsteh passer meg best. Men tror jeg ville hatt mer glede i en NEG til å jakte hjort og muligens en gang i blant elg. Men vil hjorten stå for hunden? Eller blir det en milevis lang los? Ser ikke sjansene mine for å komme meg inn på et elgelag som særlig høy, så jeg bør ta høyde for hvordan hjorten vil reagere på hunden. Er det noen med erfaringer om dette?
  2. Hei! Jeg er ny jeger i år, og arver min morfars Blaser R8, med en s&b kikkertsikte 1,5-6x42. Jeg har forstått at s&b er et kvalitetmerke, som vil vare meg flere år fremover, men vil dette fungere optimalt som et kikkertsikte til smyg/drivjakt? Eller burde jeg vurdere og invistere i et nytt kikkertsikte? I såfall hvilken og hvorfor? Jeg tar imot alle erfaringer og tips, er som sagt nybegynner, som kun fått rukket og lest meg opp på det grunnleggende.
  3. Vil dette si at jeg vil få problemer, eller ihvertfall må trene mye på nære skuddhold med 3x?bør jeg heller gå for noe med mindre minsteforstørrelse, eller er det ok 3x til smyg og drivjakt?
  4. Jeg er en ny jeger, som kun har vært med på jakt som observatør før. Skal ta jegerprøven nå i november, og satser på å komme meg på hjort og rådyrjakt før sesongen er over. Jeg arver en fantastisk, men noe eldre Blaser rettreker som gjerne skulle hatt en oppgradering i optikken. Jeg har forstått at man bør for all del styre unna alt til 3-5000kr, da kvaliteten på dette er ræva. Men jeg har ikke mulighet til og bruke 15-25000kr på et kikkertsikte. Derfor har jeg nå kommet over Leupold VX-3i, som ligger på ca 9-10 000kr, og jeg har kun lest gode tilbakemeldinger om den. Så jeg lurte på om noen her inne har noen erfaringer med den, eller for all del, har et bedre forslag til kikkertsikte en dette. Jeg skal hovedsaklig jakte hjort, med smyg og drivjakt. Samt noe "bøjakt". Helst ikke noe mindre en 42mm, og håpet på noe rundt 3-10x.
×
×
  • Create New...