Jump to content

Dangle

Members
 • Content Count

  38
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Dangle

 1. Hei, Har lyst å starte med hare jakt, men usikker på hvilket kaliber som egner seg. Liker best rifle og vil helst bruke dette. Har både 308 og 223, men lurer på om jeg burde hatt 17hmr istedenfor til dette. For å hindre mest mulig kjøtt ødeleggelse. Så lurer jeg på om det er noen som har jaktet hare med 308 og hvordan det gikk? Går det hvis man bruker rett ammo og er nøye på skudd plassering? Takker for svar!
 2. Oppdatering 2: Klart og få tak i det meste av deler som manglet til stokken. Så nå begynner den og ta form. - Cleaning rod + cleaning rod nut er installert. - Fikk tak i en veldig gammel kolbekappe jeg antar har sittet på en gew98 som passet perfekt da disse ble også brukt på tidlige k98 modeller. - 25mm diskene er installert men ikke låst enda. Skal feste noe gummi på dem på innsiden der de har kontakt med stokken så de ikke kan ruste når de er låst fast i stokken. -Rekyl luggen er satt på, men pga jeg mangler rett verktøy er den ikke skrudd hardt nok til. - Bayonet feste
 3. Hei! Hadde et spørsmål jeg håpte noen som er godt kjent med mauser k98 og bedding generelt kunne hjelpe meg med. Jeg skal installere en recoil lug på en k98 stokk. Lurte om noen vet om disse ble i gamle dager bare skrudd sammen, eller om de ble limt i tillegg/ eventuelt med bedding gel. Der luggen sin rygg har kontakt med stokken. Den skal aldri tas av igjen etterpå i mitt tilfelle og vil at den skal beskytte stokken best mulig og itillegg bidra til beddingen på best mulig måte. Noen Ideer om dette? Her er et bilde som illustrerer hva jeg mener.
 4. Hei! Har nå et prosjekt jeg har vurdert å gjøre i et år nå. Kjøpte en helt ny produsert k98 stokk for et år siden av typen minelli, men når jeg innså hvor mye jeg manglet og hvor mye ressurser som må puttes inn i dette. Var jeg ikke sikker på om jeg skulle fortsette. Før jeg kom fram til nå nylig at jeg skal fullføre prosjektet. Tenkte lage en post med dette som går ut på bruke en gammel k98 fra tidsrommet 1936-1943. Når Tyskland sin stålproduksjon fortsatt var på topp og sette den sammen i sin originale tilstand med en helt ny nydelig stokk og blånere/restorere metallet som installeres på
 5. Hei! Noen som kan anbefale noen produkter for å spraylakkere en syntetisk stokk. Er første gang jeg gjør det, men har en stokk som er passende for dette eksperimentet. Det skal være permanent. Slik at det sitter veldig godt. Har forstått det slik at jeg trenger avfettingsmiddel, farge lakk og så til slutt klar lakk mens den kures. Har funnet noen på nettet, men var ikke sikker på om de var permanent og det vil jeg helst det skal være.
 6. Var og skjøt den inn i kveld. Heldigvis fikk jeg god hjelp på banen til å stille inn. Lærte nok en ting eller to der. Skjøt 19 skudd med 9,3x62 først med stativ til den var innskutt og så uten. Kikkerten satt som støpt og er fornøyd med samlingene.
 7. Takker for tilbakemeldinger! Da skal den innskytes i nærmeste framtid. Er det noen som har prøvd å bore sighte på 100m? Fordi nærmeste banen har 100m bane og har forstått det slik at mange bore sighter på ca 25m.
 8. Det fulgte med en slik liten unbrako/torxnøkkel. Brukte den korte enden når jeg skulle stramme for å få mest moment. Har ikke noe annet enn den som fulgte med som passer.
 9. Oppdatering: Demonterte og tørket både kikkert og ringene godt med en pusselapp og satt det sammen igjen. Uansett så det ut som det ble bedre denne gang. Skruene var enklere og skru inn, men fortsatt er det er lite mellomrom. Har en mistanke om at det skal være slik. Håper noen her inne vet svaret. Uansett her bildene etter det ble montert på nytt. Skal nevne at både kikkert og ringer er 30mm og er bare strammet skruene med sunn fornuft uten å ta for mye i. Mener det sitter ganske greit nå.
 10. Så lurer vel egentlig på om dette ser greit ut ved første øyekast eller om jeg har gjort en nybegynner feil. Takker for tilbakemeldinger.
