Jump to content

oyskin

Members
  • Posts

    31
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by oyskin

  1. Å se etter litt hare samtidig var jo ikke dumt. Og ja, blir jo støkkjakt Sako, men spørsmålet var om det er noe vits om de sitter på topp hele dagen og spotter meg fra flere hundre meter unna. Holder de seg i trærne hele dagen, eller slapper storfuglen av under grana litt midt på dagen også? Blir nok en tur ut før jul, ellers blir jeg å angre meg halve neste år.
  2. Snøen har dekt skauen, og fuglen sitter oppi trærne her i innlandet. Jeg har fri uka før jul, og hadde tenkt å utnytte siste sjanse og få et par dager ute på jakt før sesongen er over. Men hagle er eneste lovlige hjelpemiddel der jeg jakter. Så da er jo spørsmålet, er det no vits?
  3. Ser det nå, den siden er totalt ubrukelig på mobil.
  4. Det er svært gledelig å høre! Kun noen minutters rotur fra hytta, da blir det jakt på skarv og and neste høst! Men hvor har du infoen fra?
  5. Jeg har Akkar Churchill, den kosta vel 11 ny. Jakt og friluft selger den til alle som skal ha sin første hagle og ikke vil bruke masse spenn. Den gjør da jobben, ser ikke helt hva som skulle vært av bedre kvalitet. Men er mulig du finner noe bedre for samme prisen om du kjøper brukt, og tåler en bruksripe eller to.
  6. Hører på dere, og dropper jakt inne i fjorden med mindre ordningen blir videreført. Hvis den holmen er godkjent for jakt fra land så kan jo folk klage så mye de vil. Er forøvrig ikke redd for å bli kontrollert så lenge jeg vet jeg har mitt på det tørre, men syns det er vanskelig å vite med akkurat dette. Fra helldal hører du vel skuddene om jeg sitter på smørholmen Har nok fisket mange søsken vi da, sjøørret er det der også! Og mink kan jeg bekrefte, sett flere av dem og en bodde under hytta vår i arneviksskilen en stund.
  7. Du har selvsagt helt rett, det er bare en (halv) holme i kaldvellfjorden. Men andre holmer åpnet for jakt er også i nærheten av bebyggelse. Poenget var uansett at det må vel da være greit å jakte smørholmen med båt, om ordningen ikke blir videreført? Har du jaktet kaldvellfjorden selv, i såfall hvor? Tror du ordningen blir videreført? Et annet poeng er jo at litt ut i sesongen er det få folk på hyttene i ukedagene, og da blir det nok stille i fjorden, og få som bryr seg om det går av et skudd eller to.
  8. Jeg er en innlandskrabbe fra Østlandet og visste faktisk ikke at det er fri jakt på sjøen. Det er jo en game changer! Har tilgang på en hytte på sørlandet, inne i en fjord, men det er jo tett med hytter. Så jeg tenkte det først som umulig/ulovlig å benytte meg av fri jakt på sjøen der, enda jeg har sett masse skarv, ender, gås og noe ærfugl. Men, så Googlet jeg litt og fant ut at Agderfylkene har åpnet for jakt fra utvalgte holmer, deriblant flere inne i kaldvellfjorden der jeg har hytte. Disse holmene er ikke langt fra bebyggelse/hytter i det hele tatt. Google sjøfugljakt Agder for kart. Denne ordningen var fra 2017-22, og jeg rekker ikke sjøfugljakt i år, men om jeg da bruker båt rundt/ved de samme holmene neste år, så kan da det umulig være ulovlig selv om det ligger hytter hundre meter unna i flere retninger? Så lenge man overholder andre regler om sikker bakgrunn osv. og selvsagt plasserer seg så skudd ikke går i retning av bebyggelse, eller helst land innenfor sikkerhetsavstanden i det hele tatt. Syns det er vanskelig å bedømme hvor grensa går for jakt på sånne steder. Det er jo bebyggelse rundt det meste av kysten på sørlandet, og når det er snakk om båt uten motor har jeg ikke lyst å prøve meg uttaskjærs heller akkurat. Lyden av skudd går jo veldig langt på sjøen, og de med hytter noen hundre meter unna vil nok syns det er høyt og vel nærme kan jeg tenkte meg, selv om skudd går i andre retningen. Men om de ringer og noen faktisk kommer å sjekker så er det innafor, eller hva tenker dere? Andre erfaringer eller perspektiver på å drive lovlig og etisk jakt i fjord med hytter? Her er Link til kart over holmer hvor fylket har åpnet for å jakte fra, noen i fjorder med en del hytter.
  9. Må det posteres på jorde det har vært hvete på? Eller andre ting duene spiser (erter og mais)? Eller holder det at det er hvetejorder i nærheten og masse duer rundt så gjør lokkeduene resten?
  10. Har mulighet til å låne springer spaniel en til jakta i år, men den er ikke brukt på jakt før. Vi hadde springer når jeg var liten, og den så da ut til å gjøre det den skulle av seg selv, altså løpe runder rundt jegeren uten å gå for langt unna. Men er det dumt å ta med en utrent hund, som jeg ikke kjenner spesielt godt, på jakt, vil den skape mer trøbbel enn nytte eller er disse rasene såpass fulle av jaktinstinkter at det burde kunne gå bra? Tipper jeg kan glemme apport, og får håpe den ikke løper og hopper etter viltet, men hvis den støkker opp fugl på skuddhold så er det jo til hjelp. Noen tanker om dette?
  11. oyskin

