Jump to content

Dangle

Members
  • Posts

    61
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Dangle

  1. Blir kanskje pulsar istedenfor tror jeg. Ser ikke ut til å mangle på positive anmeldelser fra jegere der. Finner svært lite erfaringer med fox 19 desverre
  2. Noen som har erfaring med Night pearl fox 19 termisk kikkertsikte? Vurderer denne sterkt som første termisk, da den ser liten og snedig ut og i tillegg rimeligere enn andre termiske. Skal hovedsakelig jakte rev, men har også andre nattevandrere som er aktuelle. Blir nok maks skutt på 120m, som oftest nærmere 50m. Er ikke opptatt av wifi eller opptak. Det er planlagt den skal monteres på en Mossberg MVP 5,56 med picatinny skinne. Ser at skinnen som følger med er weaver forhåpentligvis er de kompatible med hverandre. Noen meninger om denne? Kvalitet?
  3. Ville uansett gått til en børsemaker for å få 100% bekreftelse. Men hvis det er en såkalt HV mauser, altså en mauser fra krigen som ble modifisert her i Norge til å bli brukt videre etter krigen i kaliber 3006, så er det noen kjennetegn. Siktekornet i front er flatt på de modifiserte og spisst på de tyske originale. Det står 7,62 på løpet og annen norsk merking her og der om den er modifisert. Låsekassen er frest ut i front slik at de lengre 3006 patronene skal passe med clips. Din ser ikke ut til å ha blitt frest ut noe som gjør at det ikke ser ut som en HV Mauser. Ut ifra det jeg kan se ser det ut som det er kun de originale tyske merkene. Det fine om den er helt original i tysk kaliber er at den er verdt MYE mer enn en HV mauser som det er overalt her i landet. En HV mauser er et flott og godt våpen som er utrolig artig å ha, men er ikke verdt noe som helst i dagens marked. Kun samler verdi for noen som er interessert. Stokken ser ut til å ha en del misfarging som kan tyde på at den trenger litt vedlikehold. Har selv oljet opp noen sånne stokker med svært godt resultat. Men ville uansett gått til en proff børsemaker for å inspisere og få en proff vurdering. Er itillegg en drøss med andre land som har modifisert disse som betyr at den kan være i andre kaliber også, men utifra bildene dine ser den tysk original ut.
  4. Får vel bare se om skogen lever opp til navnet sitt. Er det noen åpne områder med flott skogkant langs er det kanskje mulighet for rev på nattes tid.
  5. Da får jeg håpe på at det kanskje blir noe fugl der, men tenker også prøve å lokke noe rev. Har sett for meg at reven trives godt i dette området, men er foreløpig basert på rein spekulasjon. Var derfor nysjerrig om noen har prøvd å lokke rev eller observert for eksempel grevling der
  6. Fått ordnet meg jaktkort til høsten på Gruset i Finnskogen (småvilt jakt). Blir min første tur til denne delen av landet. Vet selvsagt hvilke arter man i teorien kan møte på her, men lurer om noen faktisk har vært der og kan si noe om området?
  7. Har vurdert demper også, men tror det blir en rekylbrems i første omgang. 9,3x62 er et utrolig artig kaliber, men det fortjener kalle navnet sitt "en kanon". Spent på å teste ut presisjonen med litt redusert rekyl.
  8. Hei, Noen som kan anbefale en rekylbrems til en Mauser M12 med M15x1 gjenger i kaliber 9,3x62? Har sett på denne modellen, men tar gjerne imot tips. https://www.jaktogfriluft.no/schultz-larsen-rekylbrems-large-95mm-15x1
  9. Har både 101 og m12 og begge er gode og solide våpen. 101 med synt stokk har litt mykere gummi finish som lettere får riper og sluttstykket er noe herk å sette sammen. Ellers veldig presis og lett å skyte bra med. liker m12 litt bedre, føles ut som litt mer solid finish på polymer stokken og har god gammeldags mauser topplading om man liker det. Enkelt og raskt å demontere sluttstykket. enklere og demontere m12 helt for full rengjøring da 101 bruker et helt annet bedding system som gjør at den er låst til rekylklakken i stokken, mens m12 bruker bare en løs rekylklakk montert i stokken. Uansett så er det fine med disse riflene (polymer stokk) at ved oljing etter bruk renner oljen inn i alle kriker og kroker det skal så er sjelden behov for å demontere fullt. De har begge tilfelles at de ikke kan bytte løp, men tviler sterkt på at noen med vanlig jakt bruk og riktig vedlikehold klarer skyte ut noen av disse løpene iløpet av sin jakt karriere med 308 ihvertfall som er det jeg har i begge
  10. Dangle