 11. Hei! Har nå montert min første kikkert selv. Ville helst gått til børsemaker, men har jeg ikke funnet en her. Da er det like greit å lære det selv. Har brukt Warne medium ringer og kikkerten er en zeiss conquest v4 3-12 kikkert. Har nå montert den, men ville dele noen bilder for å høre om det så ut som jeg har gjort noe feil. Har skrudd ringene litt og litt til sunn fornuft sier at de ikke går mer igjen. MEN som bilde viser så er det fortsatt litt åpning som får det til å se ut som montasjen ikke er helt "Lukket". Er det normalt? Tar gjerne i mot tips. Har selvfølgelig fulgt warne sin in
 12. Takk for tips! Men hva brukte du den på?
 13. Den er helt perfekt til 30 caliber, mens den fester seg litt dårlig på små kalibere som 223. Alt i alt så funker den bra og gjør jobben greit, hvis man trenger en universal bore guide.
 14. Har fått meg en picatinny rail til m12 mausern i 9,3x62. Lurer på om jeg burde/må bruke for eksempel loctite blå medium på de 4 skruene. Er jo en ganske kraftig rekyl på dette kaliberet, men spørsmålet er vel om det er kraftig nok til at jeg må bruke loctite. Tar gjerne imot forslag til hvilken type loctite også. Det skal monteres et rødpunktsikte på picatinny skinnen.
 15. Det skal jeg gjøre før jeg kommer så langt at jeg tar det endelig valget. Syns bare det er greit å høre hva folket sier også, spesielt når det gjelder på kvalitet og hvor lenge våpenet varer og hva det tåler.
 16. Takk for tips den skal jeg se på. Hva med denne da? Kan denne være noe som er verdt å vurdere? Sig sauer 1911 tacops .45.
 17. Bruksområde er skyting i pistolklubb og helst ny. Prisområde maks +- 30K. HKP30L fordi det er masse tester av den og for det aller meste veldig gode anmeldelser. Eneste grunnen til at jeg er skeptisk til den er at det er plastikk frame på den og er en del som påstår dette ikke varer like lenge som stål frames. 1911 snakker vel for seg selv. Desginet er her fortsatt over 100år etterpå, selv om det er kopier så er det fortsatt "samme" pistolen i noe som er mitt inntrykk en tung, stål pistol som er bygd for å vare. Er hovedsaklig 9mm eller 45. jeg har vurdert å søke om. Har skjønt det sånn at
 18. Endte opp med å kjøpe den uansett. Skriver en kort anmeldelse etter jeg har fått brukt den litt. Så hvis noen andre lurer på samme, så finner de svar her.
 19. Hei! Noen tips for hvilken pistol man bør vurdere om man skal ha en som er bygd for å vare i lang tid og som man får mange kuler igjennom løpet over årene? Noen pro og cons med polymer frames? Har helst sett for meg stål, men ser ut som nyere pistoler ofte bruker plastikk nå om dagen. Bryr meg ikke om vekt. VIktigste er kvalitet og holdbarhet. HKP30L eller 1911 vurderes så langt, men interessant å høre om andre sine erfaringer/anbefalinger.
 20. Hei! Noen som har testet tetra gun universal bore guide? Hvilket kaliber var det og er den verdt å kjøpe? Takker for svar
 21. Det stemmer at det er en rifle ja. Syns det er veldig greit å skyte med bare åpne sikter opptil 100m på bane. Med rødpunkt vil man kunne avfyre skudd mye raskere enn ved bruk av åpne sikter, som jeg ser på som en fordel på jakt. Jakter småvilt på korte avstander og derfor jeg vurderer rødpunkt framfor kikkertsikte, men kikkertsikte er også aktuelt, så lenge det ikke er for mye zoom, eller at man kan justere ned på zoomen. Fra jeg har vært på jakt tidligere fant jeg ut at 3X zoom som er den minste zoomen jeg har på et zeiss kikkertsikte. Var helt topp egentlig. Trengte ikke noe mer zoom en det
 22. Takker! En slik jeg er på utkikk etter
 23. Ellers trenger jeg fortsatt tips til å finne base/rail til Mauser M12 solid. Er det noen spesielle hensyn som må tas eller er det standard mål på base festene? Er jo et hav av forskjellige å velge mellom.
 24. Mossbergen brukes til småvilt jakt. Har fått sansen for revejakt, så den blir nok brukt en del der. Har hørt mye bra om H2, så den vurderes sterkt.
 25. Noen som har erfaring med aimpoint micro? Hvordan den er i forhold til en vanlig fullstørrelse rødpunktsikte
×
×
 • Create New...