Jump to content

jsbmc

Members
  • Posts

    28
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

jsbmc's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • First Post

Recent Badges

4

Reputation

  1. Hva syns du om Vortex Venom? Vurderer den til min pistol!
  2. Har nettopp falt for fristelsen selv, og gått til innkjøp av en eldre Marlin 336C i 30-30. Noe som slår meg er at tilgjengeligheten på denne ammunisjonen er omtrent ikke-eksisterende, blant annet har ikke XXL (ikke veldig, men litt overrasket) noe av dette inne. Er det et veldig uvanlig/ukurant kaliber eller har jeg bare lett på helt feil steder?
  3. jsbmc

    Walker xcel 500BT

    Kjøpte to par Walker xcel 500BT til meg og faren min en av de siste dagene Oslo skytesenter holdt åpent. Har ikke fått skutt med de enda men er foreløpig fornøyd med støydempingen av det jeg har fått prøvd til nå, oppdaterer underveis når jeg får testet de på skytebane. Eneste jeg har å påpeke så langt er at det er middels kjedelig å oppdage at jeg har blitt solgt en versjon (mest sannsynlig walker xcel 100) som ikke har bluetooth, til tross for at det er 500BT modellen OSS annonserer at de har på nettsiden sin. Ser helt like ut som 500BT bare uten bluetooth-knappene på siden. Har altså fått et produkt som er "dårligere" enn det jeg skulle ha, men lite å få gjort med det nå som OSS har lagt ned.
  4. Hahah, jeg er i utgangspunktet helt enig! Jeg har alltid tenkt at for å låne et våpen må man ha tillatelse på omtrent likt kaliber, om ikke helt likt. Hvorvidt dette er riktig tolkning får stå på førstekonsulenten, uavhengig av hvem som ringer hvor
  5. Står i den artige situasjonen at jeg gjerne skulle jaktet i år, men på grunn av usannsynlig lang behandlingstid (Øst) så dette mørkt ut. Førstegangssøkere blir prioritert (som jo er bra), men dette trodde jeg førte til at jeg gikk glipp av jakt ettersom jeg allerede har våpenkort på håndvåpen. Jeg ringte våpenkontoret og lurte på om jeg ville bli behandlet som førstegangssøker ettersom jeg ikke har jaktvåpen, og derfor ikke kunne låne et jaktvåpen ettersom jeg tolket lovverket slik at det kun var likt/tilsvarende kaliber jeg kan låne av andre med mine nåværende våpenkort. Dette var tydeligvis feil, til min overraskelse kan man låne (hvilket som helst) jaktvåpen med våpenkort på håndvåpen (uavhengig av kaliber). Dette syns jeg nesten var for godt til å være sant, og jeg ba derfor om å få det skriftlig. Til alle som er i noenlunde tilsvarende situasjon legger jeg ved det skriftlige svaret fra Øst politidistrikt. Hei! Reglene om utlån følger av våpenlova § 18, se nedenfor. Dersom man har våpenkort på en våpentype som er godkjent til bruk på jakt, så kan man låne alle typer jaktvåpen. Har man våpenkort på våpentyper som pistol/revolver så kan man også låne jaktvåpen, men ikke motsatt. Husk å skrive utlånserklæring, jf. våpenforskrifta § 6-9. Med hilsen N.N Førstekonsulent Øst Politidistrikt Forvaltningsseksjonen, avsnitt forvaltning sør Felles enhet for utlending og forvaltning
  6. Det er sant, hadde aldri gjettet meg til at dette gikk hvis det ikke var for oppklaringen fra våpenkontoret.. For ordens skyld starter jeg en ny tråd med dette på lover og regler sånn at jeg ikke sporer av enda mer fra trådens opprinnelige tema.
  7. Ja, er enig i dette. Det virker som om dette er en tolkning de har gjort helt selvstendig uten videre begrunnelse. Det ville vært litt interessant å vite om denne tolkningen er særegen for Øst, eller om dette praktiseres likt over hele landet. Det var derfor jeg ville ha det skriftlig før jeg drar ut på jakt med lånt 12/76 og viser frem våpenkort på .22lr pistol og utlånserklæring
