Jump to content

Asbjorn99

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Asbjorn99's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Reputation

  1. Om det er lite hjort i deres område burde det vel gå å redusere/innskjerpe på løyve lokalt? Høyres ut som bedre forvaltning kan gjere underverker i dine terreng Men skjønner at dette ikkje er berre berre å få gjennomført.. Er alltid slike som meiner at det er "alltid nok hjort" og går kun etter større dyr. Å ta ut større bukk i ein sjeldenheit og spesielt i ulike terreng er ein ting, men å konstant ta ut større dyr i samme terreng er oppskrift på ødeleggande jakt. Det trur ialfall eg... Håper at de finn løysing på det! Ellers skitt jakt/forvaltning!
  2. Eg jaktar i ei bygd i Sogn og Fjordane, her har hjortebestanda som regel økt slik som resten av Sogn og Fjordane/Møre. Det er mykje meir hjort på dei dyrka markene enn f.eks ved samanlikning tidlig 2000-talet. Men her ser det ikkje ut til at ei økt hjortebestand byr på noko særlege problem anna enn bønder/personar som får hjort veldig nær åker, hus og rundballar. Fleire og fleire setter opp "hjortegjerde" som er det einaste tiltaket som fungerar 100%. Størrelsen på hjortane varierar, men på våres terreng og naboane har me fått fleire og fleire skikkelig flotte og svære bukkar/kodler. Dette er nok takka vere at fleire og fleire får augene opp for å spare på viktige dyr, og heller tek ut meir småbukk og ungdyr/kalv. Ellers er det naturlege variasjonar som vinteren 2018 der mange dyr spesielt bukkar som rauk med. Dette gav nok ein betydeleg større bestandsreduksjon enn eit normalår. Spesielt då sidan det var første vinteren der ein ikkje kan fore hjort. Eg såg hjorten var på marker der den ikkje pleie vere, ganske nærme byggefelt og gnog bark av samtlige tre me hadde lagt ned som ved. Men me har områder som Kaupanger og Lærdal der det er hjort i for svære mengder. Ellers syns eg i mine terreng at bestanda er fin slik ho er no, treng ikkje ta ut noko særleg meir eller mindre. Her har forvaltninga mest sannsynleg fungert bra.
  3. Takker for svar @HanStig og @znopi! Kan godt være jeg har en stor luring, for jeg har funnet ut at flere av spora nærmest åta er temmelig svære (i forhold til de andre revespora ialfall). Trodde først det var hund, men spora kommer fra skogen og er ganske rette. Kanskje det er lurt å bare lage til bua å sitte å vente på den svære luringen gjennom natten? Det må da gå til slutt tro. Legger uansett ved bilde av sporet som vedlegg. Sammenlign størrelse med hånda mi, bruker 10 i hansker stort sett hehe.. Dere som kjenner spor kan kanskje si om det er svær rev etc.
  4. Hei og takker for svar! Tenker jeg vil prøve den smørja rundt hovedåta og gå til anskaffelse av noen revevarslere. Viltkameraet på hovedåte tror jeg får henge midlertidig, men det andre tror jeg at jeg fjerner. Jeg skrudde opp noen fjøler til tak og vegger for viltkameraet i treet ved hovedåta tidlig i november, men skulle tro at reven venner seg til dette også da det bare henger i fred. Vanskelig å tro at den er redd for viltkameraet når den ikke har utløst noen bilder fra det egentlig:/ Får prøve å lage skjule mitt så lydløst at reven ikke blir skremt av en veldig dempet åtevarsler, slik at om jeg sover kan jeg våkne og skyte. Og eventuellt lage ferdig den veggen og glugga mot åtet så det blir null mer forandring i området:) Funker ikke dette så får jeg vel prøve å fjerne viltkameraet helt tipper jeg. Angående revevarsler er biltema sin brukendes eller burde jeg anskaffe dyrere?
