Jump to content

andre2003

Members
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Er det alltid dumt å ha vind bakfra for å ikke værstøkke dyrene, eller kommer det helt an på hvor mye vind det er? Om man typisk sitter i skogkanten rett ved en åpen slette/jorde, er det ikke slik at det skal mye mer til at dyrene lukter en selv om man har vinden i ryggen - tenker at lukten vil ha forsvunnet etter 70-100 m åpent terreng når man i tillegg sitter oppå en liten høyde.
 2. Hei, alle sammen! Jeg tenkte å høre med folk hva som er den gjennomgående praksisen på hvor mange ganger (i %) dere ser rådyr på samme post for å anse det som et sted som er verdt å sitte på. Jeg har forstått det som at rådyrene har mange av de samme rutene tidlig på morgenene. Og ser du dem sjeldent er det kanskje ikke en fast rute de tar? Eller er det litt mer tilfeldig?
 3. Og pleier det være lang ventetid på å skyte opp? Må jo være en haug med jegere som skal skyte opp de første ukene vil jeg tro. Bor i Oslo og tenkte å skyte opp i nærheten her:)
 4. Blir det da det samme med de 30 obligatoriske skuddene? Må de også være innenfor jaktåret?
 5. Hei! Jeg skal skyte opp med min rifle, det er første gang jeg gjør dette. Jaktåret starter jo 01. april og varer til 31. mars. I loven fremgår det at man må skyte opp samme året. Er dette kalenderåret eller jaktåret. Sagt med andre ord: om jeg skyter opp nå, vil dette kun da vare til 31. mars? takk for alle svar!
 6. Hei, folkens! Jeg skal gå til innkjøp av ammo til 223 Rem til rådyrjakt. Noen som har noen erfaringer/kunnskaper rundt bra ammo her. Ser at XXL nå reklamerer med 50g Varmint Grenadem til 9,99/skudd - er f. eks dette bra ammo? Hørt rykter om at det helst bør være fra 50g og oppover. De har også en i 36g, er denne bra på typ. gås og rev? Alle svar settes stor pris på!
 7. @Ei tohi varjata hvordan vet jeg hvilke gjenger jeg har på pipa og er det slik at det er ubetydelig om jeg kjøper en demper som har samme kaliber eller langt større kaliber enn min rifle?
 8. Tusen takk for svar, @Bergara-Man og @Jibrag - da ble jeg litt klokere! Er det slik at det finnes ulike festesystemer på lyddempere - altså at ikke alle dempere passer til alle rifler? Jeg har en 223 Remington 700 VLS.
 9. Hei! har noen tips/erfaringer rundt bra lyddemper til 223 i mellomprisklassen? Har en 700 vls remington. Viktig at den absorberer mye lyd:) Er det slik at ikke alle lyddempere funker til alle rifler?
 10. Takk og lov! Og takk for svar. Jeg kjøpte det brukt, slik st jeg ikke fikk med noen bruksanvisning. Det ser ut til å være to innstilliger i tillegg til selve zoomen. Hva brukes disse til? To hjul som man kan skru på
 11. Hei! Fikk et brukt Schmidt & Bender kikkertsikte i posten i går. Det er av typen Klassik 3-12x-50. Er det vanlig at man må holde synsvinkel i en eksakt riktig vinkel? Med en gang jeg begynner å bevege litt på vinkel inn i glasset, ser jeg bare «veggene» på siktet. Eller sagt med andre ord: jeg ser fint lite😜 Takk for alle svar!
 12. Takk for svar! Men har lest topicen du sendte, og der virker det som om forfatteren har litt andre preferanser hva gjelder lydabsorbasjonen. Jeg vil ha en som demper mest mulig lyd/smell
 13. Hei, folkens! Jeg skal kjøpe meg en lyddemper til min Remington 700 VLS kal. .223 og trenger litt tips og erfaringer rundt dette. Preferanser er at det skal være god lydabsorbering og helst et hvor man får mye for pengene og ikke blant de dyreste. Jeg tenker å kjøpe brukt - hvilken pris bør man legge seg på?🤔
 14. Hei, folkens! Jeg har kjøpt ny rifle - en Remington 700 VLS .223 og trenger tips og erfaringer rundt kjøp av optik og montasje😄 Jeg skal primært jakte rådyr, men ønsker å ha et kikertsikte som også kan brukes i skumringen. Skal kjøpe brukt, og ønsker helst ikke å bruke mer enn kr. 5000,-. Har forstått det slik at diameter på linsa (min. 50 mm) og at rangen er viktige monenter. Tenker kanskje skyteavstand på alt fra 30 - 150 m er aktuelt😊 Og hva slags montasje anbefaler folk? Er det spesifikke modeller som ikke passer til dette våpenet osv?
 15. Ja, helt enig! Har du noen erfaring med hvordan det funker ved kjøp av brukt rifle? Har fostått det slik at man får søknad goskjent og så først får papirene når man kan dokumentere våpenskap. Er det vanlig at en selger godtar bekreftelsen fra politiet om at våpensøknad er godkjent? Det her kan virke som veldig banale spørsmål, men er helt ny i «gamet». Har akkura bestått jegerprøven😊 Synes i grunn prosessen er ekstremt firkantet og tunggrodd dersom enkelte politikamre trenger detaljer rundt modell, pipelenge etc. om man skal kjøpe brukt (dét jeg ble informert om hos våpenavdelingen hos politiet). Det kan ikke være lett for en søker å kjøpe rifle, når man må ta kontakt med en selger og si: «Hei, jeg vil kjøpe rifla di, men da må jeg fylle ut søknaden først og sende inn den. Så da må du vente ca. 2,5 måneder før jeg kanskje får lov til å kjøpe den. Men du må holde den av da». Selger bærer jo her en risiko for at søknaden kanskje ikke godkjennes og allikevel må vente hele behandlingsperioden for søknaden. Er det noen som har andre erfaringer rundt hvordan dette funker i praksis? For ikke å nevne nytt våpen fra forhandler - må også de holde av våpenet til søknad er godkjent?🤪
×
×
 • Create New...