Jump to content

Patsy

Members
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Patsy last won the day on December 13 2021

Patsy had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Patsy's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • Conversation Starter
  • Collaborator
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post

Recent Badges

26

Reputation

  1. https://www.vg.no/nyheter/i/LlwrW9/advarer-mot-elg-sentralt-i-oslo Nå ble jeg litt interessert. Det står at det var politiet som skjøt elgen og da lurer jeg på hva de kan ha skutt den med? Ville de ha funnet på å skyte elgen med det de har i patruljebilene?
  2. Fy faen! Jeg blir helt uvel. Er det noen her på forumet som vil rekke opp hånda å si at dette er innafor? Den aktuelle jegeren syntes det ihvertfall var på sin plass å kringkaste prestasjonen sin.
  3. Så hvorfor ikke kjøpe en Tikka til? Den vil jo være langt billigere hvis intensjonen er å ha et "reservevåpen". Men klart det er gøy med variasjon... Uansett er det på siden av det du spør om. Utifra alt jeg har lest og sett er Sauer og Mauser som toeggede tvillinger å regne. De deler samme DNA, men har noen ulike egenskaper som først og fremst er overfladiske.
  4. Gøy at du tenker å bruke en Tikka T3x som hovedvåpen og en M12 som "reservebørse"... Har du håndtert begge våpnene i sammenheng? Har kjent på alle tre og endte opp med M12. Sauer og Mauser fremsto litt hipsomhaps. Likte Mausern bedre. Sluttstykke og magasin fremstår som like, foruten sikring og logo på magasinet.
  5. Hjortejakta: 4 i magasin + 1 i kammer + 2-3 skudd i en patronboks i sekken. Vi handler inn jaktammunisjon på deling i familien, så alle på jaktlaget bruker den samme ammunisjonen og kan utveksle ved behov. Har 15 dyr å felle, men det blir en kjip dag med sleping og bæring om vi skyter mer enn 2 dyr i slengen. Og jeg regner ikke med å havne i noen utvidet skuddveksling...
  6. Jeg tar bussen til skytebanen jevnlig med våpen i riflebaggen. "Aktverdig formål" og alt det der. Men jeg tar ikke en svipp innom Rema for å handle melk og brød på veien. Det ene er helt på sin plass - det andre er dårlig stil.
  7. Om det er noe å bekymre seg for, i akkurat ditt tilfelle, er det vel neppe noen av oss som som er i stand til å vurdere. Jeg kjenner 16-åringer som er bunnsolide og bra folk. Og jeg kjenner 40-åringer som jeg stoler på omtrent så langt jeg klarer å kaste dem - og omvendt. "Trygt" i lovens kontekst er jo å følge lovens bokstav - altså godkjent skap, papirer i orden, vandel og så videre. Men følelsen av trygghet er jo noe ganske annet. Kanskje du kunne skrevet noe om hvilke motforestillinger stefaren din har mot å ha våpen i hus? Har vært vitne til nok hjemme-alene fester til å skjønne at det "kan" være en viss risiko å ha 50 fulle ungdommer i stua hvor halvparten vet at "Ola har gønner!!". Ikke dermed sagt at det er, eller vil bli, noe problem, men kanskje noe som kan skape en viss bekymring? Men så kan jeg ikke komme på nyhetsklipp av hendelser med mindreårige hvor våpenet er eid av den mindreårige. Fars våpen derimot..
  8. Jeg tror den godeste Newton trenger en sigarett, så hardt hans navn har blitt påkalt som sannhetsvitne i denne tråden. Det der er så innmari banalt forsøk på gorilla-macho-hersketeknikk at det bikker over i det komiske. Er ikke målet at man blir opplyst? Eller er målet å vise hvem som har mest hår på brystet og de tørreste ørene?
  9. Det ser så flatt ut der dere jakter Jeg har ennå ikke nok erfaring til å tenke på å ta så fine bilder, men her er ett fra skuddplassen. Stilken kom oppover bakken og ble skutt ca 3 meter til venstre for bildekanten. Skuddhold ca 20 meter. Dyret stivnet til i skuddøyeblikket, snudde og gikk nedover bakken et par steg før den segnet om. Jeg er glad stilken datt slik og ikke rullet ned i slukta og ble til kjøttdeig. (.308, Federal Trophy Copper)
  10. ^^ bare et eksempel fra 30 minutter før du postet.. Niks, bare en smule reaksjonære, med en liten dæsj av Don Quijote.
  11. Det er ikke spesielt viktig for meg. Jeg undrer meg over hvorfor personer ser behov for å bruke karakteriserer om meningsmotstandere som "religiøse", "hylekor" og "hysterikere". Det er noe med facebook-sjargongen som neppe appellerer til unge/nye jegere utenfor (ekko)kammeret. Hvis målet er å få jegere til å fortsette å kjempe for å kunne skyte med bly er det nok lurt å ikke karakterisere meningsmotstanderne så innmari. Kunne sikkert engasjert meg til fordel for bevaringen av jegeres rett til å skyte med blykuler, men da må jeg lissom få noe annet enn "sinna-mann-hytter-med-neven-mot-himmelen" argumenter. Fravær av natur/helseskade er ikke nok argument for meg til å slutte å kjøpe blyfritt. Blyfritt har jo vist seg å være å fungere bra for meg (og de fleste nye jegere som kommer til viser det seg). Og når et forbud kommer uansett/sannsynligvis. ....Så, mehh.... Det er nok av andre saker det er verdt å engasjere seg i. Dette forumet har i alle fall ikke klart å overbevise meg om at det er en sak det er verdt å kjempe for. Kan du peke på hva jeg har ment så bastant i "den ene retningen"?
  12. Men hvorfor er dette så innmari viktig for dere? Er det prinsippet? Er det slik at dere er hellig overbevist om at det ikke er mulig å felle vilt på en god måte med et blyfritt alternativ? Hverken nå eller i fremtiden? Jeg klarer ikke helt å få taket på hva som er beveggrunnen her. Om det er "...vi som veit hvordan verden henger sammen..." mot "....kjøtthuene (!!!!) i regjeringa/EU/Politiet/MDG/kobberlobbyen..." så faller jeg rett og slett av. Det blir bare som de som ropte "overgrep!" når de ikke kunne røyke på bussen lenger.
  13. Neida, jeg beskylder deg ikke for konspirasjonsteorier. Det er mer en generell betrakting om enkelte forumisters brede penselstrøk over forskere, politikere, politi, folk som ikke er tørre bak øra ennå, etc... Det jeg beskylder deg for er tankefeil - konkret at kunnskapen om at kobber i bunnstoff er giftig for organismer i vann holdes opp mot et helt annet saksfelt om giftigheten av homogene kobberkuler brukt på jakt. De to feltene kan ikke automatisk sammenlignes, og "jeg bare spør jeg..." blir veldig raskt et forkledd saksinnlegg uten oppbakking.
  14. Ja, det er alltid fristende å ta et stykke informasjon fra ett felt og bruke "magefølelsen" til å gjøre informasjonen alment gyldig for alle andre felt. Hvis jeg har vondt i tanna går jeg til tannlegen, ikke til smeden, til tross for at smeden i alle år har kunnet trekke tenner både raskt og effektivt med kort fluktstrekning. Har lest dette forumet i årevis og det er en fin miks av smed og tannlege her, men av og til veldig vanskelig å se forskjell. Alle er liksom så innmari sikre på sitt eget ståsted og så fastlåst i argumentasjonen sin. Og argumentasjonen kan tendere mot konspirasjonsteorier til tider... For alt det er verdt tror jeg overgangen til kobber kommer til å gå som med røykeloven og elbiler.. Masse fakter og høye rop, "justismord" og "overgrep", men så legger røyken seg og alle fortsetter livene sine, nesten som om ingenting hadde hendt.
  15. "Blyfri hysteri" Emner som starter med en slikt utgangspunkt er vel ikke så mye et spørsmål, som en forespørsel om å få bekreftet sitt eget syn? Ville du vært villig til å se nyanser, eller er påstander som strider mot ditt eget syn å anse som "hysteriske"? Som relativt nyslått jeger har jeg ikke noe behov for å gjøre kulturkrig ut av kulemateriale, men har valgt kaliber og ammunisjon med tanke på et kommende blyforbud. Det har vist seg at de dyra jeg har skutt hittil har dødd akkurat slik de skulle med kobberkuler. Om noen år vil barna våre lure på hvorfor vi i det hele tatt gadd å hisse oss opp så innmari over overgangen fra ett materiale til et annet.
×
×
  • Create New...