    Cz-Klubben

    Vurderer melde meg inn i denne klubben med en 457 varmint. Noen her som kan si noe om byggekvaliteten? Evt hva som er metall og hva som er plastikk?
  11. Dangle

    Cz 457 varmint

    Vurderer muligens en CZ 457 varmint i 17hmr. Ut fra de anmeldelsene jeg har sett har den fått kun skryt. Alt i metall uten magasinet som er det som har fått mest slakt. Pent tre og følelse av kvalitet blir nevnt. Noen flere meninger om den kan anbefales eller om det frarådes å kjøpe den?
  12. Hei, Ser denne tråden er noen år gammel, så lurte om du tar fortsatt imot forespørsler?
  13. Bruker ikke demper, så det skal nok være i orden. Takker for tips får ta å se litt på eldre tråder
  14. Noen som har erfaring fra villsvin eller bukkjakt i Krakow? Eller noen tips før man reiser ned der?
  15. Ser bra ut det der! Jeg gikk også for akkurat samme type veggfester
  16. TMB hvem som selger de festene du sendte bilde av?
  17. Takker til dere som har sendt meg melding om tips. Har da funnet ut at de ikke har sluttet å selge M12, er bare en oppdatering i nettbutikken, så den kommer tilbake
  18. Noen som vet hva som har skjedd med nettbutikken til norhunt? Har endelig fått ordnet papirene for å kjøpe meg to mauser m12 extreme black editon. En i kaliber 308 og en i 9,3x62, begge med åpne sikter. Da jeg er en av de som faktisk bruker dette på jakt. Dette var den eneste butikken jeg vet om som kunne tilby dette og har vært inne å sett ganske lenge før jeg bestemte meg. Og nå som jeg sitter her klar til å handle er alt som heter mauser borte fra butikken. Hvis de har sluttet å selge m12, så var det utrolig synd isåfall. Var egentlig kun denne riflen jeg er interessert i, da jeg syns dette er en de bedre designene for mitt bruk på markedet i dag. Noen som vet om en annen mauser forhandler evt?
  19. Ser fortsatt på ulike veggfester, men tror jeg har landet på en som passer bra til betongveggen. Her er uansett bilde av de antikke gjenstandene. Begge to er produsert i 1886. Sverdet er en bajonett som festes på martini henry'en. Ganske utrolig å få studere dem og se at disse våpene ble laget med høy kvalitet og har et godt gjennomtenkt design. Lett å undervurdere hvor dyktig oppfinnere var på denne tiden. Så her er to 135 år gamle rifler i overaskende god tilstand. Kommer til å se bra ut på veggen. Martini henryen har vært langtids lagret på et lager i nepal og ellers har en ukjent historie, mens mauseren er en suvenir som en veteran fra første verdenskrig tok med seg hjem fra krigen.
  20. Venter nå på en Martini Henry MK4 pattern B og en Mauser model 71/84 som jeg prøver finne noen passende veggfester til. Begge har bajonett og er en fordel om festene gjør at de kan være på montert. Trenger hjelp til å finne noen passende fester. Noen som kan anbefale noen? Skal henge på betong vegg.
  21. Er selv ganske opptatt av vedlikeholdet av mine våpen. Anbefaler tetra sine produkter. De har fungert veldig bra for meg. Har brukt dem i et par år ikke i 10 år enda. Bruk pussebenk, så unngår man søl og all skiten renner ut løpet i rett vei istedenfor inn igjen i kammeret og i kriker å kroker. Itillegg føles pussingen mye enklere kjekkere. Har hatt veldig gode resultater med tetra sin cobber solvent, som har rengjort skikkelig skitne og sletne mauser løp fra 1940 og gjort dem skinnende blank etter all guffen var fjernet. Bruker bronze børster da nylon børster ikke biter nok til å fjerne skit som sitter