  5. Hei folkens! siden dette er revetråden 19-20 håper jeg det er greit å komme med litt om mitt oppsett og noen spm? Jeg har ikke skutt min første rev enda, men i år har jeg gått inn for det i større skala. Begynte med å grave ned ett åte av en hjortekalv i sept. og da så jeg reven grave på åtet 17:00 på dag tid men hadde ikke rifla med såklart... Ellers har jeg senere lagt ut ett nytt åte, og dette har jeg fyllt på regelmessig med slakteavfall av hjort, sau/lamb, middagsrester og hundefor. Har bygd en bu isolert med Glava, vel å merke ikke helt ferdig enda så det blir prio.1. 60-65 meter til åtet. Åtet er opplyst av brunst åtebelysn. og lyset er montert på bua. Må vel å merke si at bua mi er bygd opp inni en "løe", altså ett redskapshus (for de som muligens ikke skjønner) som står en 3-400 meter fra nærmste hus på veg opp mot et fjell. Har dessverre gjort ting litt step-by-step så reven har nok fått med seg noen forandringer i ny og ne. Lys og viltkamera er ting jeg har montert ila. oktober. Har montert SG880MK-14MHD til kamera på åtet som revevarsler oppe i ett tre like ved åtet. Tidlig i november nå så jeg meg nødt til å også legge en palle på åte pga. ekstrem fugleaktivitet med 20-30 ravn og to ørner... Planlegger å skyte med 6,5x55. Men problemet mitt har vært som nevnt over at reven kommer ikke inn på åtet, men vandrer rundt åteplassen og har alltid klart å unngå kameraet... Eneste kamera jeg har fått bilde på er ett jeg monterte på en revesti mot åtet, men fikk ett bilde så fant reven seg en annen sti... Det er en hel del revetråkk i områda rundt åteplassen. Har hatt ganske mye åte liggende så det stinker som fy. Ellers er jeg oppe hver dag å hiver noe hundefor slik at reven skal bli vandt lukta av meg. Men går som regel ikke nærmere enn 10 meter mot åtet. Er det mange flere som har slik oppførsel på rev? Eller er den skeptisk til mine forandringer på løa/bua og den forholdsvis "nye" pallen som ligger med åte i seg? Vet om flere som har paller på åte med suksess.. Ble langt innlegg men håper dette er relevant Hva er deres erfaringer?
  6. Hei! Lurer på om nokon veit om ein plass dei selger pakning til linsedeksel til denne kikkerten? Pakningen er ein gummipakning som er ganske tynn, og den gjer at lokket lukkar seg på kikkerten. Så no er kikkerten alltid "åpen"... Håper på svar!
  7. Tror jeg vil prøve denne taktikken altså kanskje reven er mer skeptisk om bare hovedåte er opplyst og alt samlet? takk for ideen dette må prøves Super skisse!
  8. Takker for svar! Kanskje eg kan prøve å justere lyset så svakt eg kan, og flytta det litt lenger unna åtet? Og kanskje strø meir hundefor rundtom åreplassen?
  9. Som nevnt har eg problem med å få reven på åte.. Eg begynte i september med å legge ut vomb/slakt av ein hjortekalv, og her traff eg på reven i 5-tida på dagen der han styrte og gravde opp åtet. I tillegg drog han eit reinskinn mot skogen dagane som følgde. Etter dette gravde eg ned eit nytt hjorteslakt 2-3 meter unna, og monterte brunst sin åtebelysning ein 60 meter ifra lika ovanfør der eg planlegger å skyte ifra. Dette er da ein måned sida, og eg har ikkje sett noko meir teikn til rev... Eg monterte viltkamera SG880MK 14MHD men har ikkje fått bilete av rev. Så no for 4 dagar sida la eg ut ein heil del slakt av sau/lam, men denne gongen utan å grave det ned som tidlegare. Har hatt masse fugl på åtet desse dagane til og med ravn, men reven har ikkje vist seg på kameraet enn solenge. Åtet er plassert på ei mark heilt i kanten til skogen. Åtet er kanskje 3-400 meter frå nærmaste hus, altså litt opp mot skogen der det er skråhall og begynt å bli bratt. Eg lurar på om det kan vere åtebelysningen som gjer han skeptisk? Eller at viltkameraet heng på eit tre 5-6 meter unna åtet? Har prøvd å justere lyset litt til sida av åtet for å hjelpe, men har enda ikkje gitt resultat. Forar åtet med ein neve hundefor ein gong eller to i veka, og tenker på å fylle på åtet med nytt slakt om ei veke eller to. Er veldig skeptisk på om det i heile tatt vil komme rev, eller om det berre er mykje mat i skogen for reven enda? Håper på svar, ;Mvh Asbjørn
×
×
  • Create New...