    Henry Long Ranger

    Hallo! Jeg har prøvd å få tak i en Henry Long Ranger ei god stund nå, men ting tyder på at denne omtrent ikke finnes i landet, og hvertfall ikke for salg. Jakt og friluft har Henry, men vil ikke skaffe. Brownells skulle sjekke om det var aktuelt å ta den inn på hovedlager i USA. Pedersens vaabenlager melder om svært lange leveringstider fra Henry (8-12mnd,minst) men kunne skaffe rifla for ca. 22 tusen. Jeg blir antakelig å bestille en i 223, selv om det var dyrere enn forventet. Så jeg lager denne tråden for å ha en generell tråd om rifla. Er det fler som er interessert i denne? Er det noen som faktisk har den, eller har prøvd den? Er det noen som har noe annet å si om en sånn type rifle? Så kan vi jo ta det her
  12. Hva mener du egentlig, type art av lokkefugl eller materiale? For det skal selvsagt være due, om du skal få duer til å lande. Men jeg har hørt folk mene at ei kråke oppi miksen kan være lurt også. Angående kvalitet/materiale så er det selvsagt jo mer realistisk jo bedre. Jeg har ikke mye erfaring og kjøpte noen i plast på biltema, og noen fra skittjakt tror jeg som hadde en mer slags.. Filt/stoff aktig materiale utenpå som sikkert virker mer realistisk.
  13. De satt mye i trærne over oss ja, så skjulet var nok ikke bra nok. Dekte oss til mer og mer for hver dag vi dro ut på jordet, med luer, camo-buff og noen gamle vanter jeg stjal fra dama og klipte avtrekkerfingeren av! Men ble jævlig varmt! Skjulet var 2x camo nett og litt kvist med løv på. I år skal vi stikke dit uka før, og (med tillatelse) bygge et par skjul på forskjellige steder, med granbar eller løv alt etter hva som passer, og heller strekke camonettene over, med glippe som vi kan reise oss å skyte fra. Jeg har lest at duer visstnok er veldig vare på når skjul plutselig dukker opp, og at dette å bygge det noen dager i forkant kan gjøre stor forskjell, så nå har jeg trua!
  14. Enig i at det burde være gratis eller typ symbolsk sum. Maks 500kr imo. Koster jo litt i utstyr også, om man skal ha lokkeduer. Jeg la bare ut annonse i lokalavisa, ikke gratis det heller men var en eneste bonde som ringte meg faktisk og hadde masse hvetejorder å tilby! Helt konge! Jeg skrev forøvrig at jeg kunne betale i annonsen men det var mest for å lokke til meg noen potensielle hehe. Det har første runden i fjor, og det viste seg at å treffe flyvende duer er lettere sagt enn gjort, de landet ikke på lokkeduene så vi skjøt typ to stykker på tre kvelder. Altså pga vår mangel på evner og kunnskaper, det var jævlig mye duer der, men helst ikke akkurat der vi satt... Poenget er at da hadde det vært kjedelig å ha betalt flere tusen for å sitte der. I år skal vi trene noen runder ekstra på skytebanen, ta flere sjanser på overflyvere, og endre strategien litt (sette opp skjul i forkant F.eks) og hvis det gir uttelling vil jeg tilby han generøse bonden noen duerfileter som takk!
  15. Litt personlig off topic spørsmål, men hvordan fikk du kjøpt en skogteig? For det har jeg også vært interessert i, men de ligger jo ikke akkurat ute på finn.
  16. Hva er fordelen med å fryse hel fugl i stedet for å ta ut filetene og fryse de separat?
  17. Det sies vel at dyret ikke skal under åtte grader første døgnet, for å sikre mørning.
  18. Drar opp igjen denne da jeg har eksakt samme spørsmål. Jeg er også links. Ser ingen grunn til at Long Ranger har noen bakdeler for links, heller omvendt da man slipper speilvendte deler o. l. Men utkastet blir vel kanskje i synsfeltet? Ble det noe long ranger på deg eller jægern i nor? Noen som vil melde seg med erfaringer rundt denne nå? Er kanskje ikke så mange av dem i Norge. Jeg tenker å bruke den til rådyr og revejakt, hovedsaklig.
