Jump to content

Fightingfox

Members
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Takk for feedback! Dette er vel litt av grunnen til at jeg forhører meg her også, og det er vel de momentene du nevner som er grunnen til at jeg spør. Men vil ikke en 17hmr V-max kule på 20 meters hold og 3-4 høydemeter i forhold til treffpunkt gjøre at rikosjettfaren er så og si fraværende og dermed ingen reel fare? Her er det også viktig å presisere at det er snakk om jakt på senkveld og natt. Kan prøve å få hosta opp noen flere bilder fra der jeg har sett for meg skuddplassen.
  2. Takk for svar folkens! Ser at folket her stort sett har kommet fram til samme konklusjon som meg! Kan ikke helt se at dette skal utgjøre noen fare for husene i nærheten da det huset som er nærmest ligger litt lavere i terrenget slik at i verste fall vil eventuelle rester av ett prosjektil måtte passere gjennom relativt flere trær og kratt og i verste fall havne på taket av huset. Eventuelle rester av kula vil vel uansett være så små og ha så lav fart at de ikke vil kunne gjøre noe skade uansett? Det er snakk om skyting på egen tomt dette, så grunneiers tillatelse blir vel ikke aktuelt her! 😀 Området er vel egentlig heller ikke i noe hyttefelt da dette er den eneste bygningen i nærheten som er registrert som hytte/fritidsbolig. Jeg tenkte uansett å gi en liten heads up til husene rundt før jeg starter slik at de vet hva som foregår. Satser på at det ikke skaper dårlig stemning! Her er det uansett snakk om kanskje ett skudd eller to i løpet av noen få helger i løpet av året så satser på det er fornuftige folk som bor der! Hagle med lyddemper hadde vært gull her der sikkert, men det har jeg dessverre ikke. Blir en litt stor investering kun for å kanskje skyte en rev eller to!
  3. Hei! Jeg har ett par spørsmål jeg håper noen av dere litt mer rutinerte jegere her inne kan svare på! Jeg er en relativt fersk jeger som har tatt jegerprøven i voksen alder. Er per dags dato i starten av tredveårene og jeg tok jegerprøven for ett par år siden og har da kun jaktet rype til nå. Har blitt litt bitt av basillen, og prøver nå å lete opp flere jaktmuligheter i nærheten av der jeg bor. Tenkte da det hadde vært gøy å teste litt jakt på rovvilt. Jeg har egentlig ingen i min omgangskrets som driver med jakt, og har stort sett prøvd meg fram på inatur til nå. Jeg har tilgang på en fritidsbolig/hytte som ligger i et område med en del småbruk rundt, altså ikke spesielt tett bebygd, men litt bebyggelse rundt.Veien som vises på bildet er en grusvei med lite trafikk. Mest for gøy så har jeg her satt opp ett viltkamera på tomta og strødd rundt litt hundefor for å se om jeg får inn noe gøy på kamera. Har fått inn flere bilder av ett rådyr som har tilhold i nærheten og mye kråkefugl. Det er nok også litt rev i området for de har også dukket opp på kameraet på natterstid. Det jeg lurer på da er følgende: Vil det være forsvarlig og innenfor lover og regler å jakte rev fra egen tomt? (Bilde med utsnitt fra google maps og ytterligere forklaring kommer under) Jeg tenkte å skyte med 17hmr (V-max) Mest pga at det er dette er det eneste riflekaliberet jeg har som er lovlig på rev, men også fordi jeg regner med dette kalibret er mindre sjenerende mtp støy(Har lyddemper) sammenlignet med feks 6,5x55 eller hagle (Det er andre hus ikke så veldig langt til siden for der jeg skyter fra. Holdet er jo relativt kort så hagle er vel egentlig å foretrekke, men jeg tror som sagt dette vil bråke for mye. Det er også litt steiner i bakken der jeg tenker å legge ut åte og jeg litt bekymret for rikosjetter men har forstått det sånn at V-max vil eksplodere og ikke kunne utgjøre særlig fare? Jeg skyter skrått ned fra 2 etg ca 20 meter fra "åte". Streken som er målt fra hytta og 20 m ut blir skytetreningen. Rett sør for hytta ca 150 ned og utenfor bildet ligger det ett småbruk. I pilens retning er det ikke bebyggelse eller veier på flere km. Det er vel omtrent 100m fra huset på venstre side og rundt 75 meter til husene på høyre side. Hva tenker folket? 😃 Setter pris på feedback!
×
×
  • Create New...