Jump to content

Yoloomg

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Yoloomg

  1. Når man må leie jakt er jeg glad Inatur.no finnes og gjør det lett for meg. Men, ser flere og flere kort selges via lokale jeger og fiskeforeninger hvor man MÅ være medlem for å kjøpe kort. Jeg har ingenting i mot å betale litt ekstra per kort for å ikke være medlem, men hvis jeg skulle hatt sidemedlemskap i alle foreningene som selger kort slik så hadde jeg vært en del mer blakk. Noen som er enige?
  2. Hvordan er det å jakte med stående fuglehund på senhøsten og desember? Tenker da på: - skogsfugljakt på sørvest landet - rypejakt på høyfjellet eller Hardangervidda Hvilke forhold er bra, hvilke skal man unngå?
  3. I kommunen vår er det to terreng med jaktkort på Inatur.no. Her skal all fangst rapporteres. Er det noen plass man kan se statistikken over disse rapporteringene?
  4. Okey, ikke fikk jeg tildelt jakt via inatur.no og ikke fikk jeg kjøpt dagskort på heia (er det mulig å bli utsolgt på 1,5 min?!). Nærmeste jaktterrenget jeg har er da ikke så populært(og ikke er det mye fugl der heller), men det dumme med terrenget er at det er så ufremkommelig. For å komme til toppen av terrenget går jeg et stykke på naboeiendommen (med uladd hagle selvsagt), men det er også her jeg har gått på fuglen! Så jeg sjekket opp i kartverket hvem denne eiendommen tilhørte, og det viser seg å være en folkehøyskole. Er det mulig å spørre disse om jeg kan jakte i det terrenget når jeg feks kjøper jaktkort på naboterrenget? Hvem på skolen skal jeg spørre, rektor? Er det vanlig å betale noe kanskje?
  5. Jeg søkte første gang i fjor og fikk tildelt jakt. "Dessverre" fikk jeg dato på en operasjon noen dager etterpå, noe som gjorde at jeg takket nei til jakta. Søkte i år, fikk ikke...
  6. Hvis du vil ha noe enda mer allsidig. hva med en jaktlabbe? De er jo fryktelig allsidige, og de jeg kjenner konkurrerer i både jakt, lydighet og agility, og er godkjente ettersøkshunder. Kan brukes til å spore opp dyr også. Har forsåvidt også vært med på en jakt der en mynde gikk som bandhund, funker det også.
  7. Takk for tips! Nå har det seg sånn at det er fy-fy å drive med våpen hos oss. Iallefall var det det som ble sagt på årsmøtet, selv om noen har møtt opp og fått lov. Men er absolutt noe jeg skal ha i bakhodet!
  8. Ja, har absolutt ikke lyst å lage krøll, men samtidig så er det litt "urettferdig" at samme gjengen sitter på post og de de vil ha inn kommer inn, mens det ikke er håp for oss utenfra. Jeg er jo enig... Jeg får jo være med å jage, DET er det alltid plass til, men selv om jeg har jaget flere helger i fjor og til nå en i år, ser det litt mørkt ut.
  9. Usikker hvor jeg skulle putte denne posten, men legger den her. Min tante levde for ca to år siden ut småbruk-drømmen sin. Hun kjøpte en bitteliten gård, hvor hun driver med hestene og hundene sine. Med gården fulgte ei lita teig med skog. Der er det jakt(sammen med andre grunneiere). Min tante interesserer seg ikke for slik og spurte om jeg var interessert i å jakte der da. Selvfølgelig! Jeg Har vært på to årsmøter og jaget elg på fellesjakta flere ganger i fjor. I år hadde jeg gjort meg klar med skyteprøven, lånt rifle og mye trening på skytebanen, slik at jeg muligens hadde kunnet sittet på post og fått litt erfaring. Vel, etter første helga ser det mørkt ut. Jeg hadde på forhånd sagt jeg kan stille opp på post, men jager selvsagt hvis ikke. Lørdag og søndag satt samme gjengen på post, og samme gjengen (pluss minus) jaget. Jaktleder sa det var fullt, så jeg sa at neste jakthelg er jeg tilgjengelig, hadde vært greit å få prøvd seg. Jaktleder mumlet bare noe, og jeg tolket det egentlig som at "de vanlige" får sitte på post. Her er det til og med flere som eier samme grunn (far og sønn, en grunneier). Jaktleder selv sitter på post, i tillegg til en et par andre, og disse leier jakt, så er ikke forskjell der. Et annet problem er at det ikke er skrevet vedtekter for dette laget, så ingenting å slå opp i... Så, dere erfarne jegere på jaktlag, hvordan praktiseres dette med fordeling av poster hos dere? Er det rettferdig det som skjer her? Jeg er redd jeg har lite å si, SAMTIDIG som jeg har full rett som alle andre.
  10. Thomas Stokke holder fuglehundkurs på Drammen Hundesenter i høst. http://www.drammenhundesenter.com/87827506
  11. Jeg er nybegynner, skutt litt i år på leirdue og planlegger å jakte litt utover høsten. Er i ferd med å kjøpe mitt første våpen og har i den anledningen prøvd litt forskjellige hagler lånt av kamerat og andre skyttere. Det ender opp med at jeg skyter bra med en hagle og dårlig med de andre jeg har skutt med. Hva betyr dette? Er haglen bra tilpasset meg? Kan jeg med øvelse bli bra med feks en av de andre? Bør jeg bruke tid på å bli bra med en hagle som ikke er bra for meg fra første stund?
×
×
  • Create New...