godt. Bronze børstene er myk som smør iforhold til metallet inne i løpet, så de gjør ingen skader der. Men drar den bare gjennom en 5-6 ganger. Er vel mer aluminium og stål stenger, spesielt de som man kan demontere som ikke er anbefalt å bruke. En onepiece pussestang er det beste, bruker igjen tetra sin her. Tetra sin bore conditioner fungerer også veldig bra og sitter lenge og beskytter bra. Tetra har også disse våpenolje serviettene som er veldig praktiske å bruke ved rengjøring. Har aldri hatt problemer med rust på mine våpen. Jeg er også nøye med å aldri ta på metallet når våpenet skal lagres. Dette er fordi det sitter salt på huden som setter seg på metallet og vil etterhvert skape rust flekker med mindre man tørker metallet med våpenolje uten å ta på metallet etter våpenet er klar til lagring. Bruker også tetra sin universal boreguide som passer på alt i skapet mitt, som starter på 223 og opp til 9,3x62. Uansett om du ikke går for tetra sine produkter, så ville jeg gått for noe kvalitets pusseutstyr.
  22. Takker for mange gode tips her. Skal ta å se litt nærmere på de dressene som er nevnt. Hvis det er flere som selv har Finnskogen, så er det interessant å høre om dere har vært fornøyd med den.
  23. Hei, Noen som kan anbefale meg en god jaktdress? Har sett mye på Norrøna Finnskogen, men er blitt usikker fordi at ser at den har fått mye dårlig anmeldelser. Den er også relativt dyr. Mange som klager på dårlig kvalitet og levetid. Virker som at kvalitets krav og kvalitets kontroll er noe som generelt bare har begynt å bli dårligere og dårligere de siste årene. Ser ut til å gjelde alt slags mulige produkter. Prøver finne meg en solid jakt dress som tåler vær, vind og bruk. Skal brukes til revejakt og hjortejakt. Derfor bør den vel blende litt inn i skogen/fjellet spesielt til revejakten. Liker best finnskogen, men hvis kvaliteten er så dårlig som mange hevder, så blir det nok noe annet.
  24. Hei, Har lyst å starte med hare jakt, men usikker på hvilket kaliber som egner seg. Liker best rifle og vil helst bruke dette. Har både 308 og 223, men lurer på om jeg burde hatt 17hmr istedenfor til dette. For å hindre mest mulig kjøtt ødeleggelse. Så lurer jeg på om det er noen som har jaktet hare med 308 og hvordan det gikk? Går det hvis man bruker rett ammo og er nøye på skudd plassering? Takker for svar!
  25. Oppdatering 2: Klart og få tak i det meste av deler som manglet til stokken. Så nå begynner den og ta form. - Cleaning rod + cleaning rod nut er installert. - Fikk tak i en veldig gammel kolbekappe jeg antar har sittet på en gew98 som passet perfekt da disse ble også brukt på tidlige k98 modeller. - 25mm diskene er installert men ikke låst enda. Skal feste noe gummi på dem på innsiden der de har kontakt med stokken så de ikke kan ruste når de er låst fast i stokken. -Rekyl luggen er satt på, men pga jeg mangler rett verktøy er den ikke skrudd hardt nok til. - Bayonet feste er installert. Et lite tips til andre som skal gjøre dette. Hullene på bayonet festet er i forskjellig størrelse slik at låsepinnen kun kan installeres fra en side. Noen få ting gjenstår. 1.Skru rekyl luggen godt nok til. Mangler det spesial verktøyet som brukes for dette. 2.Pillar bedde bakre låskasse skruehull for å beskytte stokken mot rekylen og samtidig få best mulig presisjon ut av stokken. 3. Når alle delene er montert og "passer" skal de delene som fortsatt mangler blånering få dette.
×
×
  • Create New...