Jump to content

JB

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by JB

  1. Hei!
     

    Har fulgt med og fått mye god info her på kammeret siden jeg begynte som fersking med pistolskyting. Det har endt opp med at jeg nå selger et par av pistolene mine for heller å legge pengene i en x-six supermatch. Et glimrende våpen har jeg forstått etter hvert. Men når Sig nå legger ned i Tyskland blir denne pistolen borte virker det som. Er imidlertid så heldig å ha fått reservert en av de siste som kommer til landet. 
     

    Var litt redd for at deler osv ville bli vanskelig å få tak i etter hvert. Men det virker som man har forberedt seg på dette og har sikret lager av diverse deler for årene fremover. Så da tenker jeg at det ikke er noe å bekymre seg for.

     

    Er det noen som vet mer om dette eller har synspunkter om fremtiden med en x-six etter at Tysklandsfabrikken er lagt ned?

     

    =)

  2. Takk for hjelpen folkens! Ser at rundskriv og kompendiet ikke er helt på linje. Kompendiet er vel det nyeste, så man får satse på at det er mest samsvarende med praksis. 

  3. Frustrerende med uforutsigbarheten på ellers like saker. Vet du hva han begrunnet klagen med?

     

    For min del er saken litt annerledes da jeg allerede har 4 pistoler (fin, grov, spesial og magnum 1). Bruksområdet militær har jeg imidlertid ikke benyttet. Uten tilstrekkelig aktivitet vil jeg derfor ikke få innvilget flere søknader uansett. Kunne selvfølgelig ha solgt en av de andre, men har i utgangspunktet ikke lyst til det så lenge jeg planlegger å kose meg med trening og stevneaktivitet fremover.

     

    Så derfor plundrer jeg med om aktivitet vil gi meg mulighet for å få innvilget søknad på 45 acp i militær uten at dette skal være et reservevåpen. Har forstått det slik at reservevåpen i utgangspunktet skal være greit ved tilstrekkelig aktivitet, men er da usikker på om dette reservevåpenet "knyttes" til den 9mm som jeg har i grov (og må bruke i militærfeltstevner nå fremover). Og om dette da senere sperrer for reservevåpen i grov. 

     

    Mulig jeg forklarer meg dårlig. Har spurt og gravd i klubben og lett rundt på forumet, men har bare klart å gjøre meg selv mer forvirret.

  4. Så da er det ikke snakk om reservevåpen altså? Har sett i kompendiet og er enig med deg. Men så var det noen som nevnte rundskrivet hvor det for mosjonsskytteren står at behov anses dekket med samme våpen dersom det kan benyttes innen flere bruksområder. Min nåværende 9mm i grov kan også benyttes i militær. 

  5. Hei

     

    jeg har en 9mm registrert i grovfelt og skal snart i gang med approberte stevner (ikke bare klubbstevner). Ønsker meg også en 45 acp til militærfelt, men har allerede 4 pistoler (ingen i militær) og vil helst ikke måtte selge en av dem uten at det er helt nødvendig.

     

    Etter å ha trålet rundt etter svar har jeg imidlertid ikke funnet noe om følgende: Ettersom jeg ikke har våpen til militær fra før vil det være mulig med reservevåpen til dette bruksområdet hvis jeg bruker min 9mm til militærstevnene i første omgang? Vil dette i så fall hindre et senere reservevåpen i grovfelt som 9mm er registrert i nå. 
     

    Eller kan det være mulig å få godkjent en 45 acp til militær uten at det er et reservevåpen (gitt nok aktivitet ved bruk av nåværende 9mm)

     

    Blir veldig takknemlig om noen vet mer om dette og kan hjelpe meg. 
     

     

  6. Når det gjelder spørsmålet om Shadow to til grovfelt (dersom man har fått godkjent 9mm til dette): er det noen som har kjennskap til om det faktisk ikke går  ift konkurransereglene:

     

    5.2.5.3 GROVFELT (1G) 5.2.5.3.1 Alle pistoler eller revolvere kan brukes. • Kaliber: kal. 7,62 mm til 9,65 mm (.30" - .38") • Våpenvekt inkl. tomt magasin: ≤ 1 400 g. • Skal passe i målekasse med størrelse: 300mm × 150mm × 50mm • Løpslengde: ≤ 153 mm • Sikteradius: ≤ 220 mm

     

    Her ser det ut som om den ikke vil være innenfor høydekravet (den er 157mm). Jeg er særdeles uerfaren i dette, men har kun hørt om målekasse i spesialpistol

  7. Hei, jeg lurer på det samme men ser at Shadow 2 har en høyde på 157 mm mens maks høyde i grovfelt er 150 mm iht regelmentet som ligger på skyting.no. Stemmer dette og i så fall går den bare i militær?

     

    JB

×
×
  • Create New...