  19. Jeg har ikke all verdens erfaring, men har støkket masse orrfugl uten å høre dem i det hele tatt. Storfuglen skal det vel mye til at man hører? Lager den noe særlig lyd på høsten egentlig? Så nei, det er ingen pekepinn etter min mening. Så lenge man ikke har gått i timesvis uten å se noe vil jeg si man alltid kan anta at det sitter fugl i relativ nærhet til deg, om terrenget er riktig. Angående hakkespetten, absolutt ikke! Tenkt over det samme, den fuglen vet at det ikke er jakt på den, og smaker kanskje for treverk til at rovdyr vil ha den også? For den er ikke redd i det hele tatt. Har stått rett under treet mens den hakker i vei flere ganger.
  20. Vært ute tre morgener på 4-5 timer siste uka. Sett veldig mye fugl her i skogene på Østlandet. Har ikke noe særlig referanse da jeg ikke begynte med jakt før i fjor, men støkket da opp mye mindre fugl på samme terreng da. Så nesten bare orrfugl i fjor også, utenom en tiur som jeg skøyt. Hadde troa i år, ettersom det var såkalt museår, og jeg innbiller meg at det gir mere fugl til høsten. Våren var også bra da det ikke var sene frostnetter etter våre kom. Hadde opp masse orrfugl første dagen, men dårlig med skuddsjangser pluss at jeg er litt for treig. Har ikke hund. Andre dagen støkka jeg storfugl også, men så den ikke da det var for tett skog. Når jeg var ute i dag støkket jeg 6-7 storfugl og noen få orrhaner, men på alt for langt holdt. Letter jo på 70m og deromkring, da har jeg ikke mye sjangs. Kom fram til en bratt skråning hvor jeg hørte orrfuglen satt å klukka nedi, men det var jævlig bratt og langt ned så jeg dreit i den. Snudde og gikk en litt annen rute veien tilbake, men den jævla orrfuglen fulgte etter! Hørte den klukke bak meg kanskje 70-100m enda jeg gikk flere kilometer før den ga seg. Prøvde å snu igjen for å finne den men da ble den selvsagt stille. Jævla sniken erta meg, ville jakte jegern! Så ingen fugl enda i år, men ikke pga lite fugl men heller lite ferdigheter og at de støkker på alt for langt hold. Pluss at jeg ikke har hjelpa av hund. Men jeg gir ikke opp, de trykker vel litt mer utover høsten, også før snøen eller? Den tiuren jeg skøyt i fjor var nok ordentlig flaks, jeg kom snikende over en kul og den satt med ei røy under ei gran bare femten meter foran meg så jeg hadde den på kornet omtrent før den letta. Har nå innsett hvor sjelden det er å komme så tett på! Hvis noen har tips til en fersk fuglejeger uten hund tas det imot med takk. Tenker da på plassering i terrenget for å støkke dem ut, og ikke inn i tjukkskauen og hvordan komme tettere på, utenom det helt åpenbare som å prøve å være stille.
  21. Er på mitt første år som fuglejeger. Fikk en tiur i oktober og er fornøyd med det, men vil ut å prøve igjen et par turer før sesongen er over. Så da lurer jeg på hva er gode tips for jakt på skogsfugl nå som det ligger tykt med snø? Sånn jeg har forstått sitter de nå på topp, storfugl i Gran og orrfugl i bjørk. Rifle er ikke lov på fugl her jeg bor (hvorfor?) så det blir hagle. Er det å ha hagla i reima, og kikkerten i hånda beste taktikk? Også prøve å smyge seg innpå hvis man får øye på en eller? Regner med sjansene som er små når det er bart, er helt minimale når de sitter på topp og hagle er eneste alternativ. Stemmer dette? I såfall, tips til hagle ammo som når langt? Hva er saklig hold å prøve skuddet på? Det sies jo 30m med hagle, er det tilfelle eller kan man strekke det litt med riktig ammo? Alt av tips tas imot med takk, da jeg åpenbart er uerfaren.
  22. Hei! Lurer på lovligheten rundt å skyte rev i hagen. Det er bare 2 mål med tomt, men to av sidene ligger mot skogen. Har lekt med tanken om å sette ut åte og få reven jeg hører hyle her om natta til å bli vant med det før jeg eventuelt skyter den med hagle i vinter. Men er det lov? Kan jeg skyte hva jeg vil av jaktbare arter i sesong på egen grunn, så lenge jeg har sikker bakgrunn osv?
×
×
  • Create New...