Jump to content

andre2003

Members
 • Content Count

  31
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Takk for svar! Er det noen spesielle steder i Trysil/Engerdal som er mer kjent for god skogsfugljakt enn andre?
 2. Hei! Noen som har noen erfaringer ang. skogsfugljakt i Trysil/Trysil-området? Er det et godt egnet sted for tiur- og orrfugljakt og noen som vet spesielle områder og hvordan bestanden er i år? Takker!😀
 3. Hei! har hørt av eksperter at ettermiddags/kveldsdjakta på duer er langt på vei den beste sammenliknet med morgenjakt, da duene er mer aktive da. Nå har jeg forsøkt 2 morgenøkter (fra 05:40-09) og 1 ettermiddags/kveldsøkt (fra kl. 15-19) på samme sted, hvor det har vært masse(!) duer med god bevegelse om morgenen (mest fra 06-07), mens det så og si har vært helt duetomt under ettermiddags/kveldsøkta. Det samme har jeg erfart på et annet jorde ca. 1 km i luftlinje. Begge jordene ligger rett ved masse skog, tilgang på vann og åkrene har henholdvis raps og hvete.
 4. Hei! Har fått høre at det ikke er spesielt gunstig å sitte nær strømmast, da duene gjerne slår seg ned der og ser at lokkeduene ikke beveger på seg. Regner med at det også er samme tilfellet med trær på andre siden av åkeren. Hvor langt unna bør lokkeduene være fra skogholt på andre siden av jordet? Jeg opplever at det er masse duer som setter seg i disse trærne, men som aldri tør lande. Skogholtet er ca. 30 meter fra lokkeduene.
 5. Det er da i hovedsak Oslo og Viken. Gode steder som er ca. innenfor to timers kjøring fra Oslo. Men klart, jo nærmere, dess bedre:)
 6. Hei, alle sammen! Nå er rådyrjakta i gang - håper folk er like spente som meg! Dette er første sesongen og er det noen i den forbindelse tips til gode jaktsteder for råbukk? Er det slik at man over alt må være medlem i den lokale jaktforeningen (med trekk og alt det innebærer), eller finnes det også steder hvor kan kun trenger kjøpte jaktkort og pr. dyr? Tusen takk for svar!
 7. Er det alltid dumt å ha vind bakfra for å ikke værstøkke dyrene, eller kommer det helt an på hvor mye vind det er? Om man typisk sitter i skogkanten rett ved en åpen slette/jorde, er det ikke slik at det skal mye mer til at dyrene lukter en selv om man har vinden i ryggen - tenker at lukten vil ha forsvunnet etter 70-100 m åpent terreng når man i tillegg sitter oppå en liten høyde.
 8. Hei, alle sammen! Jeg tenkte å høre med folk hva som er den gjennomgående praksisen på hvor mange ganger (i %) dere ser rådyr på samme post for å anse det som et sted som er verdt å sitte på. Jeg har forstått det som at rådyrene har mange av de samme rutene tidlig på morgenene. Og ser du dem sjeldent er det kanskje ikke en fast rute de tar? Eller er det litt mer tilfeldig?
 9. Og pleier det være lang ventetid på å skyte opp? Må jo være en haug med jegere som skal skyte opp de første ukene vil jeg tro. Bor i Oslo og tenkte å skyte opp i nærheten her:)
 10. Blir det da det samme med de 30 obligatoriske skuddene? Må de også være innenfor jaktåret?
 11. Hei! Jeg skal skyte opp med min rifle, det er første gang jeg gjør dette. Jaktåret starter jo 01. april og varer til 31. mars. I loven fremgår det at man må skyte opp samme året. Er dette kalenderåret eller jaktåret. Sagt med andre ord: om jeg skyter opp nå, vil dette kun da vare til 31. mars? takk for alle svar!
 12. Hei, folkens! Jeg skal gå til innkjøp av ammo til 223 Rem til rådyrjakt. Noen som har noen erfaringer/kunnskaper rundt bra ammo her. Ser at XXL nå reklamerer med 50g Varmint Grenadem til 9,99/skudd - er f. eks dette bra ammo? Hørt rykter om at det helst bør være fra 50g og oppover. De har også en i 36g, er denne bra på typ. gås og rev? Alle svar settes stor pris på!
 13. @Ei tohi varjata hvordan vet jeg hvilke gjenger jeg har på pipa og er det slik at det er ubetydelig om jeg kjøper en demper som har samme kaliber eller langt større kaliber enn min rifle?
 14. Tusen takk for svar, @Bergara-Man og @Jibrag - da ble jeg litt klokere! Er det slik at det finnes ulike festesystemer på lyddempere - altså at ikke alle dempere passer til alle rifler? Jeg har en 223 Remington 700 VLS.
 15. Hei! har noen tips/erfaringer rundt bra lyddemper til 223 i mellomprisklassen? Har en 700 vls remington. Viktig at den absorberer mye lyd:) Er det slik at ikke alle lyddempere funker til alle rifler?
×
×
 • Create New...