  8. @Olesøn Det stemmer det, var dette jeg også stusset på. Det virker som om de tolker "tilsvarende gjenstand" som våpen, og at de har egendefinerte "kategorier" som de bruker internt. Helt konkret skrev førstekonsulenten i Øst dette i mail til meg: Hei! Reglene om utlån følger av våpenlova § 18, se nedenfor. (her viser han en skjermdump av §18 første ledd, der det står om tilsvarende gjenstand) Dersom man har våpenkort på en våpentype som er godkjent til bruk på jakt, så kan man låne alle typer jaktvåpen. Har man våpenkort på våpentyper som pistol/revolver så kan man også låne jaktvåpen, men ikke motsatt. Husk å skrive utlånserklæring, jf. våpenforskrifta § 6-9.
  9. Ettersom jeg er litt tilhenger av å være på den sikre siden før jeg låner hagle på våpenkort til pistol har jeg nå fått det skriftlig på mail i tillegg. Følte nesten dette var nødvendig med tanke på punkt 2 i utlånserklæringen; Dersom låntaker ikke har våpenkort på samme type våpen som ønskes lånt, må vedkommende først søke politiet om en lånetillatelse. Anbefaler andre i samme situasjon om å gjøre det samme dersom dere er i lik situasjon som meg. Alternativt kan dere sende meg en melding her med mailen deres, så kan jeg videresende eposten direkte
  10. Vil tro at islam.net får en tom kjeller der alt som tilhører tidligere skytebane er plukket ned.
  11. Da har jeg nettopp vært på telefonen med våpenkontoret, og det viser seg at jeg kan låne alle jaktvåpen på utlånserklæring ettersom jeg har våpenkort på håndvåpen. Kan være nyttig å vite for flere her inne som har håndvåpen og venter på søknad på jaktvåpen! edit: Hun jeg snakket med på våpenkontoret siterte bare våpenlovens kapittel 6, og sa det som har blitt nevnt tidligere angående våpen som er av "lavere" kategori. Det virket som hun mente at siden det er "vanskeligere" å anskaffe seg håndvåpen så kan man låne jaktvåpen. Hun begrunnet det også med at de allerede anså de med våpenkort på håndvåpen til å være skikket til å håndtere jaktvåpen.
  12. Okei, så de har mulighet med dagens systemer til å sende søknader til andre distrikter, altså det jeg fikk i svar fra våpenkontoret stemmer ikke.
  13. Er ikke uenig i at det er bra at de ikke behandler søknader fra den som sitter på pulten ved siden av dem selv. Det er godt mulig at de jobber med å forbedre systemene fra sentralt hold, og det er bra! Får det derimot ikke til å stemme at de sender søknader fra ansatte til andre distrikter, men ikke har mulighet til å sende søknader til andre politidistrikter slik systemet deres fungerer i dag. Enten så sendes søknader ut av distriktet når ansatte søker, eller så har de ikke mulighet til å sende søknader til andre distrikter. Det ene utelukker jo det andre, eller så har jeg misforstått noe(?)
  14. Stilte spørsmål om dette til de på våpenkontoret når jeg tok kontakt angående min søknad, kan sitere fra svaret jeg fikk på mail for moro skyld... "Våpensøknader skal behandles i det politidistriktet søkeren bor. Det er ikke noen mulighet slik våres system er i dag, til å kunne søknader til andres distrikter." Syns dette virket litt merkelig, ettersom ansatte i politiet får behandlet søknadene sine i andre distrikter. Det virker som det er liten vilje til å forbedre behandlingstiden på våpensøknader.
  15. Jeg er førstegangssøker på jaktvåpen, men ikke håndvåpen. På grunn av dette får jeg derfor den lange behandlingstiden av våpensøknad så problemet er ikke helt løst for min del, men hadde jeg hatt tillatelse på annen hagle nå så hadde det jo vært en løsning.
×
×
